Namaza başlamak istiyorum ama hep bırakıyorum var mı bir çözümü?

3 ay boyunca düzenli kıldım hatta geçmişte kılmadığım zamanlar içinde niyet ettim bayramda seyranda onlarıda kılmaya gayret ettim sonra yanlış yaptığımı biliyorum ama kötülükler silsilesi arka arkaya gelmeye başladı çok kötü bir duruma düştüm Allah affetsin namazı bıraktım yanlışlıklara yöneldim kısmen belkide vereceği mükafatı kaçırdım sırf bu yüzden şimdi tekrar düzenli olarak kılmak istiyorum ama hem çok yoğun çalışıyorum 8 saatten fazla hem iş yerimde herkesin içinde kılmakta istemiyorum ki çok fırsatta olmuyor ve ben kıldığım zaman mesela yatsıyı 1 saatte kılıyorum diğer namazlarıda az çok hesap edersiniz diğer türlü hızlıca kılınca çok vesveseye düşüyorum ve sanki öylesine kılmışım anlamsızmış mecburiyettenmiş gibi hissediyorum ne yapabilirim şimdilik günah şeylerden uzaklaşmaya çalışıyorum tövbeler ediyorum ama nasıl yapacağım nasıl başlayacağım işimi değiştirmeye çalışıyorum ama daha nasip olmadı o yüzden şuanki koşullarıma göre yardımcı olur musunuz? Ayrıca kılmadığım zamanları eğer 15 yaşından hesap ediyorsak 10 yıllık borcumu ben nasıl ödeyeceğim çok darda sevilmeyen bir kul olarak hissediyorum kendimi dualar ediyorum ama Allah'la namazlarda bulunmadıkça neden kabul etsin diyorum namaz kılarken başına bir çok kötü şey geldi ondan bıraktın diyorum kafam çok karışık nasıl telafi edeceğim

Güncellemeler
+1 yıl
Ayrıca kuran okumak istiyorum biliyorum okumayı ama çok iyi bilmiyorum yerine meal okumalı mıyım meal okumak doğru mudur ve anlamsal olarak öğrenince yanlış yönlere yönelenler oluyormuş böyle bir şey olabilir mi?
Namaza başlamak istiyorum ama hep bırakıyorum var mı bir çözümü?