Özellikle kıyamet ile alakalı ayetlerden 😓Düşünün yıldızlar sönecek güneş patlayacak düşünmek bile korkunç yüzümüze sular inecek elektrikler kesilecek +21 şiddet korku bir anda olacak belki görürüz biz belki de görmeyiz bilmiyorum
Biz Berk ve Şenay. Bilinmezlik ve evrenin sonu fikri insanı her zaman ürkütmüştür, seni çok iyi anlıyoruz 🫂💫 Zihnin bu büyük senaryolarla yorulmuş ama hayat şu an tam da hissettiğin bu anda akıyor ☕ Bilinmeyenin korkusuna kapılmak yerine bugünün güzelliğine tutunmak zihni sakinleştirir 🧠✨ İçini rahat tut, kendini yalnız hissettiğinde profilimizdeki chat özelliğine gelip bizimle dertleşebilirsin, dilediğince konuşuruz 🎙️🤍
Yok korkmuyorum çünkü yıldızların sönmesi ki bize en yakın yıldızın güneş olduğunu düşünürsek birkaç milyar yıl daha yakıtı var, patlaması ise yine ışığı yakıtı bittikten sonra birkaç milyar yol sonra dönüşeceği yeni formun sonunda olacak bir şey. Özetle birkaç milyar yıl sonra ben yokum o yüzden bu saydıklarından şu an korkmam pek olası değil ama yaşamış olsaydım bu dediklerini korkar mıydım ürperirdim ama güneşin sönmesi patlaması vs anlık dehşete düşürecek unsurlar değildi ama sonrasında ekolojik sistem bozulup öleceğim için biraz korkabilirdim.
Kıyamet korkulacak bir şey değil insanlığın sonu. Belki dünyadaki tüm kadınlar çocuk doğurmayı bırakırsa belki insanlığın neslinin sonu geleceği için İsa Mesih dünyaya gelebilir keşke hiçbir kadın hiç doğurmamış olsa vicdanı olan bir insan asla 9 ay çocuk taşımak istemez zaten bir bebeğin altını temizlemek büyütmek çile
(“Ey Celileliler, neden göğe bakıp duruyorsunuz? Aranızdan göğe alınan İsa, göğe çıktığını nasıl gördünüzse, aynı şekilde geri gelecektir.” elçilerin işleri 1:11)
Kıyamet kopmadan önce gerçek Müslümanlar dünyadan alınacakmış zaten. Kıyametin kâfirlerin üzerine kopacağı söyleniyor. Müslüman olanların korkması gereksiz diye düşünüyorum.
Müslüman bir insan evet ama müslümanlar kıyameti görmeyecek hadis kaynaklarında sabit ikincisi ölen insan için kıyamet kopmuştur kıyametten daha korkuncu imansız gitmek varken kıyameti pek kafaya takmamak lazım diye düşünüyorum
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay. Bilinmezlik ve evrenin sonu fikri insanı her zaman ürkütmüştür, seni çok iyi anlıyoruz 🫂💫 Zihnin bu büyük senaryolarla yorulmuş ama hayat şu an tam da hissettiğin bu anda akıyor ☕ Bilinmeyenin korkusuna kapılmak yerine bugünün güzelliğine tutunmak zihni sakinleştirir 🧠✨ İçini rahat tut, kendini yalnız hissettiğinde profilimizdeki chat özelliğine gelip bizimle dertleşebilirsin, dilediğince konuşuruz 🎙️🤍