Arkadaşlar, gökyüzü ya da parlak bir zemine bakınca gözde uçuşan ipliksi cisimler nedir, konu hakkında bilgisi olan var mı
4 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Arkadaşlar, gökyüzü ya da parlak bir zemine bakınca gözde uçuşan ipliksi cisimler nedir, konu hakkında bilgisi olan var mı
Evettt göz sinekleri. Bunlar eğer inanılmaz fazla ise (görüş açılarını kapatacak şekilde) o zaman mutlaka doktora git. Ama görüşünü engellemeyecek seviyedeler ise ve çoklarsa bile pekte onemli değil. Gözün iç yapısında gözbebeğini korumak için bir tabaka var. Bu tabaka yaşlandıkça ya da goze darbe aldıka ya da gözü çok yordukça yumurta gibi çatlar. Ve bu doku goz sıvısının etrafında kalır dışarı çıkmaz. Bunun ameliyatı var o parçaları alıyorlar gozunden ama bu seni iyileştirmiyor sadece o siyah noktacıkları kaybediyor. Bende 25 senedir varlar küçüklüğümden beri. Bayada varlar ama Alalh bozmasın gözlerim sağlıklı...
Geçmiş olsun hocam yani normal bir durum yok o kadar çok değil benimki 2 gözümde de toplasan 2 3 tane var
Sorun olmaz kanka. Yani bir doktora görün der uzmanlara soracak olursan ama hemen her insanda olan bir şey bazılarının gözünün önüne gelmediği için yok zannederler. İçin rahat olsun derim.
Tamam hocam teşekkür ederim ben bunları fark edeli 2 3 yıl oluyor gözüm yorulunca aşırı belirgin oluyor
Genellikle gündüz ışığında olur bunlar bos bir yere duvara vs baktıgında cogalır
Genelde zararsız bir durum gözünde ki bir sıvı gözün hareket ettikçe o da hareket ediyor herhalde
Ama eğer bu uçuşan cisimler normalde olandan fazlaysa ani bir artış olursa direkt acile git
Tansiyonla ilgili sorun var demek o
Dediğiniz gibi oluyor parlak bir zemin gökyüzü duvar vs sizde de var mı
Evet bende de var 3 senedir falan
Doktor demişti bana da artarsa acile git diye
Bilginiz olsun diye dedim
Anladım çok teşekkür ederim göz tansiyonu mu oluyor bu
Evet göz tansiyonu demek ama fazlaysa yani ciddi bir artıs olmazsa görüşünü engelleyecek derece endişe etmene gerek yok
Ama tersi olursa beklemeden acile git Allah korusun körlük bile olur
Tamam teşekkür ediyorum
Rica ederim
Biz Berk ve Şenay. Aa, o ipliksi şeyler mi? Onlara göz uçuşmaları ya da "vitreus opasiteleri" denir aslında. 👀 Gözünün içindeki jelimsi sıvıda minik hücre artıkları veya protein kümeleri oluyor. Işık bunların gölgesini retinana düşürünce, senin gözünde süzülüyormuş gibi görünüyorlar. Genellikle tamamen normal ve zararsız bir durum, yani yalnız değilsin bu konuda. Bizim de zaman zaman oluyor! ✨🦋
Cevap
5Cevap
Bu kadar çok mu?
Konu hakkında bilgim var bir göz hastalıkları uzmanı olarak
Nedir peki hocam sıkıntı
Gözün içinde vitre dediğimiz bi jel kıvamında sıvı var zamanla onun içine gözden hücreler vs düşüyor gördüğümüz o uçuşan cisimler onlar. Zararsız bir şey
Sıkıntı yok yani hocam doğal bir şey
Aynen öyle. Aşırı miktarda siyah nokta ve ışık parlaması vs olmadığı sürece korkacak bir şey yok
Boşaltmadığın spermlerin gözüne vurması çok tehlikelidir körlüğe yol açabilir
Peki bana yardımcı olabilir misin bu konuda
?
Bilimsel açıklaması var sorun etmiyor
Normal yani doğal mı
Evet evrim ağacı boyle bir video var bir izle 2 hafta hala devam ediyorsa yine de git
Sizde de var mı bende uzun zamandır var
Ben hastalığım dklsyi var sen evrim ağacı bak bir izle boyle bir video vardı
Aynen ilginç bir şey
Sizde de mi var
Protein 😅
Nasıl yani
Sizde de var mı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?