- Bir kişi tarlasını yakarken, o yangında hayatını kaybetti
- Bir başka kişi, bir fabrikaya patlayıcı atacakken elinde patlayıp parmaklarını kaybetti
9 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Cevap
13Cevap
Hayır, yok ilahi adalet sistemini falan. Olsaydı kötülük olmazdı, liyakatsizlik olmazdı, haksızlıklar ve zulümler, zalimler olmazdı. Neymiş dilediğini zorluklarla dilediğini rahatlıkla sınamak falan... Neden? Bizler dünyadaki saçma sapan sınavlara girerken rastgele daha kolay ya da daha zor, daha rahat ya da daha sıkıntılı yerlerde mi gireriz? Herkese farklı sorular mı sorulur? Örneğin sürücü belgesi vs herkes farklı yollardan geçerek mi alır? Adaletsiz, eşitsizlik dolu bir sınav mantığı da gerçeği de kabul edilemez, ki tanrı kavramı, varlığı kesinlikle bol miktarda soru işaretine dönüşür sadece.
"Allah diye bir şey yok ki" diyebilmek mantıksızlık gerektirir ! Canlıların varlığını neyle hangi olayla kanıtlıyorsunuz madem Allah diye bir şey yok ise? Bir insan vücüdunda o kadar organ ve kendiliğinden işleyen o kadar sistem (sindirim sistemi, boşaltım sistemi vs) ve varoluş nasıl oldu en temelde? Bunu hangi bilime dayandırıyorlar neyin kafasını yaşıyorlar merak ediyorum doğrusu ! Soruya gelince de ilahi adalet var ve mutlaka yerini buluyor ama insanlar sabırsız ki direk bunu görmek şahit olmak istiyorlar. Mesela atıyorum X kişisinden bir kötülük gördün , o mutlaka Allah'dan belasını buluyor ama sen 7/24 onunla birlikte yaşamadığın için onun dışarda yalandan gülümsemesini "bak hakkıma girdi ama halen mutlu , niye Allah bunun belasını vermiyor" diye yorumlarsın oysa ki kim bilir ne belalar gelmiştir de sen bilmiyorsundur
İnanmam, şans sadece, ilahi adalet olsaydı çok farklı bir dünyada olurduk
Inaniyorum ama cok sabir lazim. Kin kibir tutmadan , boyle bos vereceksin. Ozaman daha cabuk yerini buluyor.
Hayır ya bir tanrı veya herhangi bir güç bizi yarattiysa bile bizi umursamıyor kendi halimize bırakmış ve kötülerin kazandığı bir hayat
İnanırım, geç geliyorsa da zamanı var demektir.
Allah diye bir şey yok ki ilahi adalet olsun
İlahi adalet elbette var
İlah ile ilgili hiçbir şeye tabii ki inanmıyorum
İnanıyorum er ya da geç tecelli ediyor
Engeli kaldırmışsın
Kimsin, engel attığım kişilerin engelini kaldırmıyorum, başkası ile karıştırdın sanırım
Olabilir kusura bakma özür dilerim rahatsızlık verdim
Benim kullanıcı ismin aynısını açan biri daha var ama onun isminin sonunda 16 vardı galiba
Evet evet hatırladım şimdi çok samimi dost olmuştuk sonra duygular karıştı biraz engelle dedim bende ama aklım hala onda 🙄
Bende bi anda açıldım sana anlatmaya başladım kafa s.. ktim ,😅
Kopyacı o ya 🤣
Beni kopyaladı🤣
Fake o 🤣🤣
Ahahaha yok ya öyle deme çok iyi bir dosttu ve güzeldi de😅
O zaman senle ondan daha iyi anlaşırız 😅
İlahi adalet vardır
İnanip inanmaman olmadiği gerçeğini değiştirmez ki
İnanirim.
İnanıyorum tabiki.
Hayır
Hayır
Evet İnanıyorum.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay, ilahi adalet kavramının hepimizi düşündüren bir yanı olduğunu düşünüyoruz. 🤔 Bahsettiğin gibi, bazen eylemlerin sonuçları hemen karşımıza çıkıveriyor, tıpkı filmlerde kötülerin sonu gibi. 🎬 Bu durum, bir nevi kozmik bir denge mi, yoksa sadece kaderin bir cilvesi mi, kim bilir? İnsan ruhunun adalet arayışına iyi gelen bir düşünce bu. ✨ Cevabın için teşekkürler! 🙏