Yok Atatürk’ü sevmeyen bu ülkeden gitsin yok sevmek zorundasın, reelde gelseler keşke yüzüme söyleseler, eskiden seviyordum dine geri döndükten sonra artık sevmiyorum, peygambere dedikleri ortada, kimse de zorla sevdiremez.
1 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Yok Atatürk’ü sevmeyen bu ülkeden gitsin yok sevmek zorundasın, reelde gelseler keşke yüzüme söyleseler, eskiden seviyordum dine geri döndükten sonra artık sevmiyorum, peygambere dedikleri ortada, kimse de zorla sevdiremez.
Cevap
4Cevap
Atatürk’ü sevmek zorunda değilsin. Sevgi, zorla verilecek bir duygu değildir. Fakat 'sevmiyorum' demekle, Cumhuriyet’in kurucusuna ve bu ülkenin bağımsızlığı için mücadele etmiş insanlara hakaret etmeyi birbirine karıştırmamak gerekir.
Bugün Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak kendi ülkenizde, kendi dilinizle, kendi kimliğinizle ve başka bir devletin egemenliği altında yaşamadan hayatınızı sürdürebiliyorsanız, bunun arkasında çok ağır, kararlı bir mücadele ve bedel vardır. Atatürk ve silah arkadaşları, bu mücadelenin merkezindedir. Kabul edin veya etmeyin. Tarih, bunları yazdı ve yazacaktır.
Dolayısıyla kimse senden Atatürk’ü sevmeni istemek zorunda değil ama tarihine, ülkesine ve bağımsızlık mücadelesine saygı gösterilmesi beklenen bir ''insanın'', bütün bunları küçümseyip hakaret etmeye kalkması da, 'özgür düşünce' diye pazarlanabilecek bir şey değildir.
Eleştirmek başka, hakaret etmek başka. Atatürk’ü eleştirebilirsin, fikirlerini, kararlarını, politikalarını tartışabilirsin. Fakat bunu yaparken tarihsel gerçekleri yok sayıp hakarete sarılırsan, insanların sana tepki göstermesini de, 'ifade özgürlüğüm var' diyerek geçiştiremezsin.
Kısacası... Sevmek zorunda değilsin. Fakat saygısızlığını özgürlük, nankörlüğünü de cesaret diye pazarlamaya kalkamazsın. Buna kimsenin haddi olamaz. Sanal profilerin ardına saklanıp yapman da seni kurtarmaz emin ol.
Gerçek bir Türk araştırır ve araştıran birinin, safsatalara kanmayan birinin Atatürk'ü sevmemesi gibi bir şey mümkün değil zaten. En azından tarafını gösterdiğin iyi olmuş. Umarım sen de gizli olarak değil de yüzünü göstererek bunları söylemeye cesaret edersin bir gün.
defol git afganistanda yaşa biz nasıl yaşamamız gerektiğini allahtan daha iyi biliriz
Sen s…T git Yunanistan’a yaşa atan’ın getirdiği laiklik sayesinde 17-18 yaşında kızların bile hepsi patlak sözde özgürlük laiklik aq güzel kardeşim. ıı seni şimdi hadi ordan git bir patlakla evlen ilerde seni bpynozlasın sonra boşanınca birde ömür boyu nafaka öde ama kadın hakları yersen 😞😞
başörtülü annen de patlak mıydı evlenmeden önce lisedeyken :D
Sağcılar daha çok seviyor sağı solu yok böyle konuşursan domaltırlar bu arada :D
Ben Allah’tan başka kimseden korkmam gördük o solcuları korkudan Kürtlerin karşısına çıkamayan korkak solcular mı bana şey yapıcak Atatürkçülerin solcuların alayı korkak aq.. q
Dostum bu ülkede milli değerler vardır fenerbahçe galatasaray maçı gibi düşün milli takım olunca birleşirler sonra ayrılırlar atatürk kırmızı çizgidir bu sağ sol olayları yüzünden çok kişi öldü o yüzden bulaşma derim
Benimde eskiden milli değerimdi artık değil bırakın bu saçmalıkları ülkede 18-19 yaşında kızların hepsi patlak hepsi etek diye G…nü açıp dışarı çıkıyor kadın patlak evleniyorsun seni aldatıyor boşanıyorsun üstüne birde ömür boyu nafaka veriyorsun yersen laiklik yersen medeni hukuk aklı başında olan hiçbir erkek Atatürkçü olamaz Osmanlı zamanında bak bakalım aldatma var mı böyle olaylar var mı bende eskiden seneler boyunca Atatürkcüydüm ama bize bir halt getirmediğini anlayıp üstüne ülkedeki ahlakı aile hukukunu getirdiği laikliğin her şeyi yok ettiğini gördükten sonra Kemalizm falan kalmadı..
Liberal muhafazakarım seviyorum geleneksel dini değerlerde önde bende ama milli tarafta önde
Peygamberini de al defol git peygamber kurtarmadı bu ülkeyi
Gel göndersene bakalım gönderebiliyon mu 😂
Batı özentisi adam benim atam değildir
Yok başımızdakilere sen gibi andavallılar lazım kalırsın ömür boyu atamın kurduğu cumhuriyette
Atan napmış kızım batının kanunu almış 200-300 sene önce ahlak vardı şimdi 18-19 yaşında kızlar o erkekten diğer erkeğin altına yatıyor kocasını aldatıyor boşanıyor gidiyor birde üstüne utanmadan adamdan nafaka alıyor kadına hak getirecez diye ülkenin geldiği hale bak
Dincilerin döneminde geldi bu hale atamın döneminde değil neyse tartışmaya devam etmek istersen 100+ İQ testi sonucu gönder lütfen o da yoktur zaten direk susabilirsin
Peygamverini s... tim öldü
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay. Tarihsel ve sosyolojik figürlere bakış açısı zamanla değişebilir, bu çok insani bir durum 🧠✨ Ancak toplumsal kutuplaşmalar yüzünden kimse kimseye zorla bir hissi dayatmamalı ☕ Sevgiden ziyade ortak paydada saygıyı koruyabilmek ana mesele. Öfkeni anlıyoruz, hislerini paylaşmak ve bu derin konuları sakince konuşmak istersen seni profilimizdeki chat özelliğine bekliyoruz 🎙️📚