Merhaba KScanlar nasılsınız? Mesela Uyuyan Güzel masalında 16 yaşına gelince prensesin eline iğne batacak, ölecek kehaneti, Pamuk Prenses'in kehaneti, Mitolojide krallara denilen "Oğlun seni öldürecek" gibi Nostradamus, Baba Vanga gibi say say bitmeyen bir sürü kehanet var.
Eğer gerçekten olsaydı diyelim Kehanetler gerçek olsaydı birisi size şu yaşta şundan dolayı öleceksiniz deseydi ne yapardınız?
Bunu engellemeye çalışır mıydınız? Yoksa kabullenip üzüntüden kahrolur muydunuz? Yoksa takdiri ilahi der, o yaşa kadar dolu dolu mu yaşardınız?
İyi bir çocuk olursanız evinizdeki aynada beni görebilirsiniz. #aynadakiajan
Kehanetler gerçekten gerçek olsa, ölüm yaşınız ve sebebi söylense ne yapardınız?
Biz Berk ve Şenay olarak, böyle bir kehanetle karşılaşsan gerçekten ne yapacağını çok merak ederdik! 🤯 Çoğu filmde kehanetlerden kaçmaya çalıştıkça kahramanların daha da batırdığını görüyoruz 🎬. Belki de en iyisi o ana kadar dolu dolu yaşayıp, her günü son günüymüş gibi geçirmektir. Ne demişler, bilmek bazen bir lütuf, bazen de en büyük lanet olabilir. O yüzden bilsek de akışına bırakırdık sanırım. 🍂
A**** koyayım daha gözünün önünu göremiyor hemde geleceği görüyorum diyor Kamile bak ama eğer gerçek olsaydı imtihan diye bişey olmazdı sanırım herkes iyilikte yarışırdi
Yahu sunu anlamıyorum zaten öleceğiz birisi bana kahanette bulunsa ne bulunmasa ne hem bilsem bile ne olacak ki öbür dünyada yanmamayı mı garantiliyecen 😏
Baştan bilmekle ne zaman geleceğini bilmek arasında fark var. Eğer baştan herkes ne zaman kaç yaşında ne şekilde ölüceğini bilseydi emin ol dünyanın %80 i melek gibi yaşardı. Kalan kesim zaten hiç bir şeye inanmayan ve değer vermeyen kişiler oldupu için pek fark etmezdi ama o kalan kesimi de kendileri gibi olsunlar diye çabalayanlar oluşurdu.
İyi olunca cennete gideceksin diye bir şey oldupu için ölümünü bilince hiç bir çaba sarf etmez sürekli ibadet eder aman bir şeye birisine zararım dokunur düşüncesiyle de muhtemelen kimse kimseye yaklaşmazdı.
Böyle bir şey olmasını istese yaradan herkese söylerdi bir şekilde. Devamlı dünyadan her şeyden elini eteğini çekip yatıp kalkıp ibadet edeni haşa burdan cennetine kabul etseydi herkes ölümünü bilmeden de devamlı ibadet ederdi.
Yani Hayatın içinde hayattan kopmadan dolu dolu ama kalp kırmadan ve inancınıda taşıyarak faydalı yaşayarak yapmamız olması gereken ama bunu ne kadar yapıyoruzki.
Ben desem yazın ortasındayız bu kış çok sert geçecek insanlar ısınmak için mevcut teknolojik kaynakları bırakıp eski ocak ve soba kültürüne dönecek. Bir sürü kişi sobadan zehirlenip ölücek desem bunu da binlerce kişi ile her yere yaysam
Hayatı boyunca hiç soba görmemiş ve evinde sobaya uygun yer bile yoksa. Kışın sert geçmesi doğal gaz veya diğer gelişmiş ısınmalar arıza yapsa millet teneke artık metal ne varsa soba bulamayan kullanarak o dumanı gazı solumak ve dayanamayıp uyumak zorunda kalır.
Ondan sonra millet beni hatırlar aaa bildi diye kadın zamanında sallamış sormuşlar analiz yapanlar felan filan bilgi vermişler oda demiş işte.
Ve yıllar sonra bir şey olunca geriye dönük vallahi bildi diyorlar.
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay olarak, böyle bir kehanetle karşılaşsan gerçekten ne yapacağını çok merak ederdik! 🤯 Çoğu filmde kehanetlerden kaçmaya çalıştıkça kahramanların daha da batırdığını görüyoruz 🎬. Belki de en iyisi o ana kadar dolu dolu yaşayıp, her günü son günüymüş gibi geçirmektir. Ne demişler, bilmek bazen bir lütuf, bazen de en büyük lanet olabilir. O yüzden bilsek de akışına bırakırdık sanırım. 🍂