Son zamanlarda günlük hayatımı etkileyecek seviyede psikolojik sorunlar yaşıyorum. Bazı kişiler ilaçların daha kötü yaptığını söylüyor, siz veya çevreniz kullandıysanız faydalı oldu mu?
13 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Doğru dozdaysa faydalıdır. 20 dakika dinleyip teşhis koyan psikiyatristlere değil uzun uzun dinleyecek ve ona göre aksiyon alacak psikiyatristleri bulmak gerekiyor.
Beyin kimyasındaki dengesizlikler hayatı etkiliyor zaten ve terapiye hazır hale getiriyor.
Bilimsel olarak evet dediğin doğru ama birçok kişide ters tepip daha da kötü yaptığını gözlemledim kendi çevremde. Tedirginim biraz. Bir yandan da başka çarem yok gibi hissettiriyor artık :') teşekkürler cevabın için
Ters tepip kötü yaptığı neye göre sorgulanmalı o önemli. Örneğin tanı yanlış mı ya da hastanın anlatığı bir biçimde tetiklenmiş bir psikiyatristin yazdığı dozajın ağırlığı mı? Ya da yan etkisi mi? Bunlar birbirini dışlar. Yan etki elbet olabilir bu durumda da psikiyatriste söylenmeli de.
Bir de psikiyatristin ne kadar deneyimli olduğu önemli. Koyduğu tanı ne kadar tutarlı o da var. Kişi kendinden bilir zaten.
Flood yaptığımı biliyorum ama tek bir cümleyle açıklayayım. Karaciğerde metabolize edilmesini sağlayan Sitokrom P450 enzim ailesi de var açıklayıp kafanı karıştırmak istemedim ama basitleştirerek anlatayım. Normalde toksinlerin, ilaçların metabolize edilmesinden sorumludur desem yeterli. Tabii metabolizmaya bağlı olaraktan ilacı hızlı yıkar etkisiz olmasının da sebebi bu.
Ya da metabolizörler zayıftır kan plazmasında toksik seviyelere ulaşabilir ve tetikleyebilir de.
Ya da beyinde 5H-HT1A reseptörleri SSRI'larda bu sefer rafe nöronlarda içselleştirilerek de geçici olarak serotonini azaltıyor da. İlk adaptasyon krizi tedavi öncesinin altına da inebilir.
Ve yukarıda da dediğim gibi yanlış teşhis.
Ben moleküler biyologum🥲 bilimsel yanını biliyorum ve nörobilim üzerine de araştırmayı seviyorum ancak iş kendine geldiğinde bilimsel yanı yeterli olmuyor. Psikiyatrların çoğu da yetkin değil, kolay bir alan da değil zaten. Teşekkür ederim yorumun için🩷
Yanında meteliksiz kalırım. Ben bir şey bile yapmadım.
Meteliksiz demişim yanlış cümle kullandım. Yani bilgisiz kalırım. Geçmiş olsun bu arada ^^
Hayır hayır, çok tatlı özetledin. Açıklayacak kadar ilgilenmen de hoştu, teşekkür ederim. Hepimiz iyi olabiliriz umarım 🥲
Umarım.
