Nefret eden insanlar nefret ettikleri yere, kişiye veya olaya daha çok bağlanmış olurlar. Çünkü seven bir defa nefret eden sayısız defa o durumu düşünüp planlar yapar.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Nefret, öfke, kin vb duygular beslediğimizde karşı tarafla aramızda görünmez halat bağlamış oluruz. O bağı o şekilde tutmak da, kesip atmak da elimizde. Sadece nefret daha çok kendimize zarar verir, bunu anlamak bile yolun başıdır. Bana zarar veren şeye neden tutunayım?’ Geçmişte kalmış olay, her olay bizim için başımıza geliyor, ders çıkaralım, karşı taraf da insan ve onun rolü de bana böyle ders vermekmiş, hiçbir insan bile isteye bana kötülük yapmak için doğmamıştır, aynı şekilde ben de bir başkasına böyle bir şey yapmış olabilirim vesaire vesaire böyle mantıklı düşüncelerle durumu anlayabiliriz. Bir başka yöntem daha sana zarar veren biri ile olan ilişkide iyi taraflarına odaklanınca ona olan sevgini de beslemiş oluyorsun. Kırk gün sevmediğin birinin iyi taraflarını düşünürsen nefret değil, içinde sevgin çoğalır. Bu şekilde de şifalanır. Ve sevgi bir enerjidir senin sevdiğin de onu hisseder, o da nefret ediyorsa farkında olmadan rahatlar.
kötü duygulardan kurtulmanın bir sürü yolu var, yeter ki istek olsun.113 Yorumla- +1 yıl
Son cümle çok vurucu. Yeterki istek olsun.
- +1 yıl
Biraz akıllı olmak şart :)
En İyi Cevaplar
+1 yılNefret duygusunu yaşadım. Yüreğim kapkaranlık oldu o duyguyu yaşarken. Nefret berbat bir duygu. Nefret eden bir insan nefret ettiği kişiyi hayatında tutuyor, onunla birlikte yaşıyor. Ne kadar da tezat. Hem nefret ediyoruz, hem onu bitirmeye dair planlar kuruyoruz, hem onu dilimizden düşürmüyoruz, hemde o hep bizimle. Halbuki insan sevmediği, hoşlanmadığı bir kişiyi yakınında istemez. Ne kadar zor insanın sevmediği bir kişiyle yaşaması. Azad etmek en güzeli. Bu duygudan arınmak en güzeli. Nefreti yaşayan kişi özgür olamaz ki. Konfüçyus'a katılıyorum. Nefret eden kişi yenilmiştir. Hem kendisine karşı, hem hayata karşı 🌺
43 Yorumla- +1 yıl
Çok güzel açıklanmış.
- +1 yıl
Soru güzeldi Hocam
- +1 yıl
Teşekkür ederim.
- Kişilik & Karakter konusunda 6,1b cevap paylaştı.
+1 yılBence ilgisi yok, insan tiksindiği şeyden de nefret edebilir bu kayıp değildir ki, uzak durmak için temel sebeptir sadece.
Aslında sürekli düşünmek denmiş ya ilgisi yok, insan takıntılı bir yapıya sahip değilse sürekli düşünmek yerine umursamamayı öğrenir.01 Yorumla- +1 yıl
Nefret zaten sürekli düşünmek ve odaklanmak duygusunun adı olarak kabul ediliyor.
Diğer dediklerinize harfiyen katılıyorum.
Yok Ya Öyle değildir o Yanlış Anlama Sonucu Nefret edersek Yeniliriz bence Ama Nefret ettiğimiz Kişi Gerçekten karaktersiz kişiliksiz biriyse üstüne şerefsiz ise o kişiden nefret etmek gayet normal ki burda Nefret etmekle haklı olmuş oluyorsun ve o zaman yenilmezsin.
10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
55
Cevap
22Cevap
- Kişilik & Karakter konusunda 9,6b cevap paylaştı.
+1 yılKimseden nefret etmedim bu güne kadar, bende nefrete yer yok.
01 Yorumla- +1 yıl
Mükemmel :)
- Kişilik & Karakter konusunda 32,5b cevap paylaştı.
+1 yılNefret soğuması gereken bir köz
12 Yorumla- +1 yıl
Onu buza çeviren şey akıldır.
