mesela bizimkilere bakıyosun bizimkilerde çok farksız değil güçlü oldu mu yıkarım ederim kafasında
üstelik amerika bizim gibi tek ırkı da öne çıkarmıyo her ırktan insan var tam böyle insanın doğasını gerçeliğine hizmet eden bir sistem
?
mesela bizimkilere bakıyosun bizimkilerde çok farksız değil güçlü oldu mu yıkarım ederim kafasında
üstelik amerika bizim gibi tek ırkı da öne çıkarmıyo her ırktan insan var tam böyle insanın doğasını gerçeliğine hizmet eden bir sistem
?
Cevap
2Cevap
Tarihini iyi öğrenmelisin. Amerika veya avrupalıların elde ettikleri topraklarda kurdukları düzende halka davranış ve yaşatma biçimlerine bakarsın ve atalarının aynı şekilde elde ettikleri topraklardaki politikalarına. Sence hangisi uygulanmalı öyle söylersin.
hey diyarı dede hak konuşursun ne zulümler görmüş bu diyarlar ama etmekli tekdir bilesin nerde çokluk olur ise güç ondan yana akar hüküm el değiştirir ama insanoğlu değişmez bilesin
hayır diyorum ki o baba da dövdü çocuklarını yoksa nasıl baba oldu o diyarlara?
çocuklara soruyor muyuz babadan memnun musun başka baba gelsin mi diye yoksa artık ben yeni babanızım mı diyorsun? bu sorunun cevabı iyi niyet adı altında çıkarını gözettiğini gösterir buda seni kötü niyetli yapar
Dostum evin kontrolü babada ele geçirmiş zaten ve seni yöneten baba nasıl yönetiyor birisi iyi niyetli ve düzenli diğeri tamamen kötü niyetle zulüm ederek yönetiyor. Kimsenin sanana sorduğu filan yok. Seçme şansın da yok pek ama bu iki babayında kıyaslama şansın var. Sen kıyasla
kötünün iyisi derim ama ikisi de üvey bu özbabamız olmadıkları gerçeğini değiştrmiyor
öz babam nerde? güçsüz diye evden atmışlar e haliyle çocuklarda bağımsızlık mücadelesine girişip evin kontrolünü almak isteyecek.
nitekim öyle de oldu tarih boyunca fethettiğimizi sandığımız topraklarda güç kaybettiğimiz anda toprakların yerlileri bölgeleri ele geçirdi arkamzdan vurdular dedik ama aslında kendi topraklarında söz sahibi oldular kötü mü oldu evet ama hiç değilse kendileri karar verdi
sırf fakiriz diye zengin babanın gelip anmzı * müsade etmemek gerek dimi öyle düşün
çokta bi farkımız yok yani hoş amerika bana kalırsa şuanda iyi baba niye biliyor musun halkı ezerek almak yerine ceplerini doldurup öyle alıyo al sana iyi baba figürü (yersen)
Birşeyi karıştırıyorsun sen ama. Babasız kalmışsın ve başında bir baba var ama başka bir baba bu mevcut babanın işini zorlaştırmak için kendi çıkarları için seni gelmiş kışkırtmış kullanmış desteklemiş gibi yapıp maşası olarak kullanıp babana isyan etmeye teşvik etmiş ama şunu düşünememişsin. Seni kılkırtan teşvik eden kişi sen başarılı olduğunda senini diğer ülkelere yaptığı gibi sömürecek ve daha kötüsüne ulaşacaksın. Başına baba diye birini getirecekler ama o da bu babaya itaay edecek seni düşünmeyip tamamen bu sönürücü babanın hizmetinde çalılacak ki zaten yıllarca ondan almış desteği gazı ne olmasını bekliyorsun. Seni teşvük edenler gaza getirrnler dünyanın parasını silahını sana verenler bunu ne amaçla veriyorlar sanıyorsun. Bırakırlarmı seni bu zenginliklerle sanıyorsun. Kıçındaki dona kadar destek aldığın adam , sen kendi elbiseni almaya başladığında kıçındakş dona kadar geri almayacak mı sanıyorsun? Bir söz var el tikiyle gerdeğe girilmez diye. Bunun anlamı derin ve anlamış olmalısın. Kaldı ki bende bu babanın evladı değilim ama bu hanenin bir bireyiyim. Ve şunu biliyorum , sen itini taşlarsan elalem daha da taşlar. Gelir sana da taşı verir al taşla diye.
