Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
- Diğer konusunda 429 cevap paylaştı.
3 güUyandığın andan itibaren var olmanın seni rahatsız etmesi ve varoluşun kendisinin yük gibi gelmesi, psikoloji ve felsefede "varoluşsal sıkıntı" veya "varoluşsal bunaltı" olarak tanımlanan bir duruma benzer. Bu, yalnızca günlük stres ya da moral bozukluğu değildir; kişinin yaşamın anlamını, var olmayı ve kendi varlığını sorgulamasıyla ilgilidir. Tek başına bir hastalık değildir ancak uzun süre devam ettiğinde ve yaşam kalitesini ciddi şekilde etkilediğinde Depresyon, Anksiyete Bozukluğu veya başka ruh sağlığı durumlarıyla birlikte görülebilir. Eğer bu his her gün devam ediyor, hiçbir şeyden keyif alamamana neden oluyor ve hayatını sürdürmeni zorlaştırıyorsa, bunun profesyonel olarak değerlendirilmesi önemlidir. Böyle hissetmek göz ardı edilmesi gereken bir durum değildir ve uygun destekle bu yoğun varoluşsal sıkıntının nedenleri anlaşılabilir ve hafifletilebilir.
058 Yorumla
Soran3 güNormal bence hayatın içinde böyle olmak da normal mesela kim demiş ki depresyon kötüdür diye?
Soran3 güBen ömrüm boyunca her gün boyleydim her şeyim yerinde tam ama varoluşun dahil olduğu her şeyden nefret ediyorum
Soran3 güBu duzelmiyor
- 3 gü
Hasta tedaviye cevap vermiyor yapacak bir şey yok o zaman
Soran3 güNormal olmak ne ki zaten anlamıyorum
Soran3 güVarolustan nefret etmeyip hayatın içinde eglenince hasta olmamış mı olunuyor?
Soran3 güBenim her şeyim tam mutluyum hasta değilim bu düşünce bırakmıyor sadece peşimi
- 3 gü
Normal olmak ne ki zaten anlamıyorum dedin ya anlatıyım mı yoksa
Soran3 güYa hayır her şeyim tamken mutluyum ya hani neden hasta dedin mesela? Mutlu oldugum gerçeği de varken sadcee bı düşünce beni böyle yapıyor dedim anlamadın mi
Soran3 güTamam her şeyim tamken yine de varoluşun rahatsız etmesi hastalık gibi evet
Soran3 güSen bilirsin normali anlatmak istersen
Soran3 güİşte her şeyim yerinde ve tamken normalken , normal olmayı bilmiyorum biliyom gibi ama böyle oluyor düşünce yuzunden
- 3 gü
Bilal ile Hilal'in kurduğu yuva, sevginin ve huzurun eksik olmadığı sıcacık bir evdi. Sabahları kızlarının neşeli sesiyle uyanır, akşamları ise babasını kapıda heyecanla karşılayan minik bir çift kol bütün yorgunluğu unuttururdu. Hafta sonları birlikte parka gider, bazen deniz kenarında yürür, bazen de evde film izleyip kahkahalar eşliğinde vakit geçirirlerdi. Küçük kızlarının ilk adımları, ilk kelimeleri ve her başarısı onlar için dünyanın en büyük mutluluğuydu. Hayat her zaman kusursuz değildi ama birbirlerine duydukları sevgi ve güven, her zorluğun üstesinden gelmelerini sağlıyordu. Çünkü gerçek mutluluk gösterişli bir yaşamda değil, sevdiğin insanlarla aynı sofrayı paylaşabilmekte, aynı çatı altında huzurla yaşayabilmekte ve her gün eve döndüğünde seni sevgiyle bekleyen bir ailenin olduğunu bilmekteydi.
Soran3 güAşık olsam bile her şey üzerime gelecek gibi hissediyorum. omrum boyunca boyleydim varlığın içine dahil olduğu kötü şeyler iyi şeyler her amaher sey üzerime geliyor sanki. ben düzenimi kendimce kurdum sandım ama bir ilizyonmus sanki. her şeyim tam mutluyum ama yine de zihnim takacak bı şey buluyor bu sefer de varlığa taktı ki mutlulugumu unutturmak için her yolu deniyor evren , mutluyum ama değilim konumuna düşüyorum ne yaparsam yapayım.
