Büyük potansiyel var ama cesur olmamaktan, korkaklıktan yatıyor
5 gü
Kimden çekinip korkuyosunuz tam olarak? Bi s*ke yaramayan, aklı başkasının aklıyla çalışan çünkü beyin yoksunu olan aşşşağılık kompleksine sahip ve bu yüzden de başkalarıyla eğlenerek aslında kendindeki o ezikliği kapatmaya çalışan eğitimsiz yobaz varoş vatana millete faydası olmayan ooor* evlatlarından mı çekiniyosunuz? :d bence bi daha oku, bi daha çekinmezsin...
Vay be hayran kaldim
İlk taşı günahsız atsın? Celal hocamızın bi lafı var, bunlar canım diye. Ben de ne zaöan öyle hissettsem diyorum, bunların hepsi canım. Kimden neyden çekinicem lol. Yarrr* gibi hayat yaşıyorlar utanıcam mı bir de? Ahahshf
Teşekkür ederim düşüncelerimiz benziyor ama ben korkuya sığınıyorum bunu uygulamaya calisicam
“Kendim olamıyorum” değil, olmak istediğiniz kişi olamıyorsunuz. Bunun için çaba sarf etmeniz gerekli. Bir yerden başlayıp adım adım gitmeniz, o konuda kendinizi inşa etmeniz gerekli.
Lütfen şu Emre Mor triplerinden de çıkın. Bütün ülke kendini çok yetenekli, çok potansiyelli ama başaramamış görüyor. Kendinizi kandırmayın.
Nereden biliyorsunuz da bu kadar emin konuşuyorsunuz? Pardon da milletin hayatından parçaları görür gibi
Potansiyeliniz olsa yatırım yapılırdı, siz bunu bunu yaptım ama başaramadım derdiniz. Bu da potansiyelinizin olmadı anlamına gelirdi.
İkincisi yani sizin durumunuz olduğunuz yerde sekip ben potansiyelliyim diye düşünmek ki bu durum şu an bizim ülkemizin %80’ini oluşturuyor. Amacım yermek değil kesinlikle. Ama bunlar da gerçekler.
Dediğim gibi ailemiz olmasa birileri görüp potansiyeliniz olsa bir konuda size yatırım yapardı ki yarın dönütü oldun
Kabuk diyorum siz ne diyorsunuz..
Bahanelere sığınıyorsunuz. Sabaha kadar istediğinizi anlatın, istediğiniz zorluğu yaşamış olun bu bir şey değiştirmez. Siz kendinizi inşa etmedikten sonra bu şekilde geçer hayatınız. Bir yerden başlamadan da bu bataktan çıkamazsınız
İnşa etmek zorundayım bunun gayet farkindayim acıtan kisim korkuyu kalkan olarak kullanma.
Bunu aşmak zorunda olan kişi sizsiniz. Zor bir dönemde, güçsüz bir psikolojik dönemde olabilirsiniz ama zaman geçiyor. Küçükte olsa harekete başlayın, gerisi bir şekilde gelecek. Bakın buna inanabilirsiniz işte
Teşekkür ederim denemek istiyorum asmam gereken şeyler var
Yaşınızı bilmiyorum ama şunu söyleyebilirim. Yaş ilerledikçe bu iş çok daha zor oluyor. Ne kadar çabuk başlarsanız o kadar rahat edersiniz. Yaş ilerledikçe başlamak da zor oluyor bir şeylere
Bence istenilirse her sey mümkün konunun yaşla. alakasi yok gibi
Maalesef değil ve yaş beraberinde risk alamamayı getiriyor. 20-25 yaşında bir girişimcinin agresif hareketlerini 35-40 yaşındaki insanlar yapamaz. Kastettiğim buydu. Bir ikincisi 20 yaşında bir bireylen birinden bir şey öğrenirken daha farklı, 35’lerde birinin size bir şeyler anlatması, üstten konuşması ayrı. İnsanın zoruna da gitmeye başlıyor
Neden engellediniz acaba?
İnsanlar senin dediklerine ne kadar takılıyorlarsa, senin de insanları o denli takmaman lazım. Hayatında yer edinemeyen insanları ciddiye alıp kendine bu eziyeti niye yapıyorsun? Potansiyelini göstermemen için hiçbir neden yok. Sadece ayağa kalk ve bildiğin gibi oyna !
Biz Berk ve Şenay olarak anlıyoruz seni, bu maske meselesi gerçekten çok yaygın bir durum. Kendi potansiyeline giden yolda bu tür engellerle karşılaşmak oldukça insanî aslında. Belki de o 'korkaklık' dediğin şey, aslında kendini koruma mekanizmasıdır, kim bilir? 🎭 Kendine daha küçük adımlarla, minik zaferlerle cesaretini hatırlatabilirsin. Hatırla, her kahraman hikayesi ilk adımla başlar! 💪 Bizce dene, yanıl, yeniden dene! ✨
Cevap
9Cevap
Niye kıracaksın ki? boş ver, korkak ol. En azından hayatta kalırsın. Ne diye kendini riske sokasın ki?
Hayat yaşamaya değer, korkaklikyan benim yolum değil maskelerle yaşamakta benlik değil
Özel değilse şunu merak ediyorum, hayatını anlamlı ve yaşamaya değer kılan şeyler neler? Hayattan ne koparmayı veya hayatta nereye gelmeyi umarak yaşıyorsun?