sorum basit baba olmak yerine çocuklara bağımsızlığını vericek misin? vermeyecek misin?
babanım diyip topraklarını alırsan ha o çok kötü baba olmuş ha sen çok iyi baba olmussun onların gözünde ne önemi var ikinizde toprak peşindesiniz
iyi babayım diyosun bisi dememişsin ki bırak iyi baba masallarını o halkın kendi kendini yönetmesi için destek veriyor musun iyilik budur baba olmayı bırak karşılık almayı bırak
sonra da gelip bak o kötü babalık yapıyo merak etme seninde kötü babalık yaptığın zamanlar oluyor ayaz gelene kadar iyi babalık ayaz geldi mi çocuk mocuk tanımazsın öyle de oldu
millete sürekli ahkam keseceğimize önce bi kendine bak
Dostum tarihi iyi bilmek önemli. Bize öğretilen yalan tarihin farkındayım ve geçmişi de az çok öğrendim yani yapılan haksızlıkları zulümleri vs. Ama aklını kullanmak lazım iyi baba kötü baba örnekler ama sen babaya iayan edip düzenini bozarsan başka baba gelir senin ananı... yazık olmuş yüz yıldır bu milletimize ırzına geçilmiş çok üzücü ve gerçekten seni çok iyi anlıyorum ama baktığın yolu doğru görmüyorum.
çocukları düşünüyosan onlar güç kazanana kadar destek olursun anasını * peşinde olmazısn knk
bırakalım masalları hepimiz aynıyız bu bizi daha iyi kılmıyo
Şunu farkettiğinde çok geç olmaz umarım. İyi ya da kötü aynı gemideyiz ilerliyoruz ama sen diyorsun ki bu gemiyi kıralım yıkalım ve bunun için de yandaki korsan gemisinden destek alıyorsun kendi içinde olduğun gemiyi yıkmak için. Denizin ortasında batarsan o korsan seni mi koruyacak? Yani geminin içindesinnaorunlar var ama sırtını yanlış yere dayıyorsun? Asıl orası sana da gemine de ailene de zarar verecek bokta ki daha 100 yıl öncesinde o zararı verenler de onlar zaten
ben diyorum ki iyilik ayağına çıkar gözetmeyi bırakalım, zor bişi demiyorum.
bak örnek veriyorum amerika bugün grönlanddaki tüm insanlara dedi ki kişi başı 100 bin dolar vericem toprakları verin.
bu senin nazarında nasıl anlaşılıyo sen söyle?
"vay puşt resmen halkın egemenliğine gasp ediyo" iyi de halkı katletmiyor ki?
başka örnek vereyim venezualla başkanını paketledi halka dokunmadı iran hükümetine saldırdı halka dokunmadı
"vay puşta bak resmen toprakların kaynaklarını ele geçirmeye çalışıyor" iyide iran hükümeti de kötü baba, venezualla hükümetide kötü baba abd iyi baba olayım size diyor? ama niye böyle anladık ki şimdi biz?
yaaa işte ben bunu diyorum sana,
bizde geçmişte iyi baba rolüyle kaynakları sömürdük, toprakları aldık e şimdi millet yapınca puşt biz yapınca iyilik mi oldu
güldürmeyin allasen, afedersin herkes aynı bkn laciverdi büyük balık küçük balığı yiyor.