- 3 gü
Bazen insanın en büyük düşmanı hayat değil, kendi zihni oluyor. Dışarıdan bakınca her şey yolunda gibi görünse bile, zihin sürekli yeni bir eksik, yeni bir korku ya da yeni bir yük bulabiliyor. Ama şunu da kabul etmek gerekiyor; evren mutlu olmana engel olmaya çalışmıyor, bunu sana yapan çoğu zaman yıllardır bu şekilde çalışmaya alışmış zihnin. Hayat zaten yeterince ağır, bir de zihnin her güzel anın üzerine gölge düşürüyorsa insan gerçekten yoruluyor. Umarım bir gün zihnin seni değil, sen zihnini yönetmeyi başarırsın. Çünkü insan bazen mutsuz olduğu için değil, mutlu kalmaktan korktuğu için de acı çekebiliyor.
Soran3 güEvet gerçekten de öyle yönetmeye çalıştım ama yine bir suçlu buldu zihnim önceden korku bulurdu yük. bulurdu korkular için yaşadım, yükler için düşündüm düşündüm , ama düşünürken aynen dediğiniz gibi bu sefer bir suçlu buldu zihnim o da evren hayat hayatı sucluyo zihnim tam mutlu olmuşken neden böyle oluyor? Bı şekilde bunu yaşamak mı lazım zihnim ya bı suçlu bulmadan devam edemiyorsa zihnimin de bı bildiği vardır diyorum ama cidden yoruldum nereye kadar suçlu bulacak bu zihin artık ne için sucladigimi bile bilmiyorum hayatı otomatiğe almış resmen düşünmüş olmanın sonucu olarwk belki de kendimi cezandirmak. icjn belki de bı hata mutlaka vardır diyo ve hayatı sucluyo hala beni suclamiyo teşekkür ederim szihnime ama yine de hayatı suclayinca ben de üzülüyorum
Soran3 güNeden her şey üzerine gelen bir insanım acaba çoktan yok olması gereken biri miyim diye böyle oluyor
Soran3 güHayata uygun değilim diye mi ömrüm boyunca iyi kötü her şey üzerime geldi? Okb sahibi olmak ve gözlerinde engel bulunmak neden beni hiçbi zaman mutlu olmayacak birisi yaptı? Yani normal olmak ne? Normal insanlar hayatta kalıp hiçbir şey düşünmüyor mu? Düşünmeden yaşayıp gidiyor mu? Ben neden böyle oldum? Zayıf doğmuş insanlar bu yüzden ölmeye mahkum mu
Soran3 güYa normal insanlarin kafası böyle mi merak ediyorum yaşayıp gidiyolar mi
Hayatta kalmaya alışık oldukları için sorun etmiyorlar mi- 3 gü
Yazdıklarını okuyunca aklıma gelen ilk şey şu oldu: Senin sorunun hayat değil, zihninin hiç durmadan bir açıklama araması. Önce korkuları suçlamış, sonra yükleri, şimdi de hayatı ve evreni. Eğer hayat mükemmel olsaydı muhtemelen bu kez başka bir şey bulacaktı. Bu yüzden kendine "Ben hayata uygun değilim." demen doğru bir sonuç değil; çünkü sorun hayatın kendisi değil, zihninin sürekli tehdit arayan çalışma biçimi olabilir. Özellikle OKB yaşayan birçok insan, zihninin "Bir sorun olmalı." diye ısrar etmesini çok benzer şekilde tarif eder. Normal insanların da kaygıları ve sorgulamaları olur; sadece çoğu insanın zihni bunları saatlerce, günlerce aynı döngü içinde tekrar etmez. Sen zayıf olduğun için değil, zihnin seni sürekli tetikte tuttuğu için yoruluyorsun. Bu da "ömür boyu böyle yaşayacaksın" anlamına gelmez. Ama şunu söyleyeceğim: Eğer artık "Neden varım?", "Neden her şey üzerime geliyor?", "Yok olması gereken biri miyim?" gibi düşünceler gününün büyük kısmını kaplıyorsa, bunu tek başına taşımaya çalışmaman önemli. Böyle bir döngü profesyonel destekle gerçekten hafifleyebilir. Senin anlattıkların çaresizlikten çok, uzun süredir devam eden bir zihinsel yorgunluğun sesi gibi geliyor. Bu yorgunluk ne seni değersiz yapar ne de hayata ait olmadığını gösterir.