- +1 yıl
Evet, hocam
Bence direkt olarak yenilmiş olmayız. Eğer nefretimiz intikama doğru kayar ve gerçekten nefret edişimiz hayatımızı kötü etkilerse o zaman yenilmiş oluruz. Şöyle düşünelim benim biriyle bir sorunum var ve o insan nefret ediyorum diyelim ama o insanı umursamıyorum, hayatımı etkilemesine izin vermiyorum ve boş verdiğimi düşünelim. Bu durumda yenilmiş olmuyorum. Ancak nefret ettiğim kişiyle aynı ortamda bulunmayıp kendimi o varken nefret ettiğim için kısıtlıyorsam veyahut kendi hayatımı bir kenara bırakıp nefretimden ona bir şeyler kanıtlamaya veya intikam almaya çalışıyorsam bu kez yenilmişim demektir. Nefret duygusu direkt olarak yenilgi değil aksine sevmek kadar doğal benim nazarımda. Ancak bu iş nefreti aşarsa işte o zaman yenmiş olur bizi.
23 Yorumla- +1 yıl
Nefreti kontrol etmek imkansıza yakındır. Yok sayabilmek zaten nefret etmemenin yani hesaba almamanın ilk adımı.
- +1 yıl
Nefret akılda tutma sebebi. Hesaba almayıp unutmak ve o kişinin unutulduğunu bilmesi daha çok can yakıyor.
+1 yılFurkan'ın sevgisini de nefretini de kazanmak her kişinin harcı degildir. Sevgim de ucuz değil nefretim de. Sevgimin bittiği yerde nefretim başlar. Benim için nefretin ön şartıdır sevmek. Eğer bir insana karşı içimde sevgi ve nefrete dair en ufak bir kırıntı yoksa o insana karşı tek hissettiğim şey acıma duygusudur.
Sorunuza gelecek olursam; kaybetmek sevgi ya da nefretle ilgili değil, aldanmışlık ve tükenmişlikle alakalıdır.
NOT: FURKAN'IN MANİFESTOSU 2 başlıklı BENCE'me en başta sizi davet ettim ama iştirak etmediniz. Galiba 1. bölümdeki düşünceleriniz değişmedi.11 Yorumla- +1 yıl
Güzel bir betimleme.
Hayır gelmedim değil. Bildirimleri sırayla takip ediyorum ve an itibariyle 623 bildirim var.
Nefretle kin apayrı şeyler değil mi? Bir insanın sürekli gösterdiği davranışlar yüzünden genel anlamda insanlara davranış biçimden ötürü ondan tiksinmeye, nefret etmeye başlayabilirsin ama devamında pek ırgalamaz o insan seni. Ama sizin bahsettiğiniz sanki daha çok kin. Ki bence kin öyle herkese beslenen bir duygu değil karşındaki insanın senin için bir kıymeti olması ve tamamen sana yaptığı bir şeyle alakalı olur. Yani kişisel alınan ve insanda öc alma/intikam alma isteği uyandıran bir duygu. Yani kinlediğimiz insana bağlılık durumu olabilir ama nefret edilen insana karşı değil bence.
11 Yorumla- +1 yıl
Kin anlık bir duygu iken birikerek nefrete dönüşüyor. Ayrı oldukları çok doğru bir yaklaşım.
+1 yılEmin değilim çünkü hiç sevmediğim sevemeyecegim insanlara da bazen nefret besleyebiliyorum, değişkenlik gösteriyor.
23 Yorumla- +1 yıl
Sizin nefret bağlamında kendinizi bi hesaba çekmez lazım :)
- +1 yıl
Olabilir efendim.💫
- +1 yıl
Sonucu bekliyorum :)
+1 yılNefreti hayatımda barındırmıyorum. Sadece olay esnasında anlık o duyguyu yaşıyorum. Aksi halde ciddi rahatsızlık veren bir duygu. Ayrıca insan kafasında neyi büyütürse o büyüyor. Sonrasında da dikkat edilmezse o duygu ve düşünce kişiyi tamamen kontrol edebiliyor...
11 Yorumla- +1 yıl
Çok haklısınız üstadım.
Kişilik & Karakter konusunda 503 cevap paylaştı. Yenilmek yani mücadeleyi durdurmak anlamında denmiş. Pes etmişsin sevmeğe gibi. V nefret de prangadır. Bence Konfuçyus bu yuzden demiş bunu. Sanki nefret ettiğin kişiden asılılığa giriyorsun. Nefret de duygudur ama sevgi kadar uzun sürmez bence. Nefreti körükleyen de insan kendisidir.