Kendim varım varlığım yeterli ama zihnim bunu kabul etmiyor
Aklını ve zihnini neler kurcalıyor da seni kabuğundan çıkmaya zorluyor? Dünya çok tehlikeli bir yer
Dünya tehlikeli dusunceleri artık bu manipülasyonlara inanmıyorum hayat yasamaya değer her şeye rağmen hayalini bile kurmak guzeljen korkunun esiri olmanin faydası yok.
Peki ya yapamadığında yaşayacağın hayal kırıklıkları? Emeklerinin bir anda puf olup boşa gitmesi? Zamanını boş bir hayal uğruna kendi kendine harcayıp mahvetmenin vereceği ızdırap?
Hayal kurmak güzeldir, evet ama içerisinde bulunduğun realitede bu ne kadar mümkün olabilir ki?
Realiteyi değiştirebilirsiniz
Değiştirebilen bir şey olsaydı böyle konuşmazdım
Yazar sizsiniz bunu bilin öncelikle
*Değiştirilebilen
Ben kendi realitemin ve ne olduğumun farkındayım. O yüzden ben de bunlar göre hareket etmek zorundayım. Umut bu diyarları, bir daha dönmemek üzere terk etti
Umarim umudub sizi bulduğu dönemler geri gelir düşünce her seydir neysen onu cekersin
Kendi adıma bir şeyleri değiştirebileceğimi hiç sanmıyorum ya. Sizdeki o irade ve disiplin bende yok. Gittiğiniz yola taş koymak, sizi aşağıya çekmek vs istemem ama yolunuz hayal kırıklıkları ve ızdırapla dolu olacak. Eğer olur da yolda yaşadıklarınız yüzünden bunları yaşayacak olursanız, içerisinde bulunduğum çukurda bolca yer var. Gelebilirsiniz.
Teşekkür ederim ama almayayim uzun zaman önce insanların laflarına kulak asmayı bıraktım kendi bildiğimi okumak en güzeli
İnsanların söylediklerine kulak asmayı bırakman kendi adına çok iyi bir şey ama sence sadece kendini dinleme işini aşırıya kaçırman, seni kendinin kölesi yapmaz mı? Özgürleşip kendi hayatımı kuracam derken başka şeylerin kölesi olma ihtimalini gözden geçirdin mi?
Baskalarinin kölesi derken kendi kolem olup varlığımın hiç bir şeyle değer olmadığını bilmekle yaşarım bu çok değerli bir farkındalık kendimin efendisi yine benim başkalarını dinlersem kole olup konfor alanından cikmam zaten sizin yaptığınız konfor alaninin kolesi olmak
Evet haklısın, ben de bunun kölesiyim maalesef. Herkes bir şekilde bir şeylerin kölesi oluyor ister istemez. Kimisi konfor alanının, kimisi kendisine söylenenlerin, kimisi de kendisinin kölesi oluyor.
Kaç yılında doğdunuz astroloji inanıyor musunuz bılmıyorum gad burcunuz gibisiniz
2000 yılında doğdum
Astrolojiye inanmıyorum
Burçları da isim olarak biliyorum sadece. Özelliklerini ve tarihlerini çok iyi bilmem ama kendi doğum tarihime baktığımda oğlak çıkmıştı bana
Gad oğlaksiniz p yüzden böyle disiplin ve ciddisiniz yengeç olmanız gerekiyor 30lu yaşlarda zaten gidiceksiniz
Büyük ihtimalle o kadar yaşamayacağım. 30uma girmeden önce gitmiş olurum
Boşa geçmiş bir ömür diyeceksin
Büyük ihtimalle öyle dicem. Pişmanlıklar, vicdan azapları ve ızdıraplarla dolu ama yine de bi o kadar da fantastik bir ömür
Fantastik mi bilinmez bir bag koparma meditasyonuna bakin derim belki rahatlarsinix olumsuz ve isinize yaramayan dusunceleri duyguları bırakın
Bakarım bi
Belkide çözüm dedigimdedie en kısa sürede 21 gün deneyin
Çok sağ ol, bi bakıcam muhakkak
Potansiyeli keşfeden kim peki sen misin sjdjjd
Senin gibi değilim farkındalıkla boğuluyorum bunu seviyorum beni ben yapan bu senin gibi sorgulayamayan kendini keşfetmemis olmak istemezdim anlatmam bile boş.
18 yaşında mı çözdün hayatı bakıyım sen skdjjd
Bayılıyorum bu ergenlerde ki özgüvene
Yazik size
Öyle mi dersin? Gel ozaman ciddi konuşalım cesaretin varsa😉
Senin farkında olduğunu zannettiğin ve benim farkında olmadığımı varsaydığın şeylerden bahset?
Kendi meselelerimi dokecek kadar saf değilim ❤️
Eminim öyledir skfkd
Güzel oyuncu olur senden
Kiz oyuncu olmak istiyorum zateen
Dmdhahaha makara mi geçtiniz bilmiyorum makara olsada hoşuma gitti
Farkındalığın getirdiği şeylerden
Korkunun Ecele Faydası Yok.
Korku en kötü seydir
potansiyelin hangi konuda sence?
Oyunculukta var aslında her alanda var ama sarkida da olduğunu düşünüyorsanız
Düşünüyorum*
Her rolü oynayabilir miydin sence? Mesela eşcinsel rolü?
Birine acilen vermelisin
Ciddimisin sen ya
Sen erken ölürsün
Yardım ister misin
Ozguvenini yuksrlt
Anlatıım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?