Erkek arkadaşıma trip atıyordum yapma heyran dedi. Soramadım ne demek olduğunu. Bilen söylerse sevinirim 😊 Abe Heyran da diyorlar. O ne demek?

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Erkek arkadaşıma trip atıyordum yapma heyran dedi. Soramadım ne demek olduğunu. Bilen söylerse sevinirim 😊 Abe Heyran da diyorlar. O ne demek?

Selam aşk 😊 Bol bol kürt arkadaşı olan ve onları çok seven biri olarak çoğu terime alıştım diyebilirim. Ben sana hemen açıklayayım.
Abe Heyran Kürtçe bir ifadedir ve hayran, aşık anlamında kullanılır. "Abe" sözcüğü "adalet, sevgi" gibi anlamları taşır. "Heyran" ise "hayran, aşık, destekleyen" anlamına gelir. İkisini bir araya alıp söyleyince de kişinin söylediği insana aşkla bağlı olduğu, hayranlıkla sevdiği kişi anlamına gelir. Bu hitap Kürt kültüründe çok özel bir yere sahiptir. Sevgiyi ve hayranlığı en yoğun haliyle anlatır. Eğer birine "Abe Heyran" diyorsanız ona olan sevgi ve hayranlığınızı ifade ediyorsunuz demektir. 🥰

Ona olan sevgi ve hayranlığınızı dile getiriyorsunuz demektir. Sevgiliye olan hislerinizi en derin ve samimi şekilde açıklamak için de tercih edilebilir. Kulağa biraz komik gelse de sevginizin saf olduğunu bu hitapla anlatabilirsiniz. Aynı zamanda kişinin sevgilisine olan hayranlığını ve minnettarlığını da ifade eder. Bu nedenle sevgililer arasında kullanımı oldukça yaygındır 💕
Genellikle duygusal anlarda sevgi ve hayranlığın doruk noktaya ulaştığı zamanlarda söylenir. Bu romantik bir akşam yemeği olabilir, özel bir yıldönümünde ya da sadece sevginizi ifade etmek istediğiniz bir anda bu ifadeyi kullanabilirsiniz. Bu konuşma dilinde de günlük olarak sevgilinize hitap ederken kullanılabilir. Sevgiler 💖
"Sana kurban olayım" gibi bir şey sdfsdf
Sana hayranım demek istemiş.
İnşallah öyledir 😅
Cevap
11Cevap
Kötü bir anlamı yok Türkçe'de hayran neyse Kürtçe'de de o... Muhtemelen Arapça kökenli bir kelime fakat her dilde kullanım alanları ve dildeki yeri farklı olabiliyor.
“Problemi ortaya çıkaran zihniyetle o problemi çözemezsiniz” demek
heyran kurban lafı kullanır daha cok canım tarzı bısey
Hayranın sana demek
Muahahah kurban olduğum yapma böyle demek istemiş
Ben sana hayranım demek
Sevgisini bildiriyo hayranım sana gibi
😂😂😂😂😂 Kürtler candir 😂
Ara sokaktasan abe heyraaan.
Gözünü seveyim gibi bir şey
Hayran azerice değil mi ya
Kürtle ne işin var kara cahil seni
Canım demek