Vakitleri mesela ikindiyi kılıyorsam yatsıyı kılmıyorum bir türlü düzgün şekilde kılamıyorum devam ettiremiyorum ne yapmalıyım ne önerirsiniz
1 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Çamaşır Yıkama Sırları
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Vakitleri mesela ikindiyi kılıyorsam yatsıyı kılmıyorum bir türlü düzgün şekilde kılamıyorum devam ettiremiyorum ne yapmalıyım ne önerirsiniz
Cevap
10Cevap
Zamanla düzene biner merak etme gadası
Sakın ara verme
Uzun olfuğu için kopyalayarak yapıştıracam ama bu size önem vermediğim anlamına gelmesin. Zorlandıpında her zaman şunu getirin.
Zâriyât Suresi'nin 56a Ayet Meali: "Ben cinleri ve insanları, başka değil, sırf bana kulluk/ibadet etsinler diye yarattım.
Temel Amaç: İnsanın ve cinlerin bu dünyaya gönderiliş gayesinin Allah'ı tanımak, O'nu birandırmak (tevhid) ve O'na boyun eğip kulluk etmek olduğu belirtilir.
Kulluğun Anlamı: Sadece şekilsel ibadetler değil; Allah'ı ilâh tanımak, emirlerine uymak ve hayatın her alanında O'nun rızasını gözetmek anlamını taşır.
Yani gördüğünüz gibi bu dünyaya geliş amacımız yemek yemek, film izlemek, türk lahvesi keyfi yapmaktan öte bir amaçla yaratıldık. Ve bunu da kalu belada kabul ettik. Bu emanet koca koca dağlara soruldu ama (Ahzab suresi 72. Ayette Şüphesiz biz emaneti göklere, yere ve dağlara arz ettik; onlar bunu yüklenmekten çekindiler, ondan korktular ve onu insan yüklendi. Şüphesiz o çok zalim, çok cahildir.") Der. Maalesef Ankebut Suresi 64. Ayette belirtilen ﴾64﴿ (Oysa onların tek gerçek kabul ettikleri) bu dünya hayatı hakikatte sadece bir oyun ve eğlenceden ibarettir; âhiret yurduna gelince işte asıl hayat odur) buyrulduğu bu dünyayı gerçek yurdumjz yanılgısına düşüyoruz. Oysa bizi bekleyen çok ciddi bir sorgu bekliyor ve işin ucunda hem ebedi azap hak edersekmise ebedi cennet bekliyor. İnanan insanların asıl yurdu ahirettir. Bu oyun ve eplence dünyasına sadece şirk koşmadan ibadet etmek için gönderildiğimizi unutuyoruz. Selametle
Şartların düzgünken ne bu şımarıklık diyorum kendime
Bende de sıkıntı var Allah kanul etsin tamamını her ikimizede kılmayı nasip etsin
Alarm kurmak. Düzene sokuyor bir süre
Kazasını kilarsin, sorun ne
Çalışan birimisin
Evde aslında vaktin bol ama ev işleri müsaade etmiyor galiba
Dünyanın en zor işi annelik seni takdir ederim
Bir baba olarak seni anlıyorum
Sebebi ne
Sen elinden gelenin en iyisini yapmaya calis sakin tamamen birakma bu sekilde devam ettir
Evet kesinlikle yaşın kaç gençken zor olur derler
Hm ben inanıyorum düzene de koyacaksın
Dikkat edersen alışırsın
Kulağın ezanda olmalı
İlkmi başladın
Daha yeni başlamışsın
15-20 güne alışın
Özel e?
Evli misinz?
Ne güzel alışırsın alıştır kendini
Calisiyormusun
Yinede namaz kil kac yasindasin
Evlimisin
Merak ettimde ya
Merak ettim ya
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay. Yeni bir alışkanlık kazanırken bu tür dalgalanmalar yaşamak çok insani, kendini hiç yıpratma 🧠✨ Zihnin ve ruhun bu yeni ritme uyum sağlamaya çalışıyor. Küçük adımlarla ilerlemeyi dene; kendini zorlamak yerine sadece tek bir vakti sabitleyip ona tutunmak bile harika bir başlangıçtır ☕🎙️ Bu dönüşüm sürecini podcast tadında detaylıca konuşmak istersen seni profilimizdeki chat özelliğine bekleriz, oradan dertleşebiliriz ✨