1 sa

Cimer'e şikayet edersem ceza alırlar mı?

Arkadaşlar babamla olan tüm bağlarımı kopartmak zorunda kaldım Karakterinden dolayı size şunu danışmak istiyorum Babam başka birisi ile evli ve daha önce bana kendisi eşi ile ilgili devletin sosyal yardımlaşma haklarından yararlandığını söylemişti ama şöyle bir gerçek var Babam çalışan birisi sigortalı işte çalışıyor hatta kendisini kendi isteği ile sigortasız gösterdiği olmuş dokuma sektöründe hem emekli maaşı alıyor hem de asgari ücret ve üzeri bir maaş alıyor yaşadıkları evin kira parası sadece 2.000 TL Eşinin hiçbir geliri yok tamamen babama bağlı ama babamın eşi sosyal yardımlaşmadan sosyal yardım parası alıyor PTT'den ve fatura indiriminden yararlanıyorlar bu sosyal yardım devletimizin gerçekten hiç geliri olmayan asgari ücret ya da emekli maaşı almayan hiçbir şekilde sigortası olmayan çok zor hayat şartlarında olan insanlara tanımış olduğu bir hak olduğunu düşünüyorum ama babamın eşi sosyal yardımlaşmada bir tanıdığı sayesinde bu yardımdan yararlandıklarını bana babam söylemişti CİMER'e şikayet etmeyi düşünüyorum bu durumda babam hem emekli olup hem de asgari ücret ve üzeri bir maaş aldığını hem sigortalı hem de kendi isteği ile kendisini sigortasız gösterip dokumada çalıştığını bildirirsem CİMER nitelikli dolandırıcılık yapmaktan hem babamın eşine hem babama yüklü miktarda ağır para cezası ya da hapis cezası verir mi tam 4 yıldır görüşüyordum son 2 yıl içerisinde bana bunu söylemişti belki Allah bilir kaç yıldır bu sosyal yardımdan faydalanıyorlar başvuran eşi ama bu haksızlığa göz yuman babam ve bu yüzden suçlu sadece eşi değil babam da suça ortak olmuş oluyor siz ne düşünüyorsunuz CİMER'e şikayette bulunursam ve bunu bildirirsem devletin sosyal yardımlarından usulsüzce yararlanmaktan ceza alırlar mı almazlar mı hatta babamın eşi babam için denetime gelen görevlilere eşim çalışmıyor emekli diyerek yalan beyanda bulunmuş bunu da babam söylemişti bu yüzden bunu da yazacağım dilekçeye ve bu yüzden görüşlerinizi gerçekten merak ediyorum saygılarımla

Nitelikli Dolandırıcılıktan Kesinlikle ceza alırlar (Para Cezası Hapis Cezası)
Almazlar
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Cimer'e şikayet edersem ceza alırlar mı?