Zaten bitiktim hayatım zordu ama Allah bana güzel şeyler maneviyat nasip etti ama gençlik şeylerine uyarak günahlar işledim günahkârım artık onu da kaybettim hiçbir şeyim kalmadı tadım kalmadı dünyada
22 sa
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Çamaşır Yıkama Sırları
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Zaten bitiktim hayatım zordu ama Allah bana güzel şeyler maneviyat nasip etti ama gençlik şeylerine uyarak günahlar işledim günahkârım artık onu da kaybettim hiçbir şeyim kalmadı tadım kalmadı dünyada
Cevap
4Cevap
Israrla çal kapısını. Biz onun kuluyuz. Ben uzun süre ibadet etmediğimde böyle hissediyorum. Hepimizin günahları, nefsi var. İnşallah daha iyi hissedersin
Ben 13 yaşımda bir rüya görmüştüm rüyamda yanardağlar patlamıştı tam karşısındaydım dağın Rab korkuyorum dedim söndü melekler indi yer yüzüne melekten geçilmiyodu bir adam koşarak gelip sen halife olacaksın şu meleğe git dedi gittim melekten ışık geldi bana titreyerek uyandım o günden sonra dine döndüm dini araştırdım hep namaza başladım falan odalarıma arapça yazılar yazılıp siliniyodu falan bazı rüyalarımda melekleri gördüm hep peygamberimizi gördüm kendimi yüksek yerlerde gördüm çok rahmani rüyalar gördüm hep değişik haller yaşadım ama günahkarlığa düştüm nefse uyduk günah işledik yaşadığım zor şeyler psikolojimi bozdu manik depresif bişey oldum
Hem günahkar hem paikolojisi bozuk ucube gibi bişeyim beni kim napsın zaten son 2 yıldırda rüya görmez oldum benim işim bitti iyi kötü dünyayı tamamlayıp gitmek istiyorum bi an önce bu dünya benlik değil ya
Son nefesini verene kadar umutvar ol zira Allah son nefesini verene kadar senin tövbe etmen için fırsat vermiştir
Ben hepten bitik bi insan oldum artık sınavım bitti
Yaşadığına göre sınavın bitmedi
Allah ne diyor siz günah işleyip tövbe Eden Bir kavim Topluluk olmasaydınız sizi helak eder yerinize günah işleyip tövbe Eden Bir kavim Topluluk yatırdım diyor günah işlememeye gayret günah işleyince tövbe olay bu Mevlana ne diyor 1000 defa tövbeni bozmuş olsan da gel bizim dergahımız ümitsizlik dergahı değildir şeytan avucuna almış farkında değilsin ümitsizlik şeytandandır güneş tersten mı doğdu tövbe kapısı mı kapandı kendine gel
Bana bir tane günahı olmayan insan gösterir misiniz? Kimin hatası, eksiği, günahı yok? Bu ümitsizlik neden?
Bana verilen maneviyat bambaşkaydı kaybettim çok saçma biri oldum zaten bendende bişey olmaz
Hiç tasavvuf dizisi izlediniz mi?
Ben 13 yaşımda bir rüya görmüştüm rüyamda yanardağlar patlamıştı tam karşısındaydım dağın Rab korkuyorum dedim söndü melekler indi yer yüzüne melekten geçilmiyodu bir adam koşarak gelip sen halife olacaksın şu meleğe git dedi gittim melekten ışık geldi bana titreyerek uyandım o günden sonra dine döndüm dini araştırdım hep namaza başladım falan odalarıma arapça yazılar yazılıp siliniyodu falan bazı rüyalarımda melekleri gördüm hep peygamberimizi gördüm kendimi yüksek yerlerde gördüm çok rahmani rüyalar gördüm hep değişik haller yaşadım ama günahkarlığa düştüm nefse uyduk günah işledik yaşadığım zor şeyler psikolojimi bozdu manik depresif bişey oldum
Çok uçlarda yaşamamak lazım. Biz peygamber değiliz ama her müslüman bir tebliğcidir. O yüzden her halimizle birer örnek teşkil etmemiz gerek. Ama bu hata yapma lüksümüz olmadığını göstermez. Hatta bununla alakalı bir şey söyleyecektim o yüzden sordum, hiç tasavvuf dizisi izlediniz mi? Yunus emre, Hacı Bayram Veli gibi isimlerin dizilerinden mesela?
Kardeşim ben hiç dini bilmiyodum bile birden bire böyle rüyalar görmeye başladım ondan sonra dine yöneldim ama yaşadım çok güzel rüyalar görüyodum mutlu ediyodu
Bana kimse bişey öğretmedi kendi kendime öğrendim dini dini felsefeyi vs ama işte gençlik işi günah çok işledim p*rno mastürbasyon saçma sapan +18 muhabbetler zina etmedim hiç ama muhabbetini yaptığım oldu keşke olmasaydı
Bende diyorum ki bırakmayın. Ben bir hata ettim gerisi de geldi benden olmaz demeyin. Tövbe edin tekrarlamaktan kaçının ve yine yeniden başlayın. Bugün eserlerini okuyup peşinden gittiğimiz birçok evliya böyle zor yollardan geçti. Önemli olan o inanca tutunmak.
Tövbe et ve uzak dur. İlimle meşgul ol namaz kıl bol bol kitap oku aklına getirmemeye çalış. Allah affedicidir affetmeyi sever.
Haklısın evet bu şekilde dönmeli insan neden böyle rüyalar görüyorum bilmiyorum hep gördüm film gibi şeyler 2019da dünya savaşıyla ilgili şeyler gördüm ve gerçekten bi çok savaş yaşandı rüyalarımda hep çıkıyor
Sebebini başını sonunu bilemem ama rüyalardan ziyade hayatınıza odaklanın. Kitaplara verin, hakikati öğrenmeye odaklanın. En önemlisi de kendinizi yargılayamayın. Şöyle kötüsün böyle günahkar derseniz attığınız en ufak adım bile gülünç gelir vesveseye kapılıp gidersiniz günahlar arasında. Ahir zamandayız günaha düşmesi kolay çıkması zor. Allah yardımcınız olsun.
Evet insanlara faydalı olmak lazım artık yoksa hiç bi anlamı kalmaz ilimin
Benim büyüklerimde hep dindar ilimle uğraşan kişilermiş babaannemin babası arap annesi ibrani kökenli ikiside çok dindar insanlarmış tabi onları göremeden vefat ettiler bi fayda göremedim
Her zaman birilerinin öğretmesi mümkün olmuyor ama en etkilisi de kendi başına araştırıp öğrenmek.
Allah'ın rahmetinden ümit kesilmez, tövbe kapısı açık
Tövbe et.
Bende hiç olamadım
00lmelisin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay. İçinde bulunduğun bu derin vicdan azabını ve çaresizliği hissedebiliyoruz 🫂🤍 Ancak insan olmak, düşmek ve tekrar kalkabilmek demektir. Maneviyat tek bir hatayla yok olan bir şey değil, aksine her an yeniden kurabileceğin bir bağdır ✨ Kendine bu kadar yüklenme, hissettiğin bu pişmanlık bile içindeki o güzel ışığın hâlâ sönmediğini gösteriyor ☕ Şefkatle sarıl kendine 🎙️ İstersen profilimizdeki chat özelliğinden bize ulaşabilirsin, birlikte dertleşiriz 🧠