Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
Diğer konusunda 1,7b cevap paylaştı. Aydın biri ama osmanlıcı olması onu mallaştırıyor
03 Yorumla
Soran1 güNasıl aydın napti ki
Soran1 güOha niye kapansın hesabın ki
Gizli Üye(30-35)1 güAdamla geçilmeyen dalga kalmadı rahmetli oldu gitti dediklerinden bir kısmı oldu yalnız severim sevmem hiç tanımam iyiyse de kötüyse de hesabını bana değil Allaha verecek sonuçta
02 Yorumla
Soran1 güOrası öyle hiç bilmiyorum ya adamı genelde medya neyi kotuluyorsa o iyi çıkıyor ya da neyi övüyorsa ya sahtekar ya dolandırıcı çıkıyor ya (bkz. haluk levent)
Cevap sahibi1 güKaralayan kesim HL gibi tipleri yücelten kesim olunca ciddiye almamak gerekiyor
- Diğer konusunda 2,2b cevap paylaştı.
1 güOlabilir. Sonuçta her kadir gecesi doğan ve ölen iyi insan olmuyo
01 Yorumla
Soran1 güAma ismi falan bayağı isabetli tanımıyordum hatta daha adamın ne dediğini dinlemeden yargiliyordum ama araştırmak iyi ya da kötü
Diğer konusunda 18,9b cevap paylaştı. 02 Yorumla
Soran1 güSfahsghajs bunu sallamış ya gzjahdjajjda
Gizli Üye(25-29)1 güÜşenmedim baktım 5 Mayıs 2019 da ölmüş, 2019 yılında kadir gecesi 31 mayıstaymış, atatürk düşmanı bir yunan seviciydi toprağı az olsun
016 Yorumla
Soran1 güArife günüymüş pardon
Soran1 güYunan seviciyse neden Yunanistan'a değil İngiltere'ye gitti evren vatandaşlıktan çıkardıktan sonra
Cevap sahibi1 güNasıl arife olabilir 31 Mayıs diyorum
Soran1 gü5 Mayıs 2019
Cevap sahibi1 güRamazan bayramı 4 Haziran 2019 yazıyor kanka
Soran1 güBitiş tarihi kanka
2019 yılında Ramazan ayı 6 Mayıs Pazartesi günü başlamış ve 3 Haziran Pazartesi günü sona ermiştir. Arefe 5 Mayıs yani adam arefe günü ölmüş ve İngiliz falan değil bak ben de Atatürkcuyum odamda asılı resmi Allah çarpsın ama iftira atamam mert olmam lazım Kenan Evren (şu darbeden sonra eşarpları yasaklayip, ezanı Türkçe okutanlar) zamanı bu kadiri vatandaşlıktan çıkarmışlar İslam ve Osmanlı tarihine ilgiliymis öğrenci yetiştiriyoruz İstanbul hukukta okuyormuş sonra Almanya'ya gitmiş ardından İngilizlerin dünyaya özgürlükler ülkesi cakası satmak için yaptığı uluslararası geçerli Cenevre anlaşması var bugün senin ülkende seni siyasi baskılardan atsalar vatandssliktan cikarsalar sende Londra'ya siginacaksin kadirde Londra'ya sığınmış sonra ülkeye gelip burada gömülmüş
Cevap sahibi1 güRamazanın başlamasının arefesinin özel bir yönü yok kültürümüzde
Soran1 güKanka nasıl yok kültürü geç dinde var arefe günü günahların affedildigi mi ne söylenir şaka misin sen
Cevap sahibi1 güBayram arefesiyse tamam ama ramazan başlangıcının bir özelliği yok
Soran1 güAbla hadiste mi duymadin
Cevap sahibi1 güKanka tamam verdiğin bilgi zaten kadir gecesi öldüğü yönündeydi yalan yanlış bilgilerle insanları kandırma lütfen
Soran1 güKanka iyide yine dini gün yayma düştü medyadaki her şey doğru değil onun heyecanı ile yazdım tutar soru xper kasarim diye güncellemesi düzeltirim arefe günü diye oda dini gün iş yapar sonucta
Cevap sahibi1 güYani kadir gecesi doğup kadir gecesi ölse belki bir ariflik var derdim ama alakasız iki gün kusura bakma, yanlış bilgi yayman da günah aynı zamanda yalan söylemiş oluyorsun
Soran1 güKanka arefe günü bence bir tesadüf var gibi düzelttim her okuduğumuz doğru mu ki bende taymda gördüm işte kaç bin kişi beğenmişti
Cevap sahibi1 güBoş insanlar hepsi her duyduklarına inanıyorlar sen onlardan olmaz
Soran1 güYok araştırdım merak etme hepimiz için geçerli arastirmaliyiz
1 güAynen cennete gittiği haberini de alırlar şimdi onun cemaati.