Dostum verdiğin örnekler doğru ama eksik. Yani venezülleya girmediler dimi ama gidip kaynakları aömürme planları çoktan hazır ve oraya giritmeden sömürmeye başlayacaklar. Tıpkı suriyede ve ırakta yılardır sömürdükleri gibi. Ve tüm dünyada. Ülkeye bir fiil girmelerine gerek yok. Ülke içinde seçilmiş kişilere ülkeyi yönettirip kaynakları kendilerine aktarmak ve senin benim gibi halka da babayı yemek düşer , bu sistem sana bir yerden tanıdık geliyor mu? Tüm dünyada uyguladıkları aistem bu ve bunu sen kalkıp savunabiliyorsun neden? Pastadan biz de pay alırız diye. Yahu pasta senin aslında ama sen kalkıp bu pastayı ailemle yemiycem aileme de yesirmiycem gelsin başkası yesin dersen seni de yerler bebi de yerler zaten yiyiyorlar neden uyanmıyorsun. Elin afrikalıso gidip amerikan vatandaşı olmak için çabalıyır zor da olsa üçüncü sınıf görülüp amerikan vatandaşı oluyır ve aranan kriter ülke bütünlüğünü korumak. Ama bizde ülke batsın diye birinci sınıf vatandaş dahi olsan uğraşabiliyorsun. Yıkılsın bu devlet siyip yerine amerikan desteğiyle kurulacak bir devletten daha büyük kazabç mı geleceğini düşünüyorsun. Bak o zaman afrikanın haline kimse hiçbirşeye saymıyor yüzyıllardır da sömürüyorlar insanlaarı birbirine kırdırıp kırdırıp. Grönlanda ne vericek amerika şu ankiden başka? Ve karşışığında ne alacak düşünmedin mi bunu. Mal mı bu amerika dünyanın parasını kaynapını yığsın grönlanda neyün karşışığında? Daha büyğk sönürü yapmayacağı yere para mı yatırır sence. Bu gün 1 yatırırsa yarın oranın halkının rıskından 1000 alacak bunu biliyorsun.
sana isyan edip topraklarını geri alan insanlarda aynen böyle düşünüyordu işte..
Bak işte bursa haklısın bunu yapabilen bağımsız şekilde ilerler. Peki ya bunu yaparken destek aldığın asıl kişiler sömğriciyse yani kötü gördüğünü daha kötüsüyle değiştirmek olmaz mı bu? Hani amaç yoprakları geri almaksa o amaç için izlenen bir uol değil ki bu resmen başkasına hizmet oluyor farkındamısın?
atalarımızın harika bi sözü var "dereyi geçene kadar ayıya dayı demek"
insanlar bağımsızlık mücadelesi yürüttüğü için suçlayamam.
O atasözü burası için geçerli olmuyor ki. Çünkü dereyle ayıyı ayrı tutuyorsun. Dereyi geçerken denizden yardım almak gibi. Ya da ayıyla boğuşurken daha büyük bir ayıdan yardım almak seninkisi. Yani bu ayıdan kurtulayım iki ayı birbirini yesin ama kalan ayı seni yiyecek yani sırtını dayadığın ayı. Nereye çevirirsen çevir çıkış yolu bulamıyorun bu mantıkta. Yani başlangıç noktan davanda haklısın diycem ki diyorum da ama orada da yalan tarih var yani dava yanlış yönlendirilmiş. Hadi davan haklı ama gidiş yolun çok yanlış be kardeşim..