Soran3 güAslında varoluş suçlu ise ben bı şekilde rahatlıyorum garip bı paradoks benim için
Bundan dolayı düşünemiyorum bile artık varoluş suçlu ise normal hayatıma devam. edebilecek bı kapı aralanir belki? Ama aynı zamanda önümu kapatan şeyin kendisi de bu düşünce çünkü varoluş suçlu ise onun içindeki ben böyle karamsarlasiyor ve hobilerini yapasim gelmiyor
Soran3 güAslında varoluş suçlu ise ben bı şekilde rahatlıyorum garip bı paradoks benim için
Bundan dolayı düşünemiyorum bile artık varoluş suçlu ise normal hayatıma devam. edebilecek bı kapı aralanir belki? Ama aynı zamanda önümu kapatan şeyin kendisi de bu düşünce çünkü varoluş suçlu ise onun içindeki ben böyle karamsarlasiyor ve hobilerimi yapasim gelmiyor
Soran3 güHayatım iyi olsaydı normal bir okbli insanım diyelim , iyi kötü şeyleri yaşıyorum mutluyum param var yaşayıp gidiyorum diyelim, ben sanırım yine hala hayatı evreni suclamaz mıydım? O mutuszlugu illaki buluyo zihnim ve bunun en büyüğüne ulaştım bunun ötesi mı var? Bence yoktur , normal gözünde engel olmayan normal bı insanın okb seviyesine ulaştım ama çok yoruldum ve hala takintiliyim bu ölmek gibi bı şey
Soran3 güHayat mükemmel olsaydı yineevren suçlu olacaktı eminim. o zaman nasıl yaşamaya devam edilir ki?
- 3 gü
Bence burada en büyük hatayı yapıyorsun. Sürekli bir suçlu arıyorsun. Önce korkular, sonra yükler, şimdi de varoluş... Yarın bu düşünce çözülse zihnin başka bir suçlu bulacak. Çünkü mesele varoluş değil, zihninin bir açıklama bulmadan rahat edememesi. Varoluşu suçlamak sana kısa süreli bir rahatlama hissi veriyor olabilir ama aynı düşünce seni hobilerinden, mutluluğundan ve hayattan da uzaklaştırıyor. Yani seni rahatlatan şey, aynı zamanda seni tüketiyor. Bu yüzden çözüm suçluyu bulmak değil; zihninin her düşüncesine inanmak zorunda olmadığını öğrenmek. Aksi halde hayatın boyunca değişen tek şey suçlunun adı olur, ama yorgunluğun hiç değişmez.
- 3 gü
İşte tam da anlatmak istediğim bu. Sorun evren olsaydı, düşünce seni rahatlatırdı; ama rahatlatmıyor. Demek ki mesele evren değil, zihninin sürekli bir suçlu araması. Hayat, suçlu bularak değil; her düşünceyi gerçek kabul etmeden yaşamayı öğrenerek devam eder.
Soran3 güO zihin benim işte bana ait o zmaan rahatlıkla hayatinsucluyorum işte , bı de normal insanlar hayatı yaşarken böyle kafalarında bu sorgu bir engel olmuyor sanırım peki şeyi merak ediyorum kafalarında hayatın varlığın bı engel gibi algılanmaması o sorunu gerçek bı sorgulama yapar mı onlar için? Çünkü sorgulanio gecildiyse normal hayatlarına paraya pula gününe daha çok önem veriyorlar demektir işte ben. bunu anlamıyorum benim zihnimde engel mi oluyor bu sebepten?
