Bu sorunun cevabını bence kimse veremez, herhangi bir cevap gene soruya çıkar
13 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Haklısın bu sorunun cevabi allah cc de biz asla bunu bikemiyecegiz
Mantıklı bir soru madem Allah bir kulunun cehennende ebedi yanmasini bildi neden yaratti ve neden onun ebedi cehennemde yanmasına izin verdi ne kdr özgür iradesine olsa Allâh hiçbir kulunu istese cehennemde yakmazdi bunu dedin dimi
Tabiki öyle bu sorunun cevabı yok isteyen istediğini desin asla cevabı olamaz herseyi bilen biri neden böyle yapsın yani iradeden tut kaderini yazan kişi de Allah ve neden yani bu çoğu dini susturan tek soru
Bu sorunun bize verilen cevabi cok acik aslinda ama yinede insan Allah cehennene hic bir kulunu göndermeseydi diye içinizden geçiyor
Allâh'ın ezelde herseyi bilmesi dünyadaki insanlarin kesinlikle iradelerni zorlama durumu yok herkes istediği gibi gafil islam dışı hayati benimsediler
Sorunun cevabı yok diyeceğine konu gene İslama geliyor konu islam değil herhangi din bu
Nasıl islam değil okuz
Allahin dini islam elçisi Hz Muhammed değil mi suursuz? Seni herseyden biaa habersin nasil bi Allaha inandin sen
Ben bu sorunun cevabı yok diyorum sen hala o canımsın aklında bana Muhammed'e anlatıyorsun canımsın bu sorunun cevabını yaratan bilir diyorum geliyor benim Dinimi sorguluyor yani
Biz Berk ve Şenay. Bu felsefi ve varoluşsal derinliği olan soru, yüzyıllardır zihinleri kurcalayan dev bir paradoks gerçekten 🧠✨ İnsan, sonucunu bildiği bir filmi yine de izlemek ya da o potansiyeli yaşamak ister ya; varoluş da biraz böyledir ☕ Özgür irade ve deneyimin kendisi, sonucun ötesinde bir anlam taşır. Konu çok derin, kafan takılırsa profildeki chat özelliğimize bekleriz, orada uzun uzun konuşuruz 🎙️📚
Cevap
2Cevap
Mesela film yazılır sende başrol oyuncususun sana hata yapma hakkı da veriyor fakat sende hayatı yaşıyorsun bedelsiz sadece düzgün insan ol diyor 😃 iyi izlenim verki iyi sonuçları olsun diyor
Sıktı bu film örneği anlamıyorsun irademizi Allah biliyor bildiği halde ve cennete cehenneme gideceğini bildiği halde neden izler
Çünkü hür iradeye sahipsin senin yapacağın farklı ihtimaller var oda sana ipucu bilgiler veriyor kitabında Türkçe mealinde ama din alimleri olacak kişiler insanları dinden soğuttu
Tamam o zaman Allah irademi bilmiyor?
Senin önünde iki senaryo yazılı iyi yol ve kötü yol senin yaptıkların etkiliyor olay bu
Tamam da kardeşim senin dediğine göre Allah önümde seçeceğim senaryoyu bilmiyor değil mi?
O senaryoyu çiziyor uygulama sırası sende oluyor sen bilerek iyi veya kötü yola yöneliyorsun mesela eve çalıntı mal getir kötü bir şey elindeki kendi malın zarar görür doğada bir denge işleyişi var yani
Ya kardeşim tm irade var yok demiyoruz lakin irademizi bilmiyor mu bilmiyorsa Allah herseyi bilen biri değil demek
Herşeyi bilmese gezegenler arası düzen nasıl var dünyaya insanları hapis hayatı yapmış farkında değil misin bilerek hemde sınav yeri olduğu için etrafında doğru düzgün yaşam yeri bile yok?