sorun da o ayı olduklarını onlarda biliyor ama dayı diyorlar kralsın edersin yaparsın dediklerini yaparız şu bu
dereyi geçtiler mi? istediklerini elde ettiler mi o noktadan sonra onada boş ver çekiyorlar
zaten bu atasözü başka amaçla kullanılmıyor ki, bi şirkette mobinge maruz kalıyorsun paranı kazanıp kendi işini kurana kadar güç kazanana kadar dediklerini yapıyorsun
şirkette sanıyor ki bu benim çalışkan elemanım çok çalışıyo
çalışan güç kazanıp işini kurunca ya da daha iyi teklif alınca bay bay çekiyo aynı mantık
Dostum hiçbirinde çıkış yolu görnüyorum. Bi şirkette çalışıyorsun ama diyorsun ki patron bana iyi davranmıyor ve gidip başka şirketle anlaşıp şimdiki şirketini yıkmayı ve oradan kendine yeni bir şirket açmayı planlıyorsun ama bunu gidip daha büyük bir şirketten destek alarak yapıyorsun ve o büyük şirket sen şirketini yık kendine yeni şirket aç ve o şirketini de o büyük şirket aönüraün diye sana destek oluyor ve başarılı olursan o büyğk şirketin rakibi batmış oluyor ve sen açtığın şirkette , daha önce yıktırdığın şirkettekinden daha sefil bir halde yaşıyorsun çünkü o güne kadar sana destke olan o büyük şirket seni karşılığında aönürmeye baişlıyor. Köprüyü geçemiyorsun ki köprüyü geçtin ama karşına okyanus getiriliyor? Yol yanlış destek aldığını düşündüğün yerler sana desteğe değil tam tersi pastanıj asıl payını almaya geliyorlar. Kimaie ayı diyeceksin kime dayı ne fatkeder daha kötü oluyor her türlü.
Türkiye olarak şu an dünyada sence napıyoruz? ben sana söyleyeyim 2 gücü birbirine tokuşturuyoruz
bi tarafta çin rusya diğer tarafta abd avrupa
2 tarafa da sizdeniz diyip o ara dönemeçte kendimizi güçlendirip gücümüze güç katıyoruz zaten belli bi noktadan sonra bize diş geçiremeyecekler geçirse de karşılık bulacaklar
buda o mantık, sen diyorsun ki rakip şirket babasının hayrına yardım etmiyor sana e adamlar bunu bilmiyor mu zannediyorsun, hatta rakip şirket bile kullandılığını biliyordur çıkar ortaklığı bir nevi
yoksa çalışan babasının hayrına mı çabalıyo kendi çıkarının peşinde, kendi topraklarını alana kadar örnek verim arap ingiliz işbirliği, ingiliz başka emellerine ulaştı arapta kendi topraklarını aldı
çünkü zamanında ona sorulmadan toprakları elinden alındı bağımsızlığı için güç verilmesi yerine yeni baba oldu iyi baba olmuş kötü baba olmuş çocuk bunaldı artık sürekli bi baba gelmesinden çabalıyor işte
baba istemiyor artk özbabasını istiyo özbaba ortada yok mu çalısıp çabalayıp kendi baba olur,
işte bunun adına da "müttefiklik" diyorlar, alman babasının hayrına dünya savaşında yardıma koşmadı
Dostum araplar kendi topraklarını aldı filan sen sana öğretilen tarihi doğru bilirsen yanşış yaşarsın. Bu karşışıklı çıkar işi değil sistem şöyle işliyor. Geliyor amerika ingiltere veya her kimse seni sçmürmek mi iatiyor ya da bir ülkenin bir toprağını mı istiyor o ülkede bir grubu buluyor alıyor yetiştiriyor eğitiyor ve ülkesine karşı ayaklandırıyor eğiten o destekleyen o ve ülkenin o bölgesini sözde bağımsız hale getiriyor ama kendi yetiştirdiği sadece kendi çıkarları doprultusunda hareket edecek bir yönetimi getiriyor yeni kurdurduğu devletin başına. Sonr aiçine de yerleştiriyor kendi personellerini de yani kurtulmak istersen hoop seni alaşapı edip yerine yine daha önce yetiştirdiği o ülkenin başka bireylerini getiriyor yönetime. Darbelerle vs. Ve ülkeyi halkı sömürüyor. Halkı