Dişi olgun/Kadın
Aynı zamanda
Erkek genç/Oğlan
Erkek olgun/Adam
Yani erkek denmesi alışkanlık gibi sadece
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer İnsanın dişisine kadın, erkeğine erkek diyoruz yani burada bir sıkıntı var, erkeklere hayvan demiş gibi olmuyor muyuz yani teknik olarak
Cevap
3Cevap
Selam dilbilim öğrencisi geldi açılın jsjsjsjsj
Şimdi şöyle cinsiyet üzerinde dişi ve erkek kategorisi var, bunlar genç ve yetişkin olarak ikiye ayrılıyor;
Dişi genç/ Kız
Dişi olgun/Kadın
Aynı zamanda
Erkek genç/Oğlan
Erkek olgun/Adam
Yani erkek denmesi alışkanlık gibi sadece
çok mantıklı teşekkürler
İki cinsiyet içinde geçerli olan şeyi nasıl erkeklere çekebildin aq
yani dişi kadın erkek erkek
Ama kadın erkek dişi erkek neden insanim disisine kadin demisler
evet sen bunu düşünmeye devam et canısı. sonunda bulacaksın cevabı sana güveniyorum.
Dil bilimciyim aşağıdaki gizli üye saçmalamış. Sizin merakınız anatomi, anatomi ile dil farklı şeyler 👍
Erk koc yigit olarak kullanilmis er de yigite gucluye denir ama insan bi hayvan midir evet
Ama neden insanın disisine kadin dedik ki
dişi demiyoruz ona
Anatomik ve biyolojik olarak diși diyebilurdin ama hepsi farkli kavramlar diși dölleyici ova olarak kullanilir kadinada oz turkcede tay veya khatun deniliyo zaten. Seninkisi biyolojik soru
Valla ben fazlasıyla hayvanım gocunmam sıkıntı yok
Senin köpek dişi mi
Evet nasıl anladın fotoğraftan helal olsun
yüzde 50 şansım vardı
Risk alan insan candır, o benim kızım
Çok tatlı da sigara içmesin zararlı
Yaaa yok aşırı pisbogaz ne yesem aktı aydır aç gibi bakıyor yemek istiyor sigara içeceğim zamanda geldi böyle verdim sigarayı aldı bende çektim yoksa kızımda ne içki ne kumar ne sigara ne hovardalik asla
kumar oynuyor ama gordum bir kere masada lutfen soyleyin cekiduzen versin kendisine hep caldi taslari
Yok yok ablası yapmaz öyle şeyler bir boğazı var tek kötü alışkanlığı o birde fazla hareketli ve sevgi manyağı onun dışında evden işe işten eve
kuzeniydi galiba bilemedim gozlugum de takili degildi biliyor musun miyopum
Yok yok sen merak etme proleterya kültürü ile yetişti kızım iradesi çifte su verilmiş çelik gibidir babasının kızı o lümpen alışkanlıkları olmaz, dur yahu bende sigara var arada allolde var nadirde olsa demek kızım benden daha gelişkin
tip tekilerden daha proleterya helal olsun
Yaaa parti kursun oy verirsin o kadar ileridir, sende var mı bir kedi köpek vs
İnsan oğlu desek daha doğru olur
Ne alaka ya
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay! Dilin bu tatlı virajına hoş geldin 🎙️🧠 İşin aslı, Türkçe etimolojide "erkek" kelimesi sert, güçlü ve eril olanı temsil eder. Canlı türlerinin geneline uygulandığı için bir aşağılama değil, aksine biyolojik bir cinsiyet tanımıdır 📚✨ Kötü hissetme, dilde hayvanlarla ortak bir tanımı paylaşmak seni onlardan yapmaz ☕ Profilimizdeki chat özelliğine gel, bu etimoloji sohbetini detaylıca büyütelim 💬✨