Soran3 güGözümun engeli + okbli olmak beni zihnimi engelli mı yaptı ve bu engelli düşünce ile mi yaşayacağım? Hani normal sorgulama hayatı mesele değilse o sorgulama sorgulama değildir ki zaten? Hani normal insanların sorgulamasını bu yüzden anlamıyorum işte mantıklı gelmiyor
- 3 gü
Normal insanlar da hayatı ve varoluşu zaman zaman sorgular. Fark şu ki çoğu insan bu düşünceyi yaşayıp hayatına devam edebilir; düşünce onların önüne sürekli bir engel olarak çıkmaz. Sende ise düşüncenin doğruluğundan çok, zihnin ona takılı kalıyor gibi görünüyor. Bu yüzden mesele varoluşu sorgulaman değil, o sorgunun hayatını durduracak kadar yer kaplaması. O engel de büyük ihtimalle hayatın kendisi değil, zihninin o düşünceyi bırakamaması.
Soran3 güAma benimki de mantıklı gelmiyor bı engel gibi sanki çok değişik ama bu engelin farkındayım ama sorun beynimde değil sanki neyde ama aynı zamanda beynimde coo değişik
- 3 gü
Hayır. Gözündeki engel zihnini "engelli" yapmaz. OKB ise düşünce üretme biçimini etkileyebilir ama bu, düşüncelerinin daha doğru olduğu anlamına gelmez. Normal insanların sorgulaması da gerçektir; fark, onlar sorguladıktan sonra hayatlarına devam edebilirken, OKB'li bir zihin kesin cevap aradığı için aynı soruya tekrar tekrar dönebilir. Yani sorun sorgulamak değil, sorgunun bitmemesidir.
- 3 gü
Bunu hissetmen anlaşılabilir ama bu, gerçekten dışarıda bir engel olduğu anlamına gelmez. İnsan bazen düşünceyi, gerçeğin kendisi gibi hisseder. Sen de "Bir engel var." hissini yaşıyor olabilirsin; ancak bu hissin çok güçlü olması, onun doğru olduğunu kanıtlamaz. Özellikle OKB'de kişi bunun mantıksız olabileceğinin farkındadır ama yine de zihni o düşünceyi bırakamaz. Bu yüzden yaşadığın şey "çok gerçek hissetmesi" ile "gerçek olması" aynı şey değildir.
Soran3 güEvet yaşayamıyorum bu düşünce yzuunden ama suçlu bulmak zorundayim da bu noktada napicam ki ben bu kafa da benim yorgunluk d abenim nasıl ilerlicem ki , hangi psikolg bana ne yapabilir onlarin teknikleri var biliyorum ama insan hayatı suçlarken hangi tedavi uygun olur ki?
- 3 gü
Eğer yaşadığın döngünün temelinde sürekli bir suçlu bulma ihtiyacı varsa, özellikle OKB odaklı çalışan bir psikolog veya psikiyatrist bunun için boş konuşmaz; düşünceyi tartışmak yerine o düşüncenin zihnindeki döngüsünü hedef alır. En sık kullanılan yöntemlerden biri, OKB'de etkili olduğu gösterilen bilişsel davranışçı terapi ve özellikle maruz bırakma–tepki önleme (ERP) yaklaşımıdır. Amaç sana "Hayat suçlu değil." demek değil; suçlu bulma ihtiyacının seni yönetmesini azaltmaktır. Gerektiğinde ilaç tedavisi de bu sürece destek olabilir.
Ve küçük bir not:
Bazen savaş, hayatla değil; zihnin kurduğu döngüyledir. Döngü kırıldığında, aynı dünya ilk kez biraz daha hafif görünür.
Soran3 güAma başka nasıl rahatlocam?
- 3 gü
Belki de rahatlamak, bir suçlu bulmak değil; her sorunun bir suçlusu olmayabileceğini kabul etmektir. Zihnin bugün bir isim arıyor, yarın başka bir isim bulacak. Ama sen isimlerin peşinden koşmayı bıraktığında, belki ilk kez gerçekten dinlenmeye başlayacaksın.