da özgür olduk diye sevinirken aslında başına getirilen adam halkı için değil düşman devleti için sönmürüye izin veriyor. Ama o devleti düşman değiş müttefik olarak gösteriyorlar heryerde de. Bu sistem etrafımızsaki tüm ülkelerse uygulanmış hala da uygulanıyor. Bu sistemi bile bile neden sistemin bir parçası olmaya çalışıyorsun. Zaten dahil olduğun birinci sınıf vatandaşı olduğun ülkenin kalkınmasına destek olsan ülken güçlense sen de güçlensen. Etnik kimliklerin yok edildiği ve tek bir merkezden yönetilecek yebi bir sünya düzeni planı varken sen neden aağcı solcu çatışması gibi seni ve halkını ve mensubu okduğun ülkeyi iyice geriye götürecek bir yolda ilerlersin? Birlikte kuvvet doğad demiş atalarımız. ABD amerika birleşik devletleri. AB avrupa birliği. Bu devletler yıllarca sabaşın ardından bakmışlar savaş savaş geriye gidiyorlar birleşmişler ve güölendikleri için kimse karışamıyor gibi görünüyor. Ama aen onlara karşı neden saha da bölğnelim istiyorsun
senin dediklerinde olay şuna geliyor neden bağımsızlık mücadelesi yürütsünler zaten bağımsızlar
zaten topraklar onlara ait niye riske giriyorlar?
İşte amerika bu tehlikeyi zamanında ön gördüğ için temeli çok sağlam bir şeyin üzerine devleti kurdu
"hiçbir ırkı dili dini kısacası hiçbir topluluğu diğerinden üstün tutacak şeylerin içine girişme bu topraklarda yaşayan her insan eşittir"
Afro amerikan, İtalyan Amerikan, Asyalı Amerikan, Latin Amerikan gibi herkesin isminin önüne kökenini koymasına, yani 'tireli kimlik' taşımasına izin veriliyor.
Örneğin; bir İtalyan Amerikan 'Little Italy' mahallesinde kendi yemeğini yiyor, Katolik geleneklerini sürdürüyor ama anayasaya bağlı. Ya da bir Çinli Amerikan Chinatown'da kendi alfabesiyle tabela asıyor, kendi bayramını kutluyor ama vergisini Washington'a ödüyor.
Sistem adama 'Kökünü unut, zorla İngiliz gibi ol' demiyor; 'Kökenin cebinde kalsın, kurallara uy ve sisteme katkı sağla yeter' diyor. İnsanın doğasına uygun olan da bu değil mi? Osmanlı zamanında farklı mı yaptı yapmadı evet osmanlı kimliği ortaktı içeriğinde bir sürü ırkı barındırıyor dili barındırıyordu belkide bu yüzden büyük bir imparatorluk oldu ama neden yenik düştü sence?
Neden yenük düştüğü belgeseller cilt cil kitaplarla açıklanabilecek bir konuyu sana burada bir cevapla mı açıklayayım 😅 kimse sana kimliğini unut demiyor farkında mı değilsin okudğunumu anlamıyorsun bilmiyorum ama yalan bir tarih diyorum ikide bir. Ne söylesen boş. Bu gün rusya dediğin de bölgelerden oluşuyor ve her biri farklı milletlerin etnik kimliklerin ve çoğu da savaşıp özgürlüğünğ elde etti ama özgürlüğünü elde edenler yani devletten ayrılıp devlet kuranlara bakıyorsun bu gün daha bğyğk bir bütünün parçası olmak için çabalıyorlar biz de dahil. Büyük bütünün parçası olmak dururken neden daha da küçülme derdi. Parçalansın amerikada hadi o halde
her insanın içinde din dil ırk farketmiyor bağımsız olma isteği vardır yani kimse kendisini başka toplumun altında hissetmek istemez bu hisle yaşamak hiç istemez sadece bunu geciktirirsin
dersin ki "bu da senin toğrağın bak burada hiçbir ırkı övmeyiz hiçbir ırkı üstün tutmayız doğuştan asla ezik hissetmezsin bunu hissettirecek hiçbir şeye de devlette müsade edilmez"
böylece günün sonunda afro amerikalı italyan amerikalıya s. git bu ülkeden diyemez, çünkü derse oda ona asıl sen s. git bu ülkeden der durum eşitlenir.