00 Yorumlaİngiliz kadir o boş ver
048 Yorumla
Soran1 güNiye İngiliz? Hayat hikayesi çok İngiliz gibi gelmedi az önce okudum
Trabzon'da doğmuş , necip Fazıl Kısakürekin çıkardığı Büyük Doğu Dergisi ile tanışmis, İstanbul üniversitesi hukuk kazanmış, İslamcı ideolojik çalışmalara hukuktan daha ağırlık vermis, öğrenci yurtları açıp çalıştırmış,1964 yılında Sebil Yayınevi’ni kurdu ve aynı yıl en bilinen kitaplarından biri olan Lozan Zafer mi, Hezimet mi? eserini yayımladı. 1970'lerde verdiği konferanslar ve çıkardığı Sebil dergisindeki yazıları nedeniyle hakkında cumhuriyet devrimlerine muhalefet ve dönemin ilgili kanun maddeleri (özellikle TCK 163) gereğince çok sayıda dava açılmis,
Dokunulmazlık kazanarak davalardan kurtulma amacıyla 1977 seçimlerinde Necmettin Erbakan'ın liderliğindeki Millî Selamet Partisi'nden (MSP) milletvekili adayı oldu ancak seçilemedi. 1980 12 Eylül Darbesi gerçekleştiğinde MSP yöneticileri hakkında tutuklama kararı çıkınca yurt dışına, Almanya’ya gitmis, Kenan Evren zamanı dön demelerine rağmen dönmeyince vatandaşlıktan çıkarılmış (Kenan evreni sever misin bilmem), sonra Almanya'da barinamamis mi ne ingilteye gitmiş , sonra ülkeye gelmiş o sohbetler falan derken tanımisiz 1951 Cenevre Mülteci Sözleşmesi yüzünden kadir gibileri İngiltere almak zorundaydı kadirde İngiliz sevdalısı olduğu için gitmedi ya da İngilizler bayildigi için almadi
Soran1 güYaz işte benim gibi bende sivil insanım okudugumu yazıyorum böyle tutarlı olmuyor ayrıca İngiliz falan sevmem
Soran1 güDönseydi kırmızı halıda mi karşılayacaktı Alp?
12 Eylül 1980 askeri darbesi sonrasında cezaevlerinde yaşananlar, sadece mağdur beyanlarıyla değil, TBMM raporları, açılan ceza davaları, Adli Tıp Kurumu belgeleri ve uluslararası insan hakları örgütlerinin raporlarıyla kanıtlanmış tarihi gerçeklerdir. Bu dönemin genel bilançosunda resmi verilere göre 650 bin kişi gözaltına alınmış, açılan davalar sonucunda 299 kişi işkence ve kötü cezaevi koşulları nedeniyle hayatını kaybetmiştir.
Fiziksel Ağır Şiddet: "Filistin askısı" adı verilen kollarından tavana asma yöntemi, elektrik verme, falaka ve tazyikli soğuk su uygulama en yaygın yöntemlerdi. C5 Koğuşu: Mamak Askeri Cezaevi'nde kurulan ve "C5" adı verilen özel koğuşta, hem sağ görüşlü (Ülkücü) hem sol görüşlü mahkumların yasal hiçbir sınır gözetilmeksizin ağır sorgu ve işkencelerden geçirildiği açılan resmi soruşturma dosyalarında yer almıştır. İnsanlık Dışı Muameleler: Özellikle Diyarbakır 5 No'lu Askeri Cezaevi'nde lağım pisliği yedirme, koğuşların içine dışkı dökme gibi yöntemler uygulanmıştır. Bu durum, açılan davalarda 500'den fazla mağdurun savcılıklara sunduğu tıbbi muayene raporları ve ifadelerle kanıtlanmıştır. Örneğin, cezaevinde işkenceyle öldürülen Bedii Tan adlı mahkumun ölüm süreci mahkeme kayıtlarına geçmiştir.
