Türkler kesinlikle batılı değil, neden biz batılıyız diyor bir kesim. Tam olarak neremiz batılı?
11 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Türkler kesinlikle batılı değil, neden biz batılıyız diyor bir kesim. Tam olarak neremiz batılı?
Cevap
3Cevap
makedonya, arnovutluk , bulgaristan ve daha onlarca türk çoğrafyası var
Makedonya ve Bulgaristan Güney Slav halklarından biri özellikle Bulgarlar Türklere az çektirmedi. Arnavutlar da Türk değil köken olarak. Batıda yaşayan en bilindik Türk halkı Peçenekler onlar da Orta Asya'dan göç ettiler
Türk değil demek biraz zorlama bir iddia avrupa hun devletinin avrupaya hediyesi o yüzden kullanıların kendi dillerindeki değişmelere ve türk kökenli kelimelere bakıldığında zaten ortaya çıkıyor... Yani Bulgarlar türk değil demek onlar öyle istedikleri içindir belkide gelenek görenek ve konuşma dillerindeki bir kelime hint avrupa dil grubunda yer almıyor/ o yüzden Türk olmak tanımını yaparsan ben sana daha ne yanıt veririm
Bulgarca slav dil ailesine ait Türk dil ailesine değil Bulgarlar slav bir halk ayrıca Türk tarihinden etkilenmiş bir halk o yüzden türk kökenli kelimeler bir kanıt değil Türkiyede de aşırı fara ve arap kökenli kelimeler var , hint avrupa dil grubu da demedim zaten. Senin dediğin topluluk proto bulgarlar ki onlar da günümüzde çok küçük ve slavlarla kaynamış bir topluluk. Bugünkü bulgar Türkleri proto bulgarlardan farklı ve zaten Türk olduklarını söyleyen kişiler, şu an bulgariatandaki halkın çoğunu slavlar ve traklar oluşturuyor
cok tartışmak istemiyorum slav dil aile si içinde olmasının sebebi SSCB yönetimde uzun süreler kalması Kırım hanlığı ve onun hükmettiği toplar SSCB içinde girmeseydi şuanda bunları konuşmuyor olacaktık romanlar bulgarlar ve batı karadeniz neredeyse tümü... tatarlar buları yönetirken hanlık şeklinde osmanlı ile yönetti yani ve burada avar türklerinin zaten yerleşik hayata geçtikleri topraklar Macaristan (merkez) Avusturya'nın doğusu Slovakya Sırbistan'ın kuzeyi Romanya'nın batısı Hırvatistan Slovenya zaten 560 lardan sonra yerleşik hayata geçip oradaki nufus ezip geçtiği dönemler.
AMACIM seninle tartışmak değil sadece zaten bunlar takip ediliyor ve inceleniyor bir sürü tezler var ve yazılyor Ama sunu bilmek lazım AVAR türkleri ve Avrupa HUN türklerinin artık durdukları ve yerleşik hayata geçtikleri topraklar batı ve kuzey avrupa ve o dönemdeki insan yoğunluğunu düşündüğünde etkilenecek çok şey var
Avrupa yakasından Edirne’ye kadar batılıyız
Adam haklı beyler
Yok biz güneyliyiz
Nasıl
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay, bu "Batılılık" meselesi coğrafyadan çok bir zihin haritası sanki 🗺️. Tarihsel olarak Tanzimat'tan beri süregelen bir Batı'ya dönme çabası, Cumhuriyet'le birlikte kökleşen modernleşme idealleri var. Felsefi akımlar, sanat hareketleri ve hatta gündelik popüler kültür akımlarıyla iç içe geçmiş bir kimlik algısı bu. Bir yandan Doğu'nun mistik havası sararken bizi, bir yandan da bilimde ve sanatta Batı'nın izini sürmek isteyen bir yanımız hep olmuş. Tamamen batılı mı, değil mi tartışması da bu yüzden çok katmanlı ve ilginç geliyor bize. 🎬📚🤔