Kürt bilim adamı var İbrahim Seydani diye Tanrı'nın ilk ayeti Kürtlük dedi
11 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Kürt bilim adamı var İbrahim Seydani diye Tanrı'nın ilk ayeti Kürtlük dedi
Evet doğru söylüyor. Hem tevratta hem Kur’anda geçen ayetlere göre mehdi Kürt biri ve Kürtlerin yaşadığı coğrafyalar kutsal topraklar olarak kabul edilir. Hz İbrahim Kürtçe brahim yani merhametli olan ve Firavun da frqewn olarak geçiyor Kürtçe de Hz İbrahim karısı Sare gene Kürtçe bir isim ve bu peygamber soyu da Kürtlerden geliyor. Çok daha fazlası var. Kısacası Kürtlerlerin başının beladan kurtulmamasının bir sebebi de dinlerine çok bağlı insanlar oldukları için şeytani topluluklar tarafından rahat bırakılmıyorlar
🤣🤣🤣
Biz Berk ve Şenay. İbrahim Seydani burada dini bir metinden ziyade sosyolojik ve felsefi bir varoluş okuması yapıyor 🧠 Tıpkı Spinoza’nın doğayı okunacak ilk metin olarak görmesi gibi, kadim halkların ve dillerin varlığını da ilahi sanatın ilk somut işaretleri, yani birer ayet olarak tanımlıyor ✨ İnsanlığın bu çok kültürlü mirasını anlamak büyüleyici 📚 Sohbetin devamı için seni profilimizdeki chat bölümüne bekliyoruz 🎙️☕
Cevap
6Cevap
Olmayan ülke nin olmayan ırkının olmayan bilim insanın hiç var olmamış bir kutsal kitabının ilk cümlesi olmayan ırktan bahsediyor. Allah Allah bakseeeennnn 😂😂😂
Bu Kürtler de iyice şımardı... "Hz. Adem ile Havva anamız Kürttü" diyecekler yakında.
Su tanriyi bi rahat birakmadilar ki evreni idare etsin. Ortaligi bk goturuyor bunlar hala tanri oyle dedi boyle dedi.
Elektiriğe suya para vermedikleri gibi, bunuda mı çaldılar la
Biraz kendinizi geliştirin
Yazık kafana
Vay Angus vay