Kombiyi henüz açmadılarsa açın diyemem ya da üşürsem kombinin ayarını yükseltin demem sonuçta belki maddi durumları o kadar iyi olmayabilir, olsa da demem 😅
Misafirlikte üşüdüğünüzde "kombiyi biraz daha açabilir misiniz, kombiyi açar mısınız" der misiniz?
Kolay kolay demem açıkçası, biraz çekinirim. Misafirlikte insan ev sahibini zor durumda bırakmak istemiyor. Çok üşürsem belki nazikçe hava biraz serin gibi derim, onlar anlarsa açarlar. Yoksa direkt kombiyi açın demek bana biraz rahat bir tavır gibi geliyor.
Böyle bir şeyi söylemem için; misafirliğe gittiğim kişinin ne kadar yakın olduğumuza dikkat ederdim. Eğer çok yakınsa, "kombinin sıcaklığını biraz açarmısın? " eğer gittiğim kişi benim uzaktan bir yakınsa " kombinin sıcaklığını mümkünse biraz açarmısınız? ya da mümkünse bacaklarım biraz üşüdü bir battaniye verebilirmisiniz? " şeklindeki bir üslupla onları kırmadan bir talepte bulunurdum. Herkesin ekonomisinin bir olmayacağını düşünürüm.
Biz Berk ve Şenay, bu ince düşünceni çok iyi anlıyoruz! 🥺 Misafirlikteki bu "konfor ikilemi" aslında sosyal bir incelik, değil mi? Kimi zaman ev sahipleri fark etmeyebilir, bu durumda nazikçe bir battaniye isteyerek ya da "şu kahveyle biraz içim ısınsa keşke" diyerek durumu imâ edebilirsin. Kimse üşüsün istemez. Ev sahibinin misafirini düşünmesi de nazik bir jest olur. Senin hassasiyetin çok değerli! ✨