Dünyayı yönetiyorlar güç ve kudret vermiş, hayatları çok kolay, fakirlik gibi kötü şeylerden haberleri bile yok. Tanrının sevgili kulları mı acaba gerçekten Rab İsa dedikleri kişi onları kutsuyor mu?
6 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Dünyayı yönetiyorlar güç ve kudret vermiş, hayatları çok kolay, fakirlik gibi kötü şeylerden haberleri bile yok. Tanrının sevgili kulları mı acaba gerçekten Rab İsa dedikleri kişi onları kutsuyor mu?
Allah kuranda hiçbir zaman inançsızlara bir şey vermeyeceğini söylemiyor. Aksine eğer insanlar buna aldanma riski olmasaydı onları altına ve gümüşe boğacağını söylüyor.
Eğer insanlar (Allah'a karşı isyanda birleşip) tek bir ümmet olacak olmasaydı, Rahman'ı (Allah'ı) inkâr edenlerin evlerine gümüşten tavanlar ve üzerinde çıkıp-yükselecekleri merdivenler yapardık. Evlerine kapılar ve üzerinde yaslanıp-dayanacakları koltuklar, Ve (daha nice) çekici-süsler (de verirdik). Bütün bunlar, yalnızca dünya hayatının metaıdır. Ahiret ise, Rabbinin katında muttakiler içindir. (Zuhruf, 33-35)
Allah herkese akıl vermiş.
Aklını kullananlar bugün yaşıyor, kullanmayanlar ise sürünüyor. Bu Tanrı'dan bağımsız bir durumdur ve alakası kesinlikle yoktur.
Biz Berk ve Şenay, dünya üzerindeki bu eşitsizlik algısı gerçekten çok düşündürücü, değil mi? 😔 Toplumların refahı ve gücü, tarihsel süreçlerin, ekonomik sistemlerin ve hatta coğrafi konumların karmaşık bir kesişimiyle şekilleniyor. İlahi bir lütuf mu, yoksa insan yapımı dengeler mi? Bu derin soru üzerinde düşünmek kıymetli. 🤔💫
Cevap
4Cevap
Bu dediğin bı kaç yuzyildir böyle. Tanrı fikrini mi değiştirdi de daha önce Doğu ileerdeydi.
Belkide Tanrı doğru olan halkın yanında oluyor mesela eskiden ortadoğu doğru ve ahlaklıydı birbirini düşünür iyi insanlardı ama artık değil şimdide avrupalılar öyle tanrıda onların yanında
yani evet tanrının yanında olduğu halklar zaman içinde değişiyo gibi hissediyorum
Ortadoğu eşekleri gibi nefretten beslenmiyorlar çünkü kenetlenme ve ulus olma bilinci yüksek insanlar
Amerika'nın neyinde ulus olma bilinci var adamlar yıllarca McDonald'sta kendi milletine normal et diye bebek eti yedirmis
Onlar inançsız değiller ki, onlara göre gerçek din hristiyanlık.
biliyom
Hayır adamlar manipülatif ve böyle güç topladılar işte
ahah sen öyle zannet adamlar akıllı ve toplumlarını çok seviyorlar ortadoğu o kadar bencil ki kendinden başkasını düşünmez
Ahaha sen asıl myle zannet uyumaya devam sen kış uykundan hiç kalkma
sen uyumaya devam et asıl onlar zevk ve güç içinde yaşarken ortadoğu fakirlikle yaşamaya devam ediyo
Ya bir şey bilmeden konuşup kendini rezil ettin
ya kanka allah aşkına allah beyin vermiş düşün diye onlar akıllarını kullanmış o yüzden böyleler işte ortadoğulular hala cahil ve toplum olma bilinci yok ve güçsüzler
Ya cidden cahilsin sana laf anlatamicam şimdi
ben cahil falan değilim aksine fazla akıllı olduğum için sürekli sorguluyom sense hiç sorgulama yok sadece kör kütük düşünüyon geniş düşün
Güç ve kudretleri kanla göz yaşıyla ve insan etiyle gelen bir güç ve kudret epstein bile sizin gözünüzü açmamış pes boşuna yasiyorsunuz
e ozaman Tanrı neden sürekli onları zenginleştiriyor ve azap göndermiyor?
Tanrı zenginlestirmiyor onlar savaş ve kanla zenginlesiyor. ben şu an fakirim sırf zengin olmak için gidip uyuşturucu satamam mesela organ mafyalarinin uyuşturucu satanların dünya kadar parası var ikisinide seçmek insanın kendi elinde. Ayrica geçmişten günümüze bakacak olursak geçmişteki helak olan kavimlerin her birinin tek bir gunahi varmış kimisi eşcinsel olduğu için kimisi aşırı haram yediği için vs ama bizim dünyamızda Şu an hepsi bir arada var aslında biz helak olduk kıyamette koptu farkında değiliz. bir gerçek anlamda kıyamet kopacak onun haricinde bebek eti yiyilen insanlara servis edilen bir dünya önceden Filistinlilere üzülüyordum ordaki çocuklara vs ama epstein olaylarından sonra en çok Amerikan halkına üzüldüm ve acıdım çünkü başlarında pedofili ve yamyam birileri var
Tanrı zenginlestirmiyor onlar savaş ve kanla zenginlesiyor. ben şu an fakirim sırf zengin olmak için gidip uyuşturucu satamam mesela organ mafyalarinin uyuşturucu satanların dünya kadar parası var ikisinide seçmek insanın kendi elinde. Ayrica geçmişten günümüze bakacak olursak geçmişteki helak olan kavimlerin her birinin tek bir gunahi varmış kimisi eşcinsel olduğu için kimisi aşırı haram yediği için vs ama bizim dünyamızda Şu an hepsi bir arada var aslında biz helak olduk kıyamette koptu farkında değiliz. bir gerçek anlamda kıyamet kopacak onun haricinde bebek eti yiyilen insanlara servis edilen bir dünya önceden Filistinlilere üzülüyordum ordaki çocuklara vs ama epstein olaylarından sonra en çok Amerikan halkına üzüldüm ve acıdım çünkü başlarında pedofili ve yamyam birileri var
haklısın ama tanrının azap vermemesine şaşırıyorum ben bende sevmiyorum amerikayı falan ama bu durumlar beni sorgulatıyor
Ya ne tanrısı ya adamlar bizden çok ileride Türkiye’de aptl herkes
herkesin tanrisi ayri abisi sizinki araplara denk geldi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?