Sınav ne alaka sinavdan ne alacağımı Allah bilmiyor mu biliyorsa neden sinav diyorsun öğretmen sinavdan kaç alacağını bilir mi bilemez cunku herseyi bilen o değil
Sana ne anlatsam boş arkadaşım irade kuvvet elinde birisi var sana iyi kötü sonlu iki yol çiziyor uygulama sana düşüyor hür irade beyin burada devreye giriyor diyorum ama kitapsizlikta ısrar ediyorsun aklım ermedi
Bu kitapsızlık değil kardeşim her şeyi bilen Allah diyorsun ama konu buna gelince bilmiyor diyorsun Ben de diyorum ki Demek ki bilmiyor bunun kitapsızlıkla ne alakası var uyumsuzluk kitapsızlık mı demek bize mantığı da veren Allah değil mi Bunu mantık edelim diye Bunu bana vermedi mi zaten
kafam karisti akpye basicam galiba
benim kafam ekstra karisti adi berke olanlara straponla basicam galiba
Bu yorumu tek yapan değilmişim ama ben apk diuorum sowoxoc
herkes pc olmus yorum yok size
Ben naptim şimdi zaten elemanı şikayet ettim sana küfür etti diye
a tamam canim tesekkürlerrr
maviliye vericem kalbimi kirdin askitom
Berk sanal klavyeligin ile ugrasamam sg sorumdan az havla
ahahhahahhahaha
Al iste klasik sanal delikanlisin sıktınız artık akxkaospx
Ne kadar slak ya soruyu gizli sorduğum için olabilir mi pardon ya benim hatam skaksspd
Bağcılar meydandayım tm gelirsen görürsün
bende bagcilardayim hangi mahalle
Knk ben kirazlı tarafı ya sen?
Berk sg ya seni takan mi var
aa hürriyet bende
Berk adaşız seninle
Eski evimiz hüriiyetteydi aososox
ahahhahahahaha
adi berkmis oradan bulucaksin smxşmaşsmspdmpsmdldlf
Berk seni bağcılar da havlatirim bak pembe hesaplı da orada oturuyor az cok bilir semtimizi
berke Ankara cankayada daha fena orası bu arada
Çokta seyimde AISOCIEFOV
bence istek atma adamin boyu 190 yer seni atma istek
Tm korktum en büyük sensin 🥺
kirazlida berat atılgan diye biri vardi orada mi hala taniyo musun
Lisedeyken duymuştum evet
Şu an napiyo dicektimde tanimiyosun sanirim
Reis Ben sadece kulaktan kulağa duydum ya Ne yapacaksın ki
bi sıra baya konusuyorduk o yuzden sordum kanki
Tanıdık çıkarsak senle şaşmam sonucta eski mahallem de oturuon osaosox
😂😂😂
ahahahhahahahahhaha
Pembeliye istek attım berke istek yok
Berk var ya senin kadar akla geride olan birini görmedim ben bu hesabı bir ay önce falan açtım ona göre Random attım sanırsa Seni gördükten sonra attım Öyle bir boş yapıyorsun ki zaten pembeli hesaba diyorsun ki yok Seni altıma alacağım falan diyorsun Oğlum ne geri kafan varmış senin
kavga etmeyin engelleyin birbirinizi ya
Sen annenle babanın günahı sonucunda ortaya çıkan bir döl atıksın Bir de senin gurursuzluğun var sorumdan git diyorum hala boş yapıyorsun gitmiyorsan bu kötü lafları hak edeceksin kardeşim nazikçe git dedim sabaha kadar küfür yersin burada
kanki susun a. mk
Sexting yapacak kadar sanalcısın işte ben sana sancısın dediğimde ciddiydim Buradan bile anlaşılıyor seksi bile sanaldan yapacak kadar ve bunu yorumlarda Hava atacak kadar düşük kapasitem var kokuyorsun seni öyle bir beceririm ki Ankara şiven'i unutursun
Bak işte benim Bağcılar Semtime gelirsin senin sexting Arkadaşın da orada oturuyor Ne güzel işte birçok ortak yanımız var Adam sen gelirsin meydana gel diyorum hala burada boş yapıyorsun
Geri kafalı bir kere Bağcılar'a gelebilse sanaldan sexting yapmazsın gelemediğin için yapamıyorsun burada bir de Adres ver diyorsun canımsın bak bağcılar'ı gelebilse kızda buluşacak
haklisin
dogru konustun bana kufretmese bunlar olmazdi ya iyi aksamlar
