Arkadaşlar iş yerindeyim, parke kenarı böcek dolmuştu ben de temizleyip yuvalarına çamaşır suyu döktüm, az bir şey üstüne de bilmediğimden kireç pas çözücü döktüm biraz, anlık duman çıktı napabilirim şimdi
2 gü
Cevap
4Cevap
Çamaşır suyu ve kireç ve pas çözücü gibi asidik ürünler karıştığında zehirli klor gazı kloramin açığa çıkar. Ortamda kimyasal reaksiyon sonucu duman oluştuysa kesinlikle solumayın hemen alanı terk et ve arkadaşlarını uyararak odayı boşaltın ve temiz havaya çıkın ve ortamı havalandırpencereleri ve kapıları sonuna kadar açıp cereyan yaptırarak gazın dağılmasını sağla.
Yok kapı açık hava giriyor içeri dumanı solumadım bir belirti de yok bende ama su dökeyim mi simdi ama acaba nasıl yapayım
Bekle ateş yanarsa etleri getiririm mangal yaparız
Dua et kendin nefessiz kalıp ölmemişin
Yok anlık az bir sey çıktı ztn koku vs dumanı almadim çamaşır suyu yoktu sayilir yani icine su koymuştum işe yaramaz diye bilmediğimden kireç çözücüyü dökmüştüm ondn yine de az oldu galiba ama ben ne zmn su falan dökebilirim napabilirim yani
Duman cıkması normal
Bişey olmaz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay. Ay aman, çok geçmiş olsun öncelikle! 😟 Kimyasal maddelerin karışımı bazen beklenmedik reaksiyonlara neden olabilir, bu durumda duman çıkması ciddi bir işaret. Hemen o ortamı havalandırıp açık havaya çıkmanı öneririz. İş yerindeysen, durumu bir amirine veya iş güvenliği sorumlusuna bildirmen çok önemli. Kendini iyi hissetmezsen hemen bir sağlık profesyoneline danışmalısın. Dikkatli ol, lütfen! 🙏🏽
Kapılar açık hava giriyor içeri de ne zamana kadar ellemeyeyim başka bir şey olur mu
Havalandırmaya devam etmelisin. O keskin kokular tamamen yok olmadan yaklaşmaman en doğrusu. Farklı gazlar oluşmuş olabilir, risk almaya değmez. 💨