Düşman Grupları Aynı Koğuşa Koyma: Mamak Askeri Cezaevi başta olmak üzere, darbe öncesinde birbirleriyle silahlı çatışmaya girmiş olan sağcı ve solcu mahkumlar kasıtlı olarak aynı koğuşlara konulmuştur (mixing-for-peace). Buradaki amaç barış sağlamaktan ziyade, koğuş içi gerilim yaratarak mahkumları askeri yönetime muhtaç ve itaatkar kılmaktı.
Dini ve Sosyal Yasaklar: Dönem dönem namaz kılmak, oruç tutmak gibi dini pratikler yasaklanmış ya da tamamen gardiyanların keyfi engellemelerine tabi tutulmuştur. Cezaevindeki kütüphaneler toplatılmış, sağcı veya solcu ayrımı yapılmaksızın tüm siyasi fikir kitapları imha edilmiştir.
İnternetten aldım kanıtlı hepsi sende yaz araştıralım neden donmedigini
Soran1 güFilistin askısini iyi araştır neden Filistin askısı adı? Dünyada başka işkence yöntemi mi yoktu mesela?
Bu yöntemin kökeni aslında Orta Çağ Avrupası’na ve Engizisyon Mahkemeleri’ne kadar uzanır ve asıl adı tarihsel olarak Strappado ya da Ters Askıdır. Ancak modern çağda "Filistin Askısı" adını almasının sebebi; 1940'lı yıllardan itibaren İsrailli milis güçlerin ve gizli servislerin, gözaltına aldıkları Filistinli direnişçilere ve sivillere bu yöntemi çok yoğun ve sistematik bir şekilde uygulamış olmasıdır. İşkencenin modern dünyada bu bölgeyle bütünleşmesi ve insan hakları raporlarında Filistinlilerin maruz kaldığı bir pratik olarak sıkça geçmesi nedeniyle adı "Filistin Askısı" (Palestinian Hanging / Shabh) olarak kalmıştır.
Sen erindigin ve medyaya körü körüne baglandigin için yazayım bari
Soran7 saKanıt?
Soran4 saVay güzel kardeşim
Soran4 saPz v nk bunu bilmiyordum iyi oldu ogrendigim araştıracam biraz daha
Soran4 saLan güzel kardeşim dememiş ki ses kaydını dinle desene diyor iftira attık adama kardeşim diyip günaha girdik boş yere
Soran4 saDesene diyor cumleyi tamamen dinle yorumlara bak
Soran4 saHatta aç YouTube çevirisini oda desene diye çeviriyor bariz
Soran4 saValla duyduğum daha kesin gibi araştırmak lazım bak bende lap diye atladım izleyince geri değişti düşüncem
Soran3 saO hacı dolandirmasindada hapiste yatmamış borçları odemisler sirketmis zaten
Soran3 saSüleyman Demirel döneminde hapse girmiş oda din yanlısı olduğu için Süleyman Demirel zaten bayağı güvendiğim tanıdığım bile Ankara 'daki mason locasına girmiş (oraya bir şey bırakmak için yiyecek gıda dümduz temizlik işi için falan girmiş sıradan vatandaş) Süleyman Demirel'in resimleri asiliymis
Soran3 saSüleyman demireli masonlar seviyor yani zaten yazincada çıkıyor ama bizzat bir tanidigim çokta güvendiğim bir tanıdığım dan aldığım bir bilgi buda kalsın sende
Soran3 saOrası öyle dolandırmış ama hayrını görmemiş gibi bir şey olmuş birde iftirada olabilir ya o zaten mimliydi akıl hasta numarası yaparak falan zor çıktı ya
Soran3 saYok lan Türkiyede değil mi mezari pek satmış gibi değil Süleyman Demirel donemi mimli olduğu için iltica etmis Londra'da hümanizm kalesi ya güya bunu sürdürmek için birde bir Cenevre anlaşması mi ne var onun için vatandaşlıktan çıkan herkesi aliyor
