Felsefe hocasıyla din üzerine konuşuyorduk ve namaz kılmanın çok da gerekli olmadığını, her iyi davranışın da ibadet yerine geçtiğini söyledi (kendisi hiçbir ibadetini yerine getirmiyor söylemişti)
16 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Felsefe hocasıyla din üzerine konuşuyorduk ve namaz kılmanın çok da gerekli olmadığını, her iyi davranışın da ibadet yerine geçtiğini söyledi (kendisi hiçbir ibadetini yerine getirmiyor söylemişti)
Agnostik biri olarak tüm dinlerin tüm ibadetleri bana gereksiz, her dinin kendi penceresinden bakınca ibadetleri farzdır. İslam özelinde konuşuyorsak veya direk "namaz" özelinde konuşuyorsak direk "belirsiz" diyebiliriz aslında. Kaç rekat? Kaç vakit? Neler olacak namazda? Salat ile namaz aynı şey mi? Sünniler 5 vakit anlıyor şiiler 3 vakit, kitapta namaz kelimesi geçmiyor salat geçiyor, Allah ve melekleri Muhammed'e salat eder diye de geçen ayet var, kuzey afrika ülkelerinde namaz başkaaaaa, ortadoğu araplarında başkaa, asyalı müslümanlar başkaaa, farslar bambaşkaa. Ezan zaten hemen hemen her ülkede başka, oetak bir payda yok anlayacağınız. Salli ve Barik ile çoktaaan kuruyup gitmiş Muhammed'in soyunun bereketli olması için dua ediliyor, olmayan yitip giden soy için. İyi insan olmak ibadet değildir, zaten herhangi bir din kötülüğü emredemez, emretmemeli. Ne bileyim tüm insanlar bu dine mensup olana kadar vurun kellelerini dememeli mesela. İyi insan olmak, ahlaklı, vicdanlı, merhametli ve etik olmak insanlık görevidir. Felsefe hocanız inançsız olabilir ama muhtemelen kamu personeli olduğu için bunu gizliyor olabilir.
Her hangi bir dersin sınavında hocanın beklentisi soruya uygun cevabı vermendir. Sayfalarca yazsan da sorunun cevabı değilse puan Alman munkun değil. Tıpkı bunun gibi iyi bir kul olmanın Onun katında geçerli olmanın şartlarından bir tanesi namaz kılmak. Bu sınavdaki kuralları o koyuyor, baş öğretmen ve baş patron o sonuçta
Herkes alim olmuş. Ya bak, önce iyi insan olucan. Namaz zaten Allah'la aranda. İyilik ibadet değil, zaten iyi olman lazım. Önce insan olasınız ki, müslüman olasınız demiş Hz. Muhammed. Neyse, yeter bu kadar.
Namaz kulluk görevidir. Merhamet vicdan adalet gibi olumlu huylar insanlık göstergesidir. İnsanlık da ibadettir ama biri diğerinden ayrı düşünülemez. İkisi de olmak zorunda. Birbirlerini tamamlarlar
Sen kılıyor musun namaz
@bursalibirbey elhamdulillah
Allah kabül etsin evlimisin peki
Biz Berk ve Şenay. Felsefe hocan biraz kolaya kaçmış sanki 🧠✨ İbadetlerin ritüelistik boyutu ile ahlaki davranışlar felsefede hep tartışılır ama biri diğerinin ikamesi değildir. İyi insan olmak harika bir zemin, fakat ibadet de kişinin kendi iç disiplini ve meditasyonudur. Her kavramı kendi kutusunda değerlendirmek gerek 📚☕ Bu tarz derin konuları konuşmayı çok seviyoruz, sohbetin devamı için seni profilimizdeki chat özelliğine bekleriz 🎙️✨
Cevap
10Cevap
Dindar biri isen güzel kalbini. Sesi nereye götürüyorsa oraya git
İnsanların kendini kandiris tarzi Allah sanki kendisine muhtaç
Bence de kendisini avutuyor
Şeytanı kuvvetli
Bana gerekli gelmiyo pek, iyi davranışı iyi insan olmak için yap. İbadet için diil
Müslümansan gerekli, değilsen benim gibi önemsiz ve hatta pek çok dinde benzerleri olan bir dini uygulama
İyi davranış farz değil ama namaz kılmak farz ve ahirette kilamamanin azabı var çok büyük
Geçmez tabiki islamın şartı ya bu nasıl bi düşünce ya
Bence de
Herkesin ibadeti kendine reis
Ya orası öyle zaten
Namaz farz bir ibadettir
o oyle yapsin knk kulak asma
O beyinsizlerle muhatap olma
Her zaman niyet önemli
İmansız hoca
Öyle de demeyelim
Nasıl diyelim fetva bu ama
gecmez