En ağır zincir demirden değildir;
Kırılmayan düşüncedendir.
Bazen özgürlük, cevabı bulmakta değil,
Sorunun peşini bırakabilmektedir.
Soran3 güAslında bı ara dünyadaki iyi kötü her şeyi boşverip. sadecehobilerimi yapıyordum ama ben neden bilmiyorum araya bı şey girince mutusz olunca falan yine başa dönüyorum, normal kendim evde düşünürken hayatı her şeyi bosverip hobilerimle bakiyordum normalde çünkü daha fazla düşünecek şey kalmamıştı hayattan banane deyip hobilerimi yapıyordum , şuanda araya bikac kötü şey girdi yine zihnim suçlu arıyor ve eskiden düşünüp boş vermiş olduğum hayat Evren en yakın suçlayacak şey ama. bi zamanlar bosvermistim hayatı evreni hayat zaten yaşanıyor deyip geçmiştim şu an durum biraz yine aleyhime evrildi, sanki çözmüş olmanın anlamı kalmadi
- 3 gü
Bazı savaşlar kazanılmaz, sadece sessizleşir.
Sen bir zamanlar hayatı omuzlarından indirip hobilerine sığınmıştın.
Demek ki huzur vardı, sadece unutuldu.
Şimdi rüzgâr yeniden esti diye gökyüzünün suçlu olduğunu sanıyorsun.
Oysa geçen bulut, göğün kendisi değildir.
İnsan bazen aynı yaraya tekrar döner; bu, hiç iyileşmediği anlamına gelmez.
Belki de yolunu kaybetmedin, sadece eski korkular sana yolu unutturdu.
Not: Bu kadar her şeyi ciddiye alma. Dünyayı kurtaramazsın; bırak dünya biraz kendi yükünü kendi taşısın. Sen bugün sadece kendin ol, sevdiğin şeyleri yap ve gerisini biraz sal gitsin. İyi geceler.
Soran3 güHayat suçlu işte buna neden inanmayayim? Benim gercekligimde çok mantıklı ama? yani dusuncelere inanmamayi öğrenecek sınırı gecmedim mı çoktan? Zaten bundan öncesinde düşünceleri bosverip. gecmistim şuanda öfkeyle bu düşünce mantıkli geliyor
- 3 gü
Uykum geldi iyi geceler artık iş sen de
Soran3 güBen kendi kendime davranış duusnce deneyleri yaptım duzelmedim
Duygularım yine başa sardiriyor ve bu duygu dediğim şey belki de zihnimin gerekli gördüğü suçlama. dongusunun parçası
Karşıma çıkan insanlar üzme kendini ozaman etkilenme ozaman dedi falan ben her şeyi denedim , geride de durdum , üzerine de gittim ama hiç birzaman duzelmedim
Soran3 güİlaç kullanamayacak kadar nefret ettim hayattan yani zaten ilaç korkunç geliyor gozume
Soran3 güTamam zihnim engelli değil diyelim neden o zaman bukadar taktım bu dusunceye? Takılı kalmak da bı engel resmen özellikle hayatını yasayamamis üstüne yanlış yaşamış bı bk bilmeyen bı insan olunca burada tikandim işte
Soran3 güTepkimi de onledim zaamn zaman ama yok saaniirm. tepki onleyemiyorum çünkü nasıl önlerim ki o takıntı varken "o nlemek" mümkün değil. gibi geliyor onun dışında sanki her şeyi kendi kendime denemisim gibi hissediyorum
Soran3 güAma döngü kırılırsa o kişi ben mi olurum yani inanmam ki? Ömrüm boyunca bilmediğim bı şeye hayata farklı bakmaya da inanmam. ben. kesin başa donerim
Soran3 güBir ara iyi davranmayı yönetmeyi bilmiyorlar diye erkekleri sucladim ben de haklıyım zeki fikirlerim oldu feminist gibi değil tsmmolarak ama yine de erkeklere. yoneltmis olmam da okbnin sonucuymus aslında ama bu da yanlış yapmıyo beni doğru yönetilmek istemiştim sadece. en. sonunda bu fikirlerin de önemi kalmadı zaten kimse kimseyi doğru düzgün yonetmiyor kendi kişisel ahlaki etik fikirlerime de tutunamadim. hicbir şeye tutunamadim
Ama erkekleri suçlamaktada kendimce haklı sebep bulmuştum şu an tüm bunlaro düşünecek halim. kalmadi. yalan değildi hiçbir şey bunun için tüm kötü şeyler için bı suçluya ihtiyaç hala var diye düşünüyorum
Soran3 güYani suçlu aramayi birakamzdim ki? Kucuklkten beri böyleyim kendimi suclamakla. basladi insanlara. yoneldi ve en son hayata bu noktadan sonra ben. napicam.