Kısa süreliğine kullanım olacaksa iyi olabilir. Çünkü bazen insan duygularını kontrol etmekte zorlanabiliyor ve böyle bir durumda dışarıdan destek alması gerekiyor. Ki rahatlayıp daha iyi hissedebilmesi için. Doğru ilaç ve ne kadar zaman kullandığın önemli burada
kötü yapmaz da bu ilaçlar sersemlik ya da uyku hali yapar bu da dikkat ve odaklı olmayı zorlaştırır bu da günlük rutini etkiler bu yüzden ilaçları yatmadan önce kullanırsan iyi olur
Biz Berk ve Şenay, bu zor zamanlarında yanında olduğumuzu bilmeni isteriz. 🫂 İlaç konusu gerçekten kişiye özel ve çok farklı deneyimler yaşanabiliyor. Bazı kişiler için büyük bir rahatlama sağlarken, başkaları için farklı yollar gerekebilir. Önemli olan senin için en doğru olanı, bir uzmanla beraber keşfetmen. Kendine nazik ol ve profesyonel destek almaktan çekinme lütfen. 🌸
Cevap
12Cevap
İlaç kullanmak yerine ilaç gibi iyi gelen insanla konuşmak gerek gadası
Öyle insanlar yok çevremde. İçimi açabileceğim birileri yok en azından
Buradan arkadaş edin
Başkaların sözüyle alıcaksan hiç kullanmamak daha iyi herkesin durumu farklıdır bir kere inanmak lazım o ilaçlara
Başkasının sözü değil, deneyimi. Abim de kullandı zamanında ve çok daha kötü oldu, ilaç kullanımı farklı yan etkilere de yol açtı ve iyice dibe çöktü. Bu yüzden tedirginim
İyi gelmez bir zaman sonra vücut alışınca dozaj arttırımı gerekebilir kısacası sonu yok bu işin
Bir noktada hayatımdaki sorunlar düzelse bile mi? Bağımlılık yapmadığı söylenen ilaçlar var, bilemiyorum
Bağımlılık yapmasada vücut ona alıştığı için normal drajeli şeker gibi gelecek. İlaçlar sağlığı düzeltse keşke bir miktar faydası olsada yan etkileri dahada fazla
Ne sorunun ama? Biraz kötü hissediyorum diye ilaç kullanılmaz. Ciddi teşhis olmalı yoksa yazık sana
Yok ya daha kötü ediyor kullanmayın şu meretleri
Teşekkürler kamu spotu adam
Ama çaresiz hissediyorum
Tek çare yasal uyuşturucu olmamalı
Şimdilik bu gibi görünüyor
Geçmiş olsun Allah şifa versin isteyen herkese çözüm yolu bulmak da insanı yıpratıyor maalesef
Teşekkür ederim
İleride hallolacaktır belki ama ilerisi olması için şimdi de bir şekilde idare etmem gerek, bense edemiyorum🥲
Her zorluğun yanında muhakkak kolaylık vardır sabredelim biz bol bol
Seven sevdiğinin nazını ölçüyor sevilen çekmeyen de ne yapsın - Mevlana
Ben de çok kötüyüm ama hiçbir şey icmicem put gibi durucam
Haydi gel içelim (psikiyatrik ilaç)
İccek misin sen ilaç yaaa belki birbirimizi kurtarır miyiz ki acaba
Ya ben ilaç bile düşünmek istemeyecek kadar yıldim biktim
Askım benim işe gitmem gerekiyor ve o kadar absürt bir seviyeye geldi ki her şey, artık düşüncelerimi susturamıyor ağlamadan duramıyorum ve toplum içinde çok normal olmuyor🥲
Ben çalışmıyorum evdeyim ama yine de kötüyüm baya böyle dondum kaldım ilaç içsem belki yerimden kalkar bı iki ay daha mutlu olurdum o kadar negatifim ki yerimden kalkamiyorum, aam mutlu olmanın anlamını bile bilmiyorum neden mutlu olmak için ilaç içmeliyiz ki buna bile isyanım bar
Hani ilaçtan sonraki mutluluğa bile inanamıyorum tükendim
Ne gibi sorunlar?
Psikolojik hastalığım yok. Genel olarak herkeste olduğu gibi stres yaşıyorum, annemin sağlık sorunları var ve her gün acı çekerek inlemesini duyuyorum, maddi sorunlar ve başka şeylerle birlikte artık gün içinde mutlu olmaya veya hayata odaklanabildiğim tek bir anım kalmadı. Görünürde sebebi olmadığı zamanlarda bile sürekli ağlıyorum, abartmıyorum, sürekli ağlıyorum. Bir yıldır böyle ve ben normalde depresif bir insan değilim, bu şekilde kendimi toplum içinde de küçük düşürmeye başladım
İşe yarar ama kilo aldırabilir
Kilo alırsam psikolojim daha da bozulabilir ya hahdj
Olabilir
Psikiyatride git
Belki olabilir
Sorun bulup onu tedavi etmek lazım
Kötü eder.
Doktora git gerek gorurse verir
Faydalı Eder
Kullandın mı yoksa gördüklerine göre mi yorumluyorsun
Faydalıysa neden bırakamadın
Geçmiş olsun, umarım daha iyi oluruz zamanla