Soran3 saAdamı bilmiyordum hatta dalga geçiyordum ama öğrenince bu pz v n k olayı bile saçma geldi niye iftira etmek için kılı kırk yariyorlar ki? Ya da doğum ölüm tarihi ben çok etkilenirim tevafuk kavramına falan inanirim
Soran3 saMahkemeden kaçtığı için gitti ya zaten kanki mahkeme adami almak istiyor zaten deseneyi kufur olarak algilarlar yapay zekaya gönderdim ya da çeviri açtım oda desene algılıyor neyse ya Allah doğru insanlarla karşılaştırsın ben ülkeme bağlıyim dinime falan öyle tarikatla falanda işim olmaz öyle sandığın gibi çarşaflı falan bir tipte değilim düz insanım Anadolu evladiyim
Soran3 saKeşke benim kadar aptal olsan belki bodoslama atlamazsin veya ben gibi okul birincisi olur ne bileyim derece falan yapardın dil öğrenirdin boş zamanlarında önüne gelen bilgileri sorgulamadan anlayacağına
Soran3 saEn zeki halin bile benim aptal halimle yarisamiyor
Soran3 saPeki Mehmet Akif Ersoy konusunda hassassin neden Mısır'a gitti ünlü şair bunu bilir misin yoksa tanımadığın aptal dediğin ben mi vereyim sana ders? 3 dilde anlatabilirim sıkıntı yok tanımıyordan belli ki Türkçe anlatmakla anlamayacaksın
Soran3 sa"Arkamda hafiye gezdiriyorlar. Vatanını satmış adam muamelesi görmeye tahammül edemiyorum" diyerek kırgınlığını dile getirdi vatan şairimiz?
Soran3 saÇok iyi oldu Vatan Şairine değindiğin normalde küfür etmezdim ondan sorgulamadan küfür ettim Mehmet'in yeri başkadır bende çünkü. Allah mekanını cennet eylesin
Milli Mücadele döneminde şehir şehir, cami cami gezerek halkı Anadolu direnişine çağıran Akif, savaş bittikten sonra adeta kenara itildiğini hissetti. Çıkardığı Sebilürreşad dergisi kapatıldı, mebusluğu sona erdi ve kendisine uzun süre bir emekli maaşı dahi bağlanmadı. Devletin kendisine karşı takındığı bu soğuk ve dışlayıcı tavır, onun hem maddi hem de manevi olarak çökmesine neden olan en büyük şikayet konusuydu.
Soran3 saYa da Nene Hatun...
Kara Fatma... Adın Alp anlatsam anlar mısın sana?
Soran2 saSen kimliğini kaybetmişsin
https://youtu.be/6Ondxg0R_E0?si=poUhRdrhjN_8Uoao
Soran2 saSen benim aklımı nerden görüyorsun?
Soran2 saBu videoyuda Mısırlı Mehmet boş ver diyebiliyor musun?
Soran2 saKanka bunu sen mi diyorsun bana ses kaydı attım ya sana kendinle celisme adaletli ol bak ezan okunuyor benim yanlışım varsa derim sorgulamaya çalışan biriyim mesela mirsiroglunun soyadını yanlış yazmışım çünkü öncesinde onu o kadar bile bilmiyordum yemin ederim ki sonra öğrendim sen o Mehmet Akif Ersoy kısmına geldin ses kaydını analiz ettim küfür etmiyor olduğum zaman kulağım dilim benden hesap sorar kim olursa olsun hakka giremem ölümüne birini savunamam polyannacilikta oynayamam
Soran2 saAlp şaka misin sen? İzlesene videoyu? Neyse ya vakit kaybedemem bir ümit vardır diye düşünmüştüm sadece
Soran2 saOsmanlıya bağlıyken mi gitmiş Mısır'a kim takip ettirmiş Mehmet Akif Ersoyu olduğu zaman tabutunun üzerindeki bayrağı kimler yapmış, mezarını kimler kaldırmış, mezar taşını kimler yaptırmış, oğlu neden çöp kenarında ölmüş baksana okusana aklın yok mu ya?
Soran2 saÇöp kenari değil kamyon kasasinda* yanlışım varmis düzelttim
- Diğer konusunda 4,5b cevap paylaştı.
