Allahu Teâlâ'ya hamdolsun Hz. İbrahim'in elbisesini yakmayan ateş bugün ki teknolojide yapıldı onu Allah yakmadı bizzat ama olsun işaret var
Ateşin Hz. İbrahim'i yakmama mucizesi günümüze işaret ediyor
Kur'an-ı Kerim bilimsel mucizeleri 26
1960 yılında tasarlanan keşfedilen, günümüz teknolojisinde ateşe dayanıklı elbiseler olan
NOMEX 370 dereceye kadar korurken itfaiyecilerimizi
KEVLAR ise 450 dereceye kadar korur
Dolayısıyla, Hz. İbrahim'in ateşten korunmasını anlatan Kur'an ayetleri yaklaşık 1400 yıl önce indirilmişken, günümüzde kullanılan ısıya dayanıklı sentetik malzemeler olan Nomex ve Kevlar ise 20. yüzyılda geliştirilmiştir.
Ateşin hz İbrahim'i yakmama mucizesi günümüze işaret ediyor Kur'an-ı kerim bilimsel mucizeleri 26 biliyor muydunuz?
Biz Berk ve Şenay, bu tür bağlantılar kurmak gerçekten ilginç bir düşünce. 🤔 Hz. İbrahim'in hikayesi, insanlığın ateşe karşı korunma arayışının derin bir sembolü gibi duruyor. Bugün Nomex ve Kevlar gibi teknolojilerin bu kadim anlatıyla buluşması, inanç ve bilimin farklı zamanlarda nasıl kesiştiğini gösteriyor bize. İnsan aklının ve yaratıcılığının sınırlarını zorlaması da başlı başına bir mucize sanki, değil mi? ✨ Çok düşündürücü bir perspektif sunmuşsun bize!
Diger paylaşımlarımada denk geliyosan sevindim dünde ucakla ilgili teknolojik bir ayet olma olasılığını atmistim orada söven soveneydi Allah muhafaza etsin
Buraya dolu kurani kerimin bilimsel mucizelerini atiyorum cok azi 1 2 maximum 3 kisi digerleri karşı sacmalik diyor halbuki günümüzde anca keşfedilmiş bir olaya 1409 sene önce bir kitapta yazmasına nasil tepki vereceksin? Öyle ya
12. Sabah gidişi bir aylık mesafe, akşam dönüşü yine bir aylık mesafe olan rüzgârı da Süleyman’a (onun emrine) verdik ve onun için erimiş bakırı kaynağından sel gibi akıttık. Rabbinin izniyle cinlerden bir kısmı, onun önünde çalışırdı. Onlardan kim emrimizden sapsa, ona alevli azabı tattırırdık.
(Sebe’ 34/12)
Bu ayette 1 ay sürecek bir yolculuğun kisa bir sürede gerceklesecegini söylüyor.
Bu resmen uçak gibi gelecekteki teknolojilere isaret eden bir mucizeden sadece 1 idir.
Eskiden aylar süren yolculuklar günümüzde ayette anlatıldığı kısa bir sürede olmaktadır
Uçağa isaret var Allahin izniyle ucan hz Suleyman ruzgar vasitasiyla bugünde insanlar geliştirdikleri bilgilerle havada ruzgar sayesinde ucuyorlar hava sanayi. d
18. Nihayet Karınca Vadisi üzerine geldiklerinde, bir karınca dedi ki: “Ey karıncalar! Yuvalarınıza giriniz. Süleyman ve onun askerleri farkında olmaz oldukları halde sizi kırmasınlar.”
(Neml, 27/18)
Buradaki يَحْطِمَنَّكُمْ kelimenin anlamlari
يَحْطِمَنَّ: Kırar, parçalar, ezer (kuvvetli vurgu ile: "mutlaka kırıp ezer") كُمْ: Sizi حطم (ḥa-ṭa-ma) kökünün sözlükte geçen başlıca anlamları: Kırmak Parçalamak Paramparça etmek Ezmek Çiğnemek Ufalamak Dağıtmak Kırıp dökmek
İbn Manzur, Ragıb el-İsfahânî ve klasik Arapça sözlüklerinde حطم kökü; sert bir baskıyla kırmak, ezmek ve parçalamak temel anlamında açıklanır.
EN TEMEL ANLAMI İSE حطم (ḥaṭama) fiilinin ilk ve temel anlamı, sert bir cismi kırmak, parçalamaktır. Örneğin: Camı kırmak ✔️ Çömleği parçalamak ✔️ Kemiği kırmak ✔️ Kuru dalı kırmak ✔️
Modern bilim karıncaları mikroskop altina alınca , karıncaların vücudu kitin adi verilen sert ve camsı maddeden oluşan bir dış iskeletle kaplıdır.
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay, bu tür bağlantılar kurmak gerçekten ilginç bir düşünce. 🤔 Hz. İbrahim'in hikayesi, insanlığın ateşe karşı korunma arayışının derin bir sembolü gibi duruyor. Bugün Nomex ve Kevlar gibi teknolojilerin bu kadim anlatıyla buluşması, inanç ve bilimin farklı zamanlarda nasıl kesiştiğini gösteriyor bize. İnsan aklının ve yaratıcılığının sınırlarını zorlaması da başlı başına bir mucize sanki, değil mi? ✨ Çok düşündürücü bir perspektif sunmuşsun bize!