her ikisinin de ırkına dair zerre iz barındırmaz çünkü.
amerikada tek kutup kavgası beyaz - siyah üzerineydi hala da var mesela, beyazlar ve siyahlar oda abd başkanı siyah yaparak azaltma amacı güttü baya da savaşını sürüdürürler hala
gerçi siyahiler zamanında baya ezilmişler köle olarak alınıp satılmışlar beyazlarda biz üstünüz diye peşinde işte bak gördün mü yine bi kargaşaya neden oluyo niye? çünkü dogmatik olan şeyler kimseni seçimi dahilinde değildir ama herkes hür özgür ve eşit olmak ister.
osmanlının yıkılış sebebini sana sordum çünkü sebepleri arasında etnik ayrımcılığa dair iz bulamazsın amerika gibiydi osmanlı her millet vardı ve o sistemi yıkan şey cehalet oldu demokrasi çağına adapte olamadıkları için yıkıldı babadan oğula olan sistemin yarattığı yıkıcı sonuçlardan tüm osmanlı etkilendi, osmanlı bölgeleride hepimiz etkilenmeyelim diyip parçalanmaya başladı araplar bi yandan anadolu türkleri bi yandan herkes kendi devletini kurdu
özet bu.
Amerikadaki sistemler ve kurumlar çok güçlü, temelleri ise osmanlı gibi herkese kucak açan bi sistem, yönetim içi alt yapı iyi böyle bi yapı sadece güç kazanır nitekim öyle de oluyo
Yani özetle dediğin gibi ve dediğim iki iki ayrı kutup ben bütünleşme taraftarıyım ve bütünleştikçe güçlenirsin ama sen ayrışma ve kendi etnik dil din ırk vs neyi savubuyorsa onun özgürlüğünü elde etmekmiçin gidip daha büyük balıktan destek alıp mevcudu parçalara ayırma taraftarısın özgürlüğünü elde edene kadar. Rahat bırakmayacaklar ve aen küçüldüköe seni daha rahat sömüreceklerini bile bile bubu istemen baba tuhaf gelse de hadi diyelim senin gibi düşündüm ve parçaladık memleketi böldük sen iatediğini kurdun eee? Başkası da çıkar onun içinden der ki şu etniğin şu kısmındayım hoop senin kurduğun bu parçayı o da daha da küçüğe bölüp kendine daha küçük özGürlüğünü elde eder. Bittimi hayır onun içinde de çıkar birileri daha da bölebilir çünkü sen bunu savunuyorsan buna izin vermelisin. Bulunduğun topraklarda her türlü dil din ırk mı yaşıyır o zaman bulunduğun topraklar belki yüzlere bölünecek. Ve buna aen dwatek vermek zorundasın. Senin kurdupun yeni ülkede ben yaşamak iatemiyorum ama benim de topraklarım burada o zaman bana toprak vermek zorundasın. Hoop daha yeni özgürlüğünü elde etmiştin ama ilk adımda toprak kaybettin. Öteki çıktı dedi ki ben falanca dindenim ve din devleti kurucam bu topraklarda şu sınırlar sahilinde biz varız toprağımızı istiyoruz size bağlı kalmak iatemiyoruz özgürlük savaşı vericez hoop gitti topraklar. Sana daha yüzlerce sayabilirim böyle. Seninnistediğini başkası da senden iater ve vermek zorundasın herkes aynı şeyi isteyecwk diye bir şey yok. Sen yeni kuracağın devlette yönetim aistemi belirlersin seçim yaparsın ama biri çıkar bana ne der ne seçimi beni bu sistemle yönetmeni iatemiyorum özgür değilim bölücem kendi öGür ülkemi kurucam. Seni köy köy bölüp her köyüne ayrı ülke mi kuracaksın? Amaç ne?
