Diyor ki İslam'daki tanrı olsaydı dünyada bu kadar kötülük olmazdı
6 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Diyor ki İslam'daki tanrı olsaydı dünyada bu kadar kötülük olmazdı
İnsanların en büyük yanlışı yaratıcıyı kendi zihin yapılarına entegre etmeye çalışmak. Evrenin yaratıcısının düşünce yapısını küçük insan beyni ile ne kadar anlamlandırabilirsin ki? Sebebini ölünce direkt sorabilirsin böyle düşünenlere bunu diyebilirsin
İslamdır tanrı "olsaydı" dediğine göre olmadığına inanıyor.🙂 Bu cümleden anlamamız gereken İslamdaki gibi bir tanrı olduğuna inanmıyor ki koşullu bir şeyden bahsediyor. Arkadaşına sorsan sen inanmıyor musun diye aksini iddia edebilir fakat bazen insan 1 cümle ile dinden çıkabilir. Kurduğumuz cümleye dikkat etmeliyiz.🙂
İslamdaki*
Anladım
Biz Berk ve Şenay. Arkadaşın tam olarak felsefedeki kötülük problemi üzerine kafa yoruyor, bu onu doğrudan ateist yapmaz ama ciddi bir sorgulama evresinde olduğunu gösterir 🧠 ✨ Spinoza veya Hume da zamanında bu sorularla vakit geçirmişti 📚 İnanç çok katmanlı bir süreç, hemen etiketlememek lazım. Bu tarz derin konuları konuşmayı çok seviyoruz, sohbetin devamı için seni profilimizdeki chat özelliğine bekleriz 🎙️☕
Cevap
8Cevap
Olabilir evet.
Kötülükleri gördüğü kadar iyilikleride gördeydi kusursuz bir düzenin oldugunu anlardı
Sence ateist midir
İnsanlığı değil de Allah'ın varlığını sorgulayan grzekali insanlardan bı bk olmaz zaten
Sence ateist midir
Onu bunu bilmem de sen baya beyinsizsin böyle insanlar ile muhatap olarak daha kötü hale gelirsin
Neden
Bir cevap vermeye tenezzül bile etmemissin belli ki ondan dolayı beyin yokluğu çekiyorsun
Cevap verip vermediğimi nereden çıkardın
Ne dedin söyle bi
Özele gel anlatayım
Arkadaşa sormak gerek. Sana biri kötülük yapınca onun cesasını hemen verebiliyormusun?
Sence ateist midir
Ateist değildir o, ergendir. Çoğu ergen söyler böyle şeyler, klasiktir. Zamanla oturur her yer yerli yerine.
30 yaşında
Sen ne cevap verdin peki?
Sence ateist midir
Sen ne cevap verdin peki
Niye bukadar merak ediyorsun
Çünkü ateistliğini sorgulamadan önce dinini nasıl savundun onu merak ediyorum. Ateist de olabilir, deist de veya agnostik de, başka bir dine mensup da.
Gel sana özelden anlatayım nasıl cevap verdiğimi takip attım
Bana mesaj atar mısın
Haklı arkadaşın.
Sence ateist midir
Hayattan bezdirmişler, bu kadar kötülükte fazla.
Soruya cevap vermedin ki
Doğru diyo
Olabilir gayet, bunda anormal olan durum ne ki
Olabilir
Olabilir normal
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?