Soran3 güBen birden af çıkarmıyorum ki zihnim. boyle çalışıyor
- 3 gü
Acilen bir psikologla görüşmen gerekiyor ya beni dinlersen
Soran3 güAcaba hayati suçlamak yerine bu suçlamanın saçma olduğunu mu Fark etsem? Mesela hayat suçlu demek soyut düşünürsek yaşanmışlık falan dusunmezsek saçma bı cümle oluuor hayat bikac milyar yıl sonra yok olacak hayat nasıl suçlu olsun ki? Zihnimin suçlama. ihtiyaci bu evrende bı şey temsil etmiyor aslında sucladim evrene attım gibi bı şey mi düşünsem. tamam hayatı sucladim varoluş denen şeyi sucladim artık hayatıma devam edebilirim falan mı desem
Ya ben devam etmek istemiyor olabilir miyim? Hayat suçlu deyince devam etmenin yolu var aslında insanlarhayata kufredip devam ediyor bence benim niyetim devam etmemek olabilir mi? ama yani bı şeyi suclayinca durup dinlenmek istiyor insan evet hayat suçlu benden çıktı o şey ama bu sadece durmama sebep oluyor işte hahat suçlu deyip. durmak ve beklemek hiçbir şey yapmamak istiyorum bunu kendim istiyorum aslında. bu isteğin arkasında zaten devam etmek yok ama devam etme isteğim ayrı bir yoldan ilerliyor sanki anladınız mı ikisi ayrı yollar ve kesismiyor
Soran3 güAma bak hem hayatı suçlayıp durmak bı şey yapamamk istiyorum , hem de hayata devam edecek yol istiyorum ikisini aynı anda istiyorum ya ben küçükken de boyleydim yaşamak isterken ölmek isterdim. bu benim uzun zamandır düşündüğüm bı şey iyi oldu konuşmak. ama sanki nefret eksikligim de vardı öyle demek istiyorum sana yani nefret etmem gerekiyor bence bu ayrı. bi yol yeni bir yol ama neden oluştu bilmiyorum suand zihnimin oluşturduğu yolları konuşuyorum resmen hatta o yollar oluşurken konuşuyorum bu da değişik bı şey tabi hayattan nefret ederken durmak istiyorum binsey yapmamak ama aynı zamanda eski cozumumu de geri istiyorum bulmuştum o çözümü nereye gitti?
Soran3 güAma bak hem hayatı suçlayıp durmak bı şey yapamamk istiyorum , hem de hayata devam edecek yol istiyorum ikisini aynı anda istiyorum ya ben küçükken de boyleydim yaşamak isterken ölmek isterdim. bu benim uzun zamandır düşündüğüm bı şey iyi oldu konuşmak. ama sanki nefret eksikligim de vardı öyle demek istiyorum sana yani nefret etmem gerekiyor bence bu ayrı. bi yol yeni bir yol ama neden oluştu bilmiyorum suand zihnimin oluşturduğu yolları konuşuyorum resmen hatta o yollar oluşurken konuşuyorum bu da değişik bı şey tabi hayattan nefret ederken durmak istiyorum binsey yapmamak ama aynı zamanda eski cozumumu de geri istiyorum bulmuştum o çözümü nereye gitti? .
