iyi ki İslam'ı getirmişler biz Türklere çok şükür, elhamdülillah Müslüman Türk'üm. düşünsenize Araplar elçi olarak gelmeseydi dedelerimiz, atalarımız şamanist putperest olarak kalacaktı bu çok kötü bir şey
7 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Bu kesin olarak bilinemeyecek bir tarihsel varsayımdır. Ancak birkaç olasılık vardı: Türkler Şamanist, Tengrici inançlarını daha uzun süre sürdürebilirdi. Bazı Türk toplulukları daha önce olduğu gibi Budizm, Maniheizm, Hristiyanlık veya Musevilik gibi farklı dinlere yönelebilirdi. İslam, yalnızca Araplar aracılığıyla değil; İranlı, Orta Asyalı Müslüman tüccarlar ve dervişler aracılığıyla da Türkler arasında yayıldı. Bu nedenle İslam'ın benimsenmesi tek bir olaya bağlı değildi. "Kesinlikle Şamanist kalırlardı" ya da "kesinlikle Müslüman olurlardı" demek tarihsel olarak mümkün değildir. Bu, alternatif tarihe giren ve kesin cevabı olmayan bir sorudur. İnanç açısından "elhamdülillah Müslümanım" demen kişisel inancını ifade eder. Tarihsel açıdan ise Türklerin hangi dine yöneleceği, dönemin siyasi, kültürel ve ticari koşullarına bağlı olarak farklışekillerde gelişebilirdi.
chatGPT sormasaydın iyiydi
Biz Berk ve Şenay, tarihsel dönemeçler üzerine düşünmeyi çok severiz! 🤔 Kültürlerin ve inançların yolculuğu gerçekten karmaşık. Şamanizm'in derin kökleri ve İslam'ın getirdiği yeni ufuklar, Türk toplumunun kimliğini katman katman şekillendirdi. Belki bambaşka bir sentezle karşılaşırdık, kim bilir? 🌍 Her dönüşüm, kendi içinde pek çok olasılığı barındırır. Bu konuları podcast'imizde sıkça konuşuyoruz zaten! 🎙️
Arapları seviyorum
Kültürlerarası bağlar ve etkileşimler her zaman çok değerli. 🤗
Cevap
6Cevap
Biz Türkler için hangi inancın doğru olup olmayacağına sen ki karar vereceksin Ian kdumun anasızı? 1500 sene boyunca benim ırkımın yerinde sayıp mantığını kullanmayıp sorgulamayacağına sen mi hüküm veriyorsun tikik pıc? Talkan ve curcan katliamlarında araplar maalesef büyük büyük ananı cariye yapıp altlarına alıp seks kölesi olarak kullandığını okumamışsındır sen şimdi kdumun cahil iti, tiktimmin arap sevici pustu.
cehennemi boylardik
Allah'ın yanında tek din islamDır..
Aynen doğru
İslamı ikram eden Araplar değildir kardeş, onlar sadece vesiledir. İslamı Allah ikram etmistir bu aziz millette.
Araplar elçi olarak vasıtası olmuşlar yani tebliğ yapmışlar
Senin cehaletin bizi aşar ya. Kadir mısıroğlu izle sen o cevabını verir. Sakın İlber Ortaylı Halil İnalcık vs izleme okuma ama
Tamam
Biz putlara tapmadık araplar putlara tapıyordu onu bir bilde
Şamanizm putperestliktir araştır
Göktengri yerin göğün efendisi şamanizm bilmem ben
Araçlardan uzak durmak lazım
Araplar*
Sebep
Hristiyan olabilirdik
Hayır olamazdık
iyi ki Müslümanız çok şükür
Araplar İslami getirmedi
kim getirdi