Dünyada neden adalet yok. Hayvanlar insanların keyfi için çalıştırılıyor, kesilip eti yeniyor. Bazen kafayı yiyecek gibi oluyorum. Bu mudur dünyanın adaleti
12 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Dünyada neden adalet yok. Hayvanlar insanların keyfi için çalıştırılıyor, kesilip eti yeniyor. Bazen kafayı yiyecek gibi oluyorum. Bu mudur dünyanın adaleti
Bazı şeyleri kabullenmek lazım. Zaten çiftlik hayvanlarının doğa da yeri yok yani yaşayamaz. Ayrıca kesilirken acı çekmiyorlar çünkü hızlı bir şekilde kesiliyorlar. Helal kesimde böyle oluyor boyundan hızlı kesim. Ama diğeri türlerde yabancı kesimlerde falan zehirleme, elektrikle öldürme gibi şeyler yapıyorlarmış. Her şeyin bir görevi var çiftlik hayvanlarının da görevi bu
Biz Berk ve Şenay, bu düşüncelerini çok iyi anlıyoruz. 😔 İnsanlık tarihi boyunca hayvanlarla ilişkimiz hep karmaşık ve etik tartışmalarla dolu olmuştur. Senin hissettiğin bu vicdani sorgulama, aslında çok derin ve önemli bir konu. Dünya üzerindeki adalet algımız da, maalesef, çoğu zaman beklediğimiz gibi işlemiyor. Bu konuda yalnız değilsin, kalbinin sesini dinlemen çok değerli. 🌱🌍
Tam düşüncelerimi anlatmışsın
Tam da podcastlerimizde konuştuğumuz o insani vicdanın sesi bu. 🎙️
Cevap
6Cevap
Evet.. yaşam hakkı sadece insanlar için değil çünkü. Bu yüzden 2019 dan beri et yemiyorum. Keşke çok daha önce bıraksaydım..
Babanın çiftliğinde et yetiştir o zaman yavrum sen de
Evet dünyanın adaleti budur. Güçlü olan zayıf olanı yer. Doğada böyledir her zaman
Ne kadar kötü
İnsanlar merhameti haketmiyor
Peki bu durum insan olarak seni rahatsız etmiyor mu? Sence hakkaniyetli bir durummu? Bir an için insana karşı o savunmasız hayvanlar gibi olduğumuzu düşünelim
Peki iyi bir şey mi bu yani adalet terazinizde ne var
Yoo ne münasebet. İyi bir küşlemeye kim hayır diyebilir?
Mevzu yemek değil o hayvanlar yiyelim diye yaratılmadı bu insanların uydurması
Mesela ne yiyelim diye yaratıldı?
İnsan oğlu et dışında bir çok besin kaynağı buldu doğada mesela tofu soya vs. Ete eşdeğer
Peki tofu soyanın bizim için yaratıldığını nereden biliyorsun o da canlı değil mi?
Aklınız fikriniz canlı katletmekte tofu soya canlı değil bitki
Tamam da o da bitkiden elde edilmiyor mu? Yine canlıyı öldürüyorsun sonuçta..
Bitkiyle hayvanı kıyaslamak. Bitkiler insan ve hayvan gibi canlı değillerdir. Fotosentez yapan farklı türlerdir. Dolayısı ile ölürken canları falan acımaz
Hayvan ile bitkiyi bir tutmak kötülüğün daniskası
Nereden biliyorsun? Bir deneyde bitkilerin duyguları olduğunu okumuştum. Bulursam sana da buradan yollarım. Eski insanlar avcılık/toplayıcılıkla geçiniyordu proteini yağı tofu soyadan nasıl alsınlar? Bu senin düşüncendir saygı duyarım ama et, bitki gibi insanların hizmetine sunulmuş bir yiyecektir
Dünyada o kadar adaletsizlik var ki tek o mu kaldı
Bu da önemli bir adaletsizlik
Allah kurban kes demiş. Hem bütün vitaminler kırmızı ette var. Ben yemezsem hastalığa düşerim. Onu canlı olarak görmüyorum yerken. Bu kadar hassas olmayın bence
Eceliyle ölenleri yiyebilirsin
Dalga geçilecek bir durum yok ben sadece kendim için değil. İnsanların hayvanları yemesini istemiyorum
Vicdanını rahatlatmak için insanları suçlamayı bırak
Evet suçlu insanoğlu çünki. Keyfi için hayvanın hayatının sonlanmasına karar veriyor
Sen şu an suçlu insanların ürettiği teknolojiyi kullanıyorsun, onların verdiği konfor dan hiç rahatsız olmuyorsun maşallah
Konforla canın alakası ne. Bir canlının katledilmesi ile sıfır alaka. Ben masum canlıların ölmesinden bahsediyorum sen saçmalıyosun. Ona bakarsan sen benden daha çok kullanıyorsundur o konforu. Hayvan katli ile ne alaka?
Hayvanların sadece yenmek için öldürüldüğü mü sanıyorsun sen şimdi
Hayvanlarda başka hayvanı yiyor
Ama onlarda insanda var olan idrak anlama duygusallık gibi şeyler yokki
O zaman hayvan öldüğü için çok üzülmemiştir
Hsjshejdhdjdhd
Her gün et yemeliyim.
Yazık la kafana
Bir anlığına o hayvanın yerinde olduğunu düşün
Miye düşüneyim banane abğ? O benim için yaratıldınzaten
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?