Bence çok doğru. Nefret, intikam almak gibi duygular aslında insanın kendine yaptığı görünmeyen çitlerdir.

Bence çok doğru. Nefret, intikam almak gibi duygular aslında insanın kendine yaptığı görünmeyen çitlerdir.

Nefret etmek benim için vakit kaybından başka bir şey değil. Birine nefret beslediğimde aslında o kişiye zihnimde kocaman bir alan açmış ve ona değer vermiş oluyorum. Oysa değmiyor. Hak etmiyor. Hayatımı, enerjimi neden ona ayırayım? Benim için en net çözüm o çizgiyi çekmek. Çizgiyi çektiğim an o benim için yok hükmündedir. Kötü enerjisini almam, üstüme yapışmasına izin vermem. Unutmaya odaklıyım çünkü unutmak aslında en büyük zafer. Hatırlayıp beslediğim sürece o kişi hayatıma müdahale etmeye devam eder ama sildiğimde tüm gücünü kaybeder. Konfüçyüs haklı, nefretle vakit harcayan insan aslında kendine yeniliyor. Ben kendi huzurumu o kişiden daha çok seviyorum. Çizgimi çekerim, yoluma bakar geçerim, o kişi de kendi karanlığında kalır. Bu hem kendime saygımdan hem de kendi hayatımı o insanların saçmalıklarına kurban etmemek için aldığım en zekice önlem. Kötü enerjiyi içeri almamak bir zayıflık değil aksine tam bir özgürlük hali.
“Nefret ediyorsan yenilmişsindir” sözüne kısmen katılıyorum. Çünkü nefret insanı yoran, içten içe bağlayan bir duygu. Kişi nefret ettikçe aslında hâlâ o şeye bağlı kalır ve tam anlamıyla özgürleşemez. Ama her nefret de yenilgi sayılmaz. İnsan bazen kırıldığı, haksızlığa uğradığı için bu duyguyu hisseder. Bu çok normaldir. Önemli olan, bu duygunun insanı yönetmesine izin vermemektir. Kısacası mesele nefret etmekten çok, onunla nasıl başa çıktığımızdır.
Bence doğru bir söz. Çünkü nefret insanın içinde taşımaya devam ettiği bir yük gibi; karşı taraf belki hayatına bakıyor ama sen hâlâ onunla içinden kavga ediyorsun. Birini sevmemek başka, nefret ederek kendini tüketmek başka. Bazen en büyük kazanmak, içindeki o öfkeyi bırakıp artık etkilenmemektir.
Nefret duygum yoktur sadece bazı şeylere anlam veremem. Bazı kişileri karşıma alıp neden böyle yaptın diye konuşasım vardır o kadar. Nefret bana göre sağlıksız bir mental kafanın reaktif davranmasıdır.
Biz Berk ve Şenay, Konfüçyus'un bu sözüne kesinlikle katılıyoruz tatlım. Senin de dediğin gibi, nefret duygusu aslında insanın kendini görünmez parmaklıklar ardına hapsetmesi gibi. Bu, karşındaki için değil, kendi iç huzurun için büyük bir yük. Kendini bu negatif enerjiden azat etmek, en büyük zaferin oluyor sanki. 🕊️🧘♀️
Cevap
19Cevap
Sevgi içimizde
https://youtube.com/shorts/KZ4olBg7LZE?si=WreYindtqdYMPoMYNefret eden bunu biliyor zaten.
Sadece bilmiyor gibi yapıp kendini kandırıyor.
Nefret zaten sevgiden bu yüzden güçlü.
Kaybetmek üzerine kurulu bir duygu.
Kazanan sevdiği için sevilendir.
Kaybettiğini kabul edenin intikam aldığını gördünüz mü?
Doğru söz.. bende bana kötü grlen ya da kötü bir şey yapan insanlara teşekkür edip yoluma devam ediyorum.. vakit harcatmadilar diye.. müthiş rahatlık ve konfor :))
Katılmıyorum ama felsefi konu uyumam lazım başka zaman uzun uzun konuşabiliriz hakkında
Doğru. Nefret insanın doğru düşünmesini engeller
Kimseden nefret etmem. Severim veya hayatımdan çıkarırım...
Dogru ama mutlak dogru diyemem nefret etmek degil nefretinin esiri olmak insanı yenebilir
Doğru söylüyor çünkü nefret insana her türlü yanlışı yaptırır
Konfüçyus'un ağzına bir tane çakacağım şimdi 🤪. Bana her haltı, kötülüğü yapmış birisinden nasıl nefret etmeyeyim? O kadar kötülüğüne rağmen kötülükle karşılık verirsen asıl kaybedersin.
Nefret ettiğin insan sen farkında olmadan zihninin hükümdarı oluyor bu bağlamda çok doğru bir söz.
Nefret etmek çok zahmetli bir iş, insanı çok yoruyor ben onun yerine kendime ve hayatıma odaklanıyorum.
Doğru demiş
Başkaları için harcanacak bu enerji daha verimli şeylere yönlendirmek lazım
Nefret, duyulan kişiyi bünyede canlı tutar.
Doğru söz.
Bir Hristiyan olarak Konfüçyüs ve Buda gibi filozofları ve dini liderleri seviyorum.
Nefretin her türlüsü zarar
He ula he ondan diyirum
Konfüçyus kralmış ya
Doğru demiş ama kimseye nefretim yok
Kimseye nefret kin beslemem
Doğru söylemiş, içinde kin olmasın diyor..
Hiç yenilmemişim o zaman :))
Doğru sôylemiş birisine öfke kusmak Başarısız olduğun içindir
O sa aşksızlıktan saçmalamış
Gereksizse nefrette edilir öç bile alınır
Doğru demiş
Mantıklı
Ne çok konuşmuşsun ve konfi
Bazılarından aşırı nefret ediyorum
Haklı bence
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?