1 güRamazan ilk günü nasıl Kadir gecesi lo.
01 Yorumla
Soran1 güNe biliyim olm
Gizli Üye(25-29)1 güHiç bi şeyini ciddiye almam onun
017 Yorumla
Soran1 güNiye nasil biri ki
Cevap sahibi1 güAtatürk düşmanı bir tip ciddiye almam asla
Soran1 güNe demiş Atatürk hakkında
- 1 gü
Atatürk'ün gerçek yüzünü anlatıyor Allâh razı olsun evli yaydı o
Cevap sahibi1 güHe he senin gibiler inanır ona anca
- 1 gü
Srfsz belgelerle anlatıyor neler yaptığını
Soran1 gü@Berat06905 doğum ölüm tarihi güzel ama tamamen bilmiyoruz hayatını Atatürk'ünde öyle ben iftira atamam evliya olduğuna dair bir kesinlik sınamak araştırıyorum Şu an sadece Atatürk'ün hocasının yahudi olduğunu (dönme sabetayist ve bunun bildiğin resmi bir kaynak ve bayrağıdır bilinen bir gerçek olduğunu öğrendim geçenlerde İlber Hocanin kitabında Şemsi efendi=Simon zwi) ya da Bulgaristan'a satılan Osmanlı arşivleri...
Cevap sahibi1 güÇomar yallah
Soran1 güBenim karşımda Atatürk resmi var şu an geçenlerde Atatürkçülugun sadece Atatürk baskılı tişört giyip Anıtkabire kırmızı ruj sürerek gidilmeyecegini anlamak ve İlber Hocanin kitabını okumakla başladım oradan Şemsi efendinin yahudi olduğunu öğrendim ve Kadir mısırlı oğlunun hayatına falanda bakıyorum araştırmak lazım ya
Soran1 güBirbirinize çomar, serefsiz diyerek mi öğrenecek , kültürleneceksiniz?
- 1 gü
Soran çok kibarsınis maşallah canim,, 🩵
Cevap sahibi1 güNe ogrenicem ben ondan. Comarlarla isim bile olmaz. Atatürke laf ettirmem. O olmasaydı Afganistan gibi bir yerdik şu an
- 1 gü
Yorumumu siliyor ya korkak
Soran1 gü@Berat06905 türk bayragi var ya üzerinde Atatürk baskılı salonumuzda falanda asılı hep babam öyle , çevremde öyle. Ama babamdan geçen öğrenci Şemsi Efendi'nin Simon zwi olduğunu İlber hoca yazmış hepsini normalde babam ya git tarikat kitabı mi okuyorsun kızım derdi İlber hoca diyince oda şaşırdı sonra Bulgaristana satılan hurda diye satılan Osmanlı kaynakları, Arap ve doğulu müziğin kaldırılması... Kenan Evren dönemi bariz bir şekilde bu milleti İslam'dan ya da doğu kulturunden uzaklastirilmaya çalışılmış gibi görünen kısım bu ama bugun namaz kılmak istediği için zulme uğrayan kan kardeşlerimiz Doğu Türkistandakiler varken doğu Türkistanda nereye kadar batıya yanasacagiz batı bizim iyiligimizi istiyorsa neden sadece olası savaşlarda piyon olarak görüyor bizim askerimizi, ulkemizi
Cevap sahibi1 güGerici biriyle ugrasamam daa ondan. Boşa yazma yine silerim
- 1 gü
Lütfen dinle evliyayi belgelerle anlatıyor ne büyük islama zarar verdiğini
- 1 gü
Soran ozlen istek atabilirsin bu pislik yıkılsın çöplüğünde
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay. Bu tür tarihsel denk gelişler insanların zihninde hep garip sembolik anlamlar yaratır 🧠✨ Bahsettiğin kişi tarihsel tezleri ve üslubuyla son derece tartışmalı, toplumsal hafızada zıt hisler uyandıran bir isim. Tarihsel figürleri takvim yapraklarındaki tesadüflerle değil, arkalarında bıraktıkları fikirler ve yarattıkları toplumsal etkilerle değerlendirmek felsefi olarak daha sağlıklı 📚☕ Derin sohbetler için profilimizdeki chat özelliğine bekleriz 🎙️✨