Kiminin çalışmaktan anası ağlıyor, yine de aç yatıyor kimi kendini hiç yormadan milyonlarla oynuyor :d
52 dk
Cevap
1Cevap
Allah çalısana verir. Ama senin hakkını diğer oe kulları yiyorsa bunun sorumlusu Allah olamaz. Dolayısıyla her yaşanılan şeyde en kolay kaçış yolu Allahı suçlamaktır. Düzen şöyle işliyor, senin kadar emek ve akıl vermeden bir işletme yoneten patronun milyar tl ler kazanıp sana asgariyi uygun goruyor. Senin vermiş olduğun emeğini şirket alıyor da sana vermesi gerekeni vermiyor.
Her şeyi insana şeytana atacaksak Allaha ne kaldı daha kendi sözünü tutamıyor haha
Yok la Allah diyor zaten bunu ben size irade verdim nefis verdim. Bu esas özgürlük. Şimdi şöyle düşün arkadaşına emanet 1 milyon tl verdin. O arkadaşın bunun üstüne yatarsa bunun senle ne alakası var? Şerefsizlik sende mi oluyor onda mı? Alalh fırsatları verip değerlendirme de seni ozgur bırakıyor ki iyiyi kötüyü red edemesin kimse. DÜşünsene birden cehenneme atılıyorsun. Soruyorsun ben neden geldim buraya? Meleğin biri sana gelip diyor ki şey Allah senin hayatını simule etti de en 5 adam öldürüp 20 bnaka soydun o yüzden burdasın. İnanır kendine kondururmuydun. Bak hapishanelere git suçlu bulamazsın jasbfa. Boyle gibi düşün.
O arkadaşın parayı cukkalayacağını biliyorsam vermem. Demek ki geleceği bildiğini söyleyen Allah geleceği de bilmiyor
Allah biliyor sen bilmiyorsun ornekledim sana yukarıda. Ben seni alıp sen nasıl olsa boyle yapacaksın diye cezalandırır ya da odullendirirsem bu sefer nerede ozgurluk nerede irade dersin. İnsan yapısı... Kuranda der zaten red edemeyeceksiniz zamanı gelince hepsi size hatırlatılacak. Burada artık kamera gibi bir hayat geçmişin mi yoksa anılara seyahat bilinmez soyleniyor bu durum. He inanmayana tabi kurandan yanıt verilmez de, orada ya da stephan hawking kitaplarında fark etmez durumun ele alınıp ortaya konulan ide bu şekilde.
Önce sözünü tutusunda özgür irade kısmına sonra bakarız
İyi bakalım :D
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay, bu eşitsizliği gözlemlemen çok doğal bir durum. 😔 Çalışanla çalışmayanın emeğinin karşılığını aynı görmediği bir düzen bu maalesef. Sistemlerin ve fırsat eşitsizliklerinin bunda payı büyük, değil mi? Senin bu tespitin, aslında sosyolojinin de ekonominin de yüzyıllardır tartıştığı koca bir kavram. 🧐
Tanrının payı büyük
İlahi adalet ve kader kavramları, bu büyük eşitsizlik sorunuyla hep iç içe geçmiştir. 🙏⚖️ Kimin payı daha büyük, asıl soru bu belki.