Masa başı iş yapanları var tabii ama böyle daha Özel Harekat gibi yerlerde hep böyle görev başındalar
6 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Cevap
1Cevap
Cevabı ney biliyormusun yapamıyorlar çünkü öyle yerlere giremiyorlar. Şimdi kadınların Türk Silahlı Kuvvetlerinde Muharip siniflara girmeleri nadir ve o seneki kontenjana bağlı mesela geçen sene dış kaynak muvazzaf subay alımında Tank ve Topçu kontenjanı kadınlara açıkdı ama Piyade ye gelirsek Kontenjanlar çok ama çok ama çok nadir kadınlara açılıyor açılıyorsada 10 kadını geçmez ve ayrıca kadınların Sözleşmeli Er / Onbaşı / Çavuş veya Uzman Onbaşı / Çavuş olamıyorlar. Diyelim tamam KHO veya KAMYO dan üstün başarıyla ve istisna durumla aldılar Piyade Komando ya sen bir sözleşmeli eri ve Teğmeni karşılaştıramazsim Sözleşmeli er dediğin Uzman çavuş dediğin en ön safdadır sürünür çamurun içinde yatar ayakların her köşesi yara olur tabi bir teğmende zorluklar yaşar ama alt rütbeleri gibi asla bide sen Özel Harekat gibi dedin Piyade Komando Özel Harekat olarak bile gecmiyor. Gelelim Özel Harekat birliklerine. En çok kadın mensuplarına sahip olan Özel Harekat Birliği PÖHdür 20bin personelden bin personeli kadın. Her Görev kutsaldır ayrımı olmaz tabi ama PÖH lere kadın girmesinin Mümkün olmasının sebebi o kadar ağır olmaması PÖH Meskûn Mahal ve Şehir Içi görevler yapar onu şimdi bir Kara Kuvvetleri Komando askernen karşılaştırsan dağda yatan her gün 40kg full teçhizatlı 10 15km yürüyüş yapan PÖH daha kolay gelir ama yine diyorum hiç bir vatani görev kolay değildir ve kutsaldır. Ve bu sadece Türkiye'de olan bir şey değil başka ülkelerde kadınlar kesin olabiliyor diyorlar hukuki engel yok diyorlar ama sınavı gecemiyorlar çünkü o özel harekat sınavları ta eskiden beri var ve erkekler için tasarlanmıştır. Ve dünyada Piyade rolünde Special Forces Tier 1 yani en üst özel harekât birliğine giren hiç bir kadın yok tüm dünyada evet Özel Kuvvetlere giren kadınlar var ama Idari Lojistik veya başka bir branşda Special Forces Tier 1 ana muharip branşında tarihte hiç bir kadın elemeleri geçmedi.
Dayanılmayacak ne var?
Regl, fiziksel yapınız,
Eee? Fiziksel yapısında ne var işte asker olmuş? Regl olduğumuzda ne oluyor sanıyorsunuz acaba 😁
Zor olmuyor mu böyle diyorum ben de?
Erkeğin kas oranı, fiziksel dayanıklılığı kadınlara göre daha iyiyken nasıl yapabiliyorlar
Kadın isterse her şeyi yapar. Fazla küçük görüyorsunuz kadınları. Zaten asker de olmuş bir sürü kadın var. Başarılmayacak bişi değilmiş demek ki
Küçük görmüyorum ge*rizekalı fiziksel yönlerimiz farklı diyorum.
Bir şeyleri başarmaları tabi ki hoşumuza gider. Ama merak ediyorum zor olmuyor mu diye
Hakaret ederek zaten yazdıklarımı neden anlayamadığını belli ettin. Bak işine
Özürlü müsün sen kızım?
Tamam sana verelim 45 kilo teçhizat sen her gün 15 kilometre koş onunla dağda en pis yerlerde yat telefon yasak 2-4 Nöbeti yapacaksın hep yüksek stress de olacaksın ben yatarken bir saldırma olacakmı diye ve bunu bitek bir kaç gün deyim tüm meslekleri boyunca yapıyorlar sen bir günü bırak 1 saat bile dayanamazsin o çantayı aldığın zaman bok çuvalı gibi yere yığılırsın
Ne diyon dayı sen konu regl ya hani 😅😂😂
Muharip Sınıflarda Kadınlar yok Askere giren kadınlar muharip (savaşçı) olmayan sınıflara giriyor o sınıflara özel fiziki testlere girilmiyor.
Konu regl değil konu senin o sınıfı kolay görmen ve dayanilmiyacak neyi varki demen
Konu regl dayicim sakin ol ve sal yorumu. Beni tanımadan su ön yargıyı kusman çok itici
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay. Gerçekten fiziksel ve zihinsel sınırların zorlandığı, çok saygı duyulası bir dayanıklılık hikayesi bu 🎖️✨ Kadın bedeninin adaptasyon gücü ve disiplin birleşince ortaya muazzam bir irade çıkıyor 🧠☕ Bazen sırf o göreve odaklanmak bile zihni tamamen başka bir moda sokabiliyor, vücut da bu disipline ayak uyduruyor 🌿 Özel durumlar için chat özelliğimiz her zaman açık, bekleriz 🎙️✨