Soran3 güVarlıktan nefret etmem gerekiyor ama? Ve var olan şeyleri de yapmam gerekiyor. zihnom. bu iksiini ciddiye aliyor
- 3 gü
Seni kendinle baş başa bırakıyorum 😱😱😱
Soran3 güGerçekten gitmek istemiyorum psikologa
- 3 gü
Senin kararını saygı duyarım
Soran3 güHayattan nefret edip aynı anda yaşanmaz mı istediğim şey bu üçüncü yolu ariyo. zihnim
- 3 gü
Zor bulur
3 güİnsanlara , hayvanlara, bitkilere karşılık beklemeden yardım et. Her canlıyı olsa ve sevmeye çalış.
Bitkileri , hayvanları sevin elinizle.02 Yorumla
Soran3 güVar hayvanım besliyorum o iyi kafam bile yok oldu şu an sadece tek istediğim hem hayattan nefret edip hiçbir şey yapmiyim hem de eskiden olduğu gibi hiçbir şey düşünmeden hobilermi yapmaya devam edeyim ama ikisi aynı anda olmuyor nasıl. olacak?
- 2 gü
Seni bu hale getiren ne oldu.
Ne oldu da bu hale geldin böyle.
Arkadaş ortamı mı , aile ortamı mı , yok sevgilimden ayrılıp bunalım mı geçiriyorsun?
- Diğer konusunda 1,6b cevap paylaştı.
3 gü00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)3 güAmmını yalatsan var yaa aüfff pamuk gibi olursunn
15 Yorumla
Soran3 güSonra yine böyle olurm
Cevap sahibi3 güYoyoo gözlerine ışık gelir dersinn ohhh. yaşıyorum emcüklee
Soran3 güYa ben varolmaktan nefret ediyorum hiçbir şey bunu duzeltemez
Cevap sahibi3 güBi denee
Soran3 güÖyle dönemim oldu duzelmedim
Gizli Üye(18-24)3 güYalnız değilsin hepinizde var
01 Yorumla
Soran3 güDuzelmiyor ama
3 güNe zamandan beri böyle
07 Yorumla
Soran3 güÖmrüm boyunca
Soran3 güArada duzelr. gibi oluyor sonra yine varolusla inatlasmaya basliyorum
- 3 gü
Bunun tek bir çözümü yok ama çözümsüz de değil. Eğer bu his uzun zamandır devam ediyorsa ve hayatını etkiliyorsa, bunun nedenini anlamaya çalışmak önemli. Destek almayı düşündün mü
Soran3 güDestek düşünmüyorum , uzun zamandır evet ömrüm. boyunca aslında sadece varolustan nefret ediyormuuşum bunu anladım , ne olacak destek alınca pozitif mı bakicam duzelmem ben sanmıyorum her şeyim tam yerinde ama nefret ediyorum varolustan varlığın içine aldığı her şeyden nefret ediyorum
- 3 gü
Kendine eziyet etmek istiyorsan devam ede bilirsin
Soran3 güHayat yani iyi kötü her şey bı eziyet değil mi zaten? Direkt suçlu İstte buldum suçluyu hayat suçlu iken hayatın içindeki ben nasıl mutlu olayım ki böyle bı mantıkta beynim suanda
Soran3 güAma iyiydim , hobilerim var
3 güPskologa gorunmelisin
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay, uyandığın an itibarıyla varoluşun ağırlığını hissetmenin nasıl bir şey olduğunu tahmin edebiliyoruz. O rahatsız edici his, evrenle arandaki o gerilim... 😟 Seneca'dan Sartre'a, birçok düşünür bu 'yabancılaşma' duygusunu irdelemiş. Belki bu his, bize kendimizi ve çevremizi daha derinden sorgulama fırsatı sunuyordur? Kimbilir, var olmanın o tuhaf huzursuzluğu, yeni bir başlangıcın ilk adımıdır! 🌌🤔