dediğim gibi kimse doğuştan kendisini geri hissetmek istemez her topluluğun kanında bağımsızlık ruhu vardır, bağımsızlığını kazanana kadar da çıkar ortaklığı kurar.
bu tehlikeyi önlemenin tek yolu var abd gibi yapmak aksi halde bünye çokluğu kaldırmaz çokluğu iter tekliiği çeker.
örneğin biz Türk toplumuyuz, ismimiz adımız marşımız her şeyimizle Türk'iyeyiz. Nüfus olarakta en kalabalık ırkız ama fark ettin mi başımız sürekli kürt nüfusuyla belaya giriyor, çünkü nüfus olarak çok kalabalıklar. Bu saatten sonra abd gibi bir yapıya dönüşemeyeceğimize göre ya kürtleri Türk kmilliği altında ikna edicez ki bu hiç kolay değil sayıları giderek artıyor biri olmasa diğeri ses çıkarıcak "bizda kalabalığız bizim kendi kültürümüz şu bu var" diyecek ya da abi yollucaz kürt nüfusunun bu kadar ülkede artış göstermesi ve Türk nüfusunun çocuk yapmaktan uzak durması ülkenin resmen en yasal şekilde ele geçirilmesi demektir buda büyük bi tehdit değil mi sence?
ondan sonra gelen en yoğun ırk araplar, onlarda 2000'lerde 1 2 milyon olan araplar şu an sayıları 5-7 milyon onlarda göç möç deli gibi arttmış nüfusu
kusura bakma knk ama temelimiz osmanlı gibi amerika gibi değil , sadece bizim ırkın üzerine kurulu başka etnilk ırkları kaldırmaz patlak verir , temelde değişemeyeceğine göre sürekli sorun yaratacaklar, o sorunların kökten çözümüde belli, başka bi etnik ırkın (yahudi, çerkez vs fark etmiyor) nüfusu limitlenmelidir buda nasıl olur bilmiyorum
Sana katılmıyorum ve amerika güzellemesi yapıp duruyorsun. Ama amerika gibi yapmak için sömürgeci bir zihniyete bürünmen lazım. Gittiğin yopraklardaki halk umurunda olmayacak tamamen o topraklatı sömürmek üzerine her türlü çirkin oyunu oynayabilmelisin. Bu da bize tera bir durum. Kürt nüfusunun artması vs de olayı da bahsettiğin gibi bir etki veya korkudan ziyade asıl mesele terörün desteklenmesi yoksa nüfus artışı her yerde değişiklikler gösteriyor ve nüfus artışı veya aistematik olarak üzerimizde uygulanan nüfus azaltma projelerine değinmiyorum bile. Önceki mesajımda açıkladım sana senin mantığınla param parça bir millet olma yolunda gidersin ve daha çok sömürüye açık hale getirmiş olursun halkını.
ben gerçekleri söylüyorum sana.
bak şu an da kullanmış olduğun cihazdan tut internetine kadar her menşei de abd eli var, kullandığımız platform kızlarsoruyor bile abd topraklarıdan çıkma, girlaskguys olarak çıktı sonra KS yerelleştirmesi yaptılar
adamlar o kadar güçlü ki bugün tüm avrupayı ortadoğuyu istisnasız kana bulasa karşı koyacak hiçbir gücün yok yapar mı? yapmaz çünkü amerikanın amerika olabilmesi için ürettiklerini satabileceği ya da iş gücünden faydanalabileceği bir dünyaya ihtiyacı var.
bende diyorum ki sana böylesi bir gücü anlayalım, ona güç veren oluşum yapı sistem kurum ne?
