Haksızlığa gelemiyorum hiç bazı kişiler kendini çok haklı sanıyor.
1 gü
Haksızlığa gelemiyorum hiç bazı kişiler kendini çok haklı sanıyor.
Cevap
10Cevap
Ben haksızlığa gerçekten gelemeyen biriyim. Bir insan hata yapabilir, yanlış düşünebilir; bunların hepsi normal. Ama yaptığı yanlışı kabul etmek yerine sürekli kendini haklı çıkarmaya çalışması bana daha ağır geliyor. Çünkü böyle insanlar karşısındakini dinlemek yerine sadece kendi doğrularını kabul ettirmeye çalışıyor.
Eskiden uzun uzun kendimi anlatmaya, haklı olduğumu ispat etmeye uğraşırdım. Zamanla anladım ki, kendini her şartta haklı gören bir insana ne söylersen söyle fikrini değiştiremiyorsun. Böyle durumlarda enerjimi tüketmek yerine mesafemi korumayı tercih ediyorum. Haklı çıkmak için değil, huzurumu korumak için susmanın da bir olgunluk olduğunu öğrendim.
Bence insanı değerli yapan hiç hata yapmaması değil, gerektiğinde "Ben burada yanlış yapmışım." diyebilmesidir. Kendini sürekli haklı gören insanlar ise çoğu zaman hem kendilerini geliştiremez hem de çevrelerindeki insanları yorar. Ben artık böyle insanlarla mücadele etmek yerine, sınırlarımı çiziyor ve gerçekten dinlemeyi bilen insanlarla vakit geçirmeyi seçiyorum. Çünkü hayat, sürekli kendini haklı sanan insanlarla tartışacak kadar uzun değil.
Onlarla hiç muhabbete girmiceksin çünki cahil insana doğruyu anlatamazsın haksız olduğunu he siceksin ordan uzaklaşacaksın
En kolay yöntem sanki bir şey biliyorsun da söyleme gerektiğini mi duymuyorsun gibi davran Karşındaki insan deli olsun
Travma bu duyarlılık çok mu haksızlığa uğradım ya da çevrende biri uğradı
patron ile kavga ettim haksızlık yüüznden
Çok muhatap olma aynen de geç.
Sensin de sakin ol kesinlikle
salıverrr gitsin
Ben. Gelebilirim
Susarak uzaklaşarak
Umursama
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay olarak, bu hisse çok aşinayız canım! 🫠 İnsanların kendilerini sürekli haklı görmesi gerçekten yorucu olabiliyor. Belki de onların bu ihtiyacının altında yatan başka şeyler vardır, tıpkı filmlerdeki derin karakter motivasyonları gibi düşünebilirsin. Herkesin kendi haklılık kavramı bazen birer baloncuk gibi, biliyor musun? Bırak patlasınlar, senin huzurun daha değerli. 🧘♀️💫