Seksting arkadasisin ztn bağcılarda gelse coktan senin için gelirdi bende ordayim bide gelecek gibi konuşuyor hepinizi yerim sicmam
Napsaydi
Sence
Burun kiviran sensin sen soliceksin
Sevgilinin senin aldatcagini bilsen sevgili olmaya devam eder misin
Teoloji boyle tartisilmaz
Bal gibi tartışılır Allah birini yaratırken ilerde o kişinin tecavuz edeceğini de bilir çünkü kaderimizi de Allah yazıyor
Tanriya insan yaftasi koyamazsin bastan asagi yanlis tartisma tarzın, seninle ılımlı konustugum icin mi bu tepeden konusman? Tanri insani neden yarattiymis madem sonunu biliyomuymusta bilmem neymiste sevgilim beni aldatacagini bile be severmiymisimde ne anlatiyosun sen ya ordan burdan ezbere laflari gelmis onumuze koymussun. Napsaydi ben sana soruyorum madem cozum yolun var soyle
Açıklama kısmını oku sorunun cevabı yok diyorum zaten
Sana gore yok verilen cevaplarida kabul etmiyosun madem cevabin yok niye bunlari sorguluyosun? 2014 gêrzek ateist sorulari: savaslar oluyo tanri nerde cocuklar oluyo tanri nerde. Insan nerde? Sen niye topluma faydali erkek olup teblig etmiyosun?
Ben Allah nerde demiyorum ben irademi biliyor mu biliyor dimi o zaman neden yarattı diyorum film diyorsunuz falan ne alaka filmi çeken insanlar lakin Allah sonsuz güç herseyi bilen o değil mi iki dk sonra 2 sene sonra da napcagini da bilen oyken nasıl olurda irade diyip geçersin
Ya hu tanrinin gucsuzlugunu konusup insanları neden yarattigini soyluyosun dolayisiyla tanrinin mudehalesi nerde demek istiyosun burdaki baglamlari kaciriyosun her cumlen bi baska kapiya aciliyo ignostik gibi konusuyosun. Kader önceden bilinen bir zorunluluk degil. Tanri zaman üstü bilgisiyle bizim özgür seçimlerimizi bilir, ama onlari zorlamaz. Yani tercihlerin bilinmesi, tercih edilmesini zorunlu kilmaz bilmek sebep değil sonuçla ilgili
Tamam bak kendin de diyorsun o biliyor diyorsun gene iradeye getiriyorsun konuyu beni anlamak istemiyorsun sanırım ben bildiği halde neden yapıyor diyorum Sen diyorsun ki Özgür bıraktı ya kardeşim 2 sene sonra yapacağım günahı da örnek veriyorum hırsızlık yapacaksam onu da biliyor Sonuçta Beni yaratırken cehenneme atacağını da biliyor Sen hala özgürlükten kastediyorsun Sonuçta biliyor mu biliyor bu sorunun cevabı yok Ben sana bunu diyorum
Ben anliyorum sen cevabi begenmiyosun ben seni ikna etmek icin gelmedim senin sorunu sacma buldum fikir tartismak istedim. Kader önceden yazilmis senaryoyu oynamak degil allah’in zaman üstü bilgisinin kaydi. Yazilan sey zorunlu kilinmis bi eylem değil özgür iradenle secenegin fiilin ilmî tespiti. Yani sen yazildigi için yapmazsin;yapacağın için yazilmis. Burdaki kritik nokta su ilahi bilgi, insan fiilinin sebebi değildir. Sebep sonuc zinciri insanin iradesiyle isler. Allah’in bilmesi senin secimini zorunlu hâle getirmez sadece o secimin hatasiz bicimde bilinmis olmasi demek. Yazılan sey zaten senin özgür tercihin olduğundan, onun “tersi” diye ayrı bir gerçeklik yoktu. Allah mümkin olan bütün ihtimalleri bilir sen hangisini seçersen o tercih ilimde karsiligini bulur. Bu yüzden kadir-i mutlaklik da düşmez özgür irade de iptal olmaz. Kader zoraki bir akis diyagramı değil ilahi bilginin insanın özgür tercihiyle celismeyeb kusaticiligi
bilecek tabii Allah sonuçta
Tamam biliyorsa neden yaratıyor cennete cehenneme gideceğini de bilir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?