Çin gibi nüfusun toprakların var mı? yok Ruslar gibi var mı? yok, bi yanda ortadoğu diğer yanda avrupa kıtası
dünyanın dört bir yanından her ırktan beslenen gelişmekte olan bağımlı olan bir ülkesin.
böyle bir ülkede tek tip ırk üzerine temel atmış isek ve bu saatten sonra da değiştirilemeyeceğine göre ya nüfusu kalabalıklaşanları s. ediceksin ya da abi önüne gelen "benim de hakkım" diyip ortaya çıkacak
arap olduğumu hayal ediyorum kabul etmem yani açık konuşayı, benim ırkım belli ben ne diye seni anayım ki? madem benim de topraklarım Arapça şeyler isterim bu kadar basit bu.
biraz subjektif değilde objektif düşünsen anlarsın da neyse senle de buraya kadar ötesi seninde sınırlarını aşan şeyler
Yahu gerçekleri görmek iatediğin gibi görmek çok basit. Birini övmeye kalksan övecek şeyler bulursun gömmeye kalksan gömecek şeyler bulursun ama bu gerçeği değiştirmez ki. Amerikanın dünyayı sömürdüğü adaletsiz davrandığı ve Ulme destek olduğu gerçeğinü değiştirmezki bahsettiklerin. Neyin derdindwsin neyin peşindesin bilmiyorum ama yüne en başta söylediklerime geliyor olay. Sahip olduklarını hangi amaçla kullandığın önemli. Elindeki gücü gerçek adalet için mi yoksa sömürü düzenin için mi kullanıyorsun. Adamın ürettiği teknolojileri üretim amacı sömürü planları üzerine. Hiçbir teknolojiyi insanlık için üretmiş değiller ki. Bu ayırımı yapamayacak birisin belliki senle daha fazla meaai harcamak istemiyorum. Git başksıylanyazış
güzelleme peşinde değilim neyse o içimizden birileri algılamak istediği gibi algılamak yerine gerçeği olduğu gibi söylemeli ki çözümler bulunabilsin.
rastgele
Gerçeği söylediğin filan yok. Amerikanın teknoloji ürettiği de gerçek ama bu teknolojiyi üretmek için insanlığı ve ülkeleri sömürdüğü ve kayliamlar yaptığı ve teknolojiyi kötü amaçları için kullabdığı da gerçek ama aen kalkıp adamların teknolojiaini övmeye kalkıp ekaik bilgi verip geröek bu diye kendini kandırabilirsinmde ama ben olaya bütünüyle bakıyorum. Ve gerçeği ancak öyle görebilirsin.
peki peki.
Abd batarsa dünyanın yarısı batar, en büyük ekonomi sonuçta ve çoğunlukla tüketiyorlar.
Finansal batmasın da ideolojisi batsın, savaş sanayisi batsın, lobileri ve kirli destekcileri batsın isterim
buna katılıyorm ama ufak bi detay var abd ekonomisi tüm dünyayı ayakta tutan temeli andrıyo
temelindeki sarsıntılar tüm dünyayı sarsıyor
peki ya o temele alternatifler türetilerek dünyayı sarsması engellenirse?
yani abd taşını çekmeden önce alternatif taşlar üretiliyo onların artık dünya yapısını ayakta tutarklen abd taşını rahat rahat çekceksin
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay 🌿
Aslında “Amerikalılar batsın” derken çoğu kişi Amerika’yı değil, oranın gücü kullanma şeklini hedef alıyor 😶🌫️ Bizimkilerle fark meselesi de biraz romantik: güç kimde olursa olsun benzer refleksler veriyor. Yani mesele ülke değil, iktidar ve çıkarlar. Amerika çok kültürlü görünüyor ama sistem yine en güçlü olanın hikâyesini kutsuyor. İnsan doğası + kapitalizm = tanıdık bir karışım 😏🇺🇸🇹🇷