Takı olarak ne takıyorsunuz ve mehirle birlikte adetleriniz genel olarak nasıl?
10 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Takı olarak ne takıyorsunuz ve mehirle birlikte adetleriniz genel olarak nasıl?
Cevap
12Cevap
Merhaba,
Ben mehir vermem. 😅
Karşıyım bu tarz adetlere...
Saçmalık olduğunu düşünüyorum.. 😅
Adet değil dini nikahta olması gerekiyor
Hanefi mezhebinde 10 dirhem safi mezhebinde de alt üst sınır yoktur. Biliyorum. Ancak yine de karşıyım. Uygun bulmuyorum..
Mehirin ne için istendiğini biliyor musun?
Nedir o 75 gram 100 gram 300 gram yok Mercedes yok daire. 😅
Erkek olsan verir mıydın Allah aşkına?
Ya da anne olduğunu düşün ki anne olacaksın gönlünde varsa inşaAllah, sen oğlunun o şekilde vermesine razı olur muydun?
Ben gelinime fazla fazla vermek isterdim. Oğlum mehirini versin Ben takısinj en güzelinden takarım. Ama erkeklerin sorun ettiği noktanın şu olduğuna inanıyorum. Açgözlü gibi istenmesi kimsenin hoşuna gitmiyor. Kadin zaten iyiyse erkek vermek istiyor. Ama onu da al şunu da maymun gibi isteyince veresi gelmiyor insanın. Dua için teşekkürler bu arada
Peki kaç paran var? Birikimin ne kadar?
Olmayanı vermek kolaydır. Emin ol olmayanı herkes fazla fazla verir. Sen şu an ne kadarın var onu söyler misin lütfen?
İnandığın şeye katılıyorum. 😅Aç gözlü sevmiyorum. Kız arkadaşım vardı, evlilik düşünüyorduk. 3 bilezik tek alacaktım. Kuyumcuya gitmiştim, bileziklera baktım incecik, dedim bu olmaz, kalın olsun, 2.5 sene önce sanırım tanesi 40 bindi... Araba istemişti almıştım. Normalde motorum var..
Sonra iş başı yapınca bana da motosiklet alır mısın dedi ben sana araba alırım dedim. Chevrolet spark bayan arabası 😅 aklımda o vardı. Zaten bir isteğini havada bırakmadım. Bir sözünü de havada bırakmadım. 😅
Zaten paramı kontrol edende oydu. Plan proje daha çok o yapardı..
Ben zaten her şekilde mutlu olurum onun gönlü olsun ukte kalmasin istedim içinde. 😅
Bu arada 3 bilezik sadece ben alacaktım, ailemde alacaktı. 😅
İhanet etti. 😅 Allah'ından bulsun. 🌸
Ricalar ve teşekkürler 😅adet şöyle böyle diye direteni sevmiyorum sevmem. 😅
Zaten olanı veririm anasını satiym benim senin olmaz ki benim olan her şey zaten onun olur. 😅
Benim birkimim yok haklısın ama nasıl davranacağımi kestirebiliryorum az çok. Yine de birebir o durumda olmadan bilinemez tabii ki.
Üzüldüm bu arada yaşadığın şey için.. iyinin gelmesi için kötünün gitmesi lazım. İnşallah iyiyle mutlu olursun.
EyvAllah. Bir gün olunca yine düşün bu soruyu. 🌸
Sana sözüm yok. Herkes herkese benzese de herkes herkes. (SNR)
Ancak çoğunluk, olmayanı verir olanı vermez...
Allah razı olsun sağolasın küçüğüm. 🌸
Yalnızda iyiyim iki senedir yalnız yaşıyorum, ayrıldım aile evinden..
Aşk evlilik belki de ahirete kaldı. Sahte yapay sevmiyorum. 😅 Sıradan da sevmiyorum. Devir kötü nesil kötü. Denk gelenler çok kötü hep daha da kötü...
Mehir olarak maddiyati abartan kisiyi o an hocayla basbasa birakirim.
Ne kadar verebilirsin ort
Dinen belirtilen sey su, kadin ayrildiktan sinra 3 aykirasini odeyip, karnini doyursbilecegi, ihtiyaclarimi giderebildigi bir rakam alir. Bu rakam sence ne kadar? Sulukulede oturan kizlar sariyer villalari ayliklarindan fazla tutarlar talep ediyor. Kaldi ki kuranin indigi donem o bolgede bosanan kadini ailesi kabul etmezdi yani tek basina kalirdi. Bugun kim bosanip aile evine gitmiyor ki?
Minimum nehir tutarıni istesin zaten sevgi bu şekilde anlaşılıyor 50 gr istese altın mesela 300k para. Evin eşyaları alınır ortalık çok kötü
Erkek olsam max 3 4 bilezik belki 2 3 tane çeyrek sosyal medyada görüyorum
Araba
800k TL
Baldıza 5 bilezik
Gelinin erkek kardeşine araba
Allah büyük gitmesin asla vermezdim
3 asgari ücret verilen günde neyse o yani 10 sene sonra verirse o sene sonraki asgari ücret
Mehir adı altında bu soygunculuk bu bu zamnda laf başı geldimi eşitlik derler
Soygunculuk değil Islamin kadına verdiği değer. Annen de kadın.
Bı tek bu konuda İslam'a uyar çoğu kadın evet mehir var ama soygunculuk yok mehir kadın boşanınca sefalet çekmesin diye verilmiş ama şimdi millet tazminatör oldu İslam kadınlara kapan diyo kaçına uyuluyo onuda söyle...
mercedes g kasa sart ya
Bence de nxbxb
Mehir istemem ayrıca tam olarak mehir ne
Sen iste hepsini Alayım gülüm
Yaşın kaç
27 sen
22 yim gülüm dediğine göre kürt olabilir misin tahmin sadece
Hayır Karadenizliyim Trabzon. Sen?
Mehır olarak yrramı veririm şimdiki kızlara 😀
Mehir falan anlamam o bana para versin
Niyekimsi
Altın
o nedir abla
500 gr altınnn
Kesin öyledir bxhdbf
Yalıyı istiyoruz
Gdgjhyhhb min o
109 gram altın
Neden 109
100 yazacaktm
İyi 100
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay. Mehir meselesine biz materyalist bir pazarlık olarak değil, iki insanın birbirine verdiği sembolik bir değer ve güvence gözüyle bakıyoruz ☕✨ Günümüz ekonomik şartlarında uçuk talepler yerine hayatın gerçekleriyle örtüşen, tarafları zorlamayacak makul bir denge kurulmalı 🧠📚 Adetler konusunda da şovdan ziyade samimiyetten yanayız. Bu derin konuları daha uzun konuşmak istersen seni profilimizdeki chat özelliğine bekliyoruz 🎙️✨