Uygulamayla namaz ve ibadet?

Merhabalar şöyle girmek istiyorum soruma ben 5 gün önce namaza başladım normal de namaz bilmiyordum duaları filan ezbere bilmiyordum bir tane uygulama buldum ordan öğreniyorum Allah kabul etsin..
Neyse ben kendimi sanırım çok kaptırdım tabi ki Allah yolundan gitmek içimi aşırı ferahlatiyor çok güzel bir şey ama her boş buldugumda kendimi ya sure okuyorum Türkçe mealini ya da acaba tovbelerim kabul oldumu acaba öteki dünyada nasıl olucak vs hep düşüncelerim oluyor belkide şeytan korkutuyor beni aslında genel açıdan bakınca korkmuyorum çünkü ondan geldik ona gidicez ama durduk yere hep aklıma geliyor pskolojik sanırım normalde içki içen biriydim cluplarda gezen bir kızdım kimse bana kapan filan demedi zaten ziyade ailem de eğlenceyi içkiyi seven birileri, evliyim ve eşimde sever ben tamamen kendi hür irademle kapandım herkes yapamazsın demesine rağmen..
İşin aslına gelince uygulamayla kilinca sanki kabul olmuyor diye içimden geciriyorum sonra bilemiyorum içimi dökmek istedim herkes bana diyor zaten sen çok değiştin suskunsun konuşmuyorsun eski neşen yok artık filan bilmiyorum nasıl toparlanicam çok günahım varmış gibi hissediyorum... Onun için de devamlı tövbe ediyorum ama yine bu düşüncelerden cikamiyorum.
Uygulamayla namaz ve ibadet?