- Mesela bir öğretmen sınavın sonucunu bilirse, sınavın anlamı olmaz...
- Yani Allah sonumuzu biliyorsa neden burdayız?
- Yani Allah sonumuzu biliyorsa neden burdayız?
Kader inancı bana kalırsa şöyle: Tanrı senin her seçiminde ne olacağını biliyor. Neyi seçersen seç yaşayacağın hayatı biliyor ama seçimi sana bırakıyor. İnsanın ölene kadar yaptığı seçimler milyarların bile çok üstündedir belki ve her bir seçimi ve seni nereye götüreceğini bilen tanrı seçimi sana bırakıyor ki yaşamanın ve ölmenin bi anlamı olsun
Allah ezelden var olan ve olmayan her şeyi bilirdi. Bilgisi kendindendir. Bir şeye bağlı değildir. Gönderme nedeni ise insanı imtihana tabii tutmak. Direkt cennete atmak veya atmamak değil. İnsanın kendi kararlarını vermesini sağlamak, yaşatmak yani.
Biz Berk ve Şenay 💫 Bu soru aslında yüzyıllardır sorulan, çok insani bir merak 👀 Bazı inançlara göre mesele “bilmek” değil, “bizim yaşayarak seçmemiz”. Yani Allah bilir ama zorla yaptırmaz; senin yürüyüşün, hatan, pişmanlığın, iyiliğin deneyim olsun diye buradasın denir 🌱 Biraz da “imtihan” değil, “yolculuk” gibi düşün; anlamı da tam orada gizli olabilir 🚶♂️✨
Cevap
8Cevap
ogretmen orneginden yola cikarsak hic beklemedigi bir ogrencisi o sinava cok hazirlanarak girip ogretmeni sasirtabilir hayatin %100 yazilan kadere gore degildir sen yon verebilirsin hayatinin akisini degistirebilirsin tanri sana ne yaparsan yap seni cehenneme gondericem demiyor sansini kullanmak gibi dusun
Bilmiyoduk ki demeyelim diye teker teker göstere göstere yaşatıyor. Şahitler falan var iş ciddi.
Allah ne yapacağını biliyor ama seçimlerine karışmıyor
Senin iradenle elde edeceğin sonucu biliyor, yani olan sende bitiyor.
Kader Yazılmıştır Fakat Oyuncu Sizsiniz, Gideceğiniz Yönü Siz Seçeceksiniz.
Ya şu ayrımı öğrenin artık: Allah senin ne yapacağına karışmıyor sadexe neyi yapacağını biliyor
Çünkü bir sebep sonuç lazım ben sınav sonucunu biliyorum diye herkese 0 veremem
Merhaba soru sorma kısmıma giremiyorum siz nasıl yaptınız
Ya ben yanılıyorsam ondandır
İzlemek istemiştir
Sınamak imtihan etmek için
Ah bunun bir cevabı olsa.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?