14 Yorumla- +1 yıl
Nefretten uzak kal toprağım.
- +1 yıl
Hep o şekilde koru kalbini.
- Kişilik & Karakter konusunda 855 cevap paylaştı.
+1 yılNefret, kin, öfke sadece insanın ruhunu zehirler... Noktalanmamış, yarım kalmış insan ilişkileri, dialoglar birikip, evrimleşip başka ve bunlarla ilgisi olmayan başka insanlara vebali ödetiliyor... Oysa sakin ve huzurlu olmak ruhun dinç kalma sebebidir...
11 Yorumla- +1 yıl
Katılıyorum hocam.
- Kişilik & Karakter konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılYapılanları zihnine mıh gibi işleyip de asla unutmayan ve dahi, zaman içinde kin ve öfke ile aynı istikamette seyreden bir öfke sahibi olanlar bu dünyadan lezzet almayı unutan, kendini de sevemeyenlerdir. Zira kendini seven birisi kendine bu zulmü yapmayacağı gibi, aynı zamanda da hayatın akışında yaşama lezzetine uzak düşenlerdir.
Söze katılıyorum yani.11 Yorumla- +1 yıl
Çok teşekkür ederim.
+1 yılSahibinden habersiz beslenilen duygular maalesef ki insanı içten içe çökerten hastalık gibiler. Nefret de bunlardan sadece biri.
Nefret etmek, kin-haset beslemek kolay olan. Affetmek ya da bazı olayları sineye çekmek çoğu kişiye zor geliyor, belki de nefislerine ağır geliyor.
Kötü duygularımızın yerine iyi şeyleri koymadıkça hakiki manada insan olmanın erdemini taşıyamayız gibi geliyor bana13 Yorumla- +1 yıl
Harika bir anlatım.
- +1 yıl
Teşekkürler 😊
- +1 yıl
Rica ederim :)
Aşk hastalığının ileri evresi nefrettir kişi fazla düşünür bu yüzden iki duyguyuda beslemeyi tercih etmiyorum bazen nefret duygusuna kapılabiliyorum ama bunuda affederek aşıyorum sanıyorlarki onlara iyilik yapıyorum oysa kendime yapıyorum iyiliği 🤷♀️
Yani bu söze katılıyorum 🤷♀️11 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim :)
Kişilik & Karakter konusunda 1,3b cevap paylaştı. Nefret de sevmenin göstergesidir diye bir söz duymuştum eskiden. Zamanla fark ettim de herkese nefret edemıyor insan. Beklenti içinde oldugunda, ona bu şansı sen verdiğinde anlam kazanıyor nefret. O nedenle nefret dahi etmeyeceksin ki değersizleşsin yok olsun
13 Yorumla- +1 yıl
Nefreti masum göstermeye çalışan kompleksli kişilerin ürettiği bir söz.
- +1 yıl
Çok haklısın.
Nefretin yıkıcı bir duygu olduğunu biliyoruz. Bu yüzden de nefret sahiden kaybettirir. Yaşadım gördüm.
Nefreti içimde taşıdığım süre boyunca tanınmaz bir ben olmuştum. O duygu benden gitti gideli toparladım.21 Yorumla- +1 yıl
Sizin nefreti kolayca yenebilecek gücünüzü farketmeniz harika bir şey.
Bende nefret yanında en ufak bir seyde sözle saldırarak konusuyorum, nefret etmenin ötesinde birsey gibi sanki bana işkence etmis birisi ile konusma fırsatım olmusta bende onu acitiyorum gibi... O kisiye karşı böyleyim.
11 Yorumla- +1 yıl
Değişik bir yaklaşım.
- Kişilik & Karakter konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılNefret duygusu yok bende kimseden nefret etmiyorum birinden nefret etmek o kişiyi sürekli düşünmene neden olur o noktaya geldiyse hayatımdan uğurluyorum yok sayıyorum
21 Yorumla- +1 yıl
Çok doğru bir karar.
- Kişilik & Karakter konusunda 7,2b cevap paylaştı.
+1 yılnefret taşıyana zarar veren bir duygu o anlamda faydası olmayan bir durum boşu boşuna kendine yük etmemesi gerekir insanın ayrıca sosyal hayata da katkısı yok nefret bozucudur onarıcı değildir
23 Yorumla- +1 yıl
Harika bir anlatım. Hürmetler abim.
- +1 yıl
eyvallah okuyanın güzelliğidir o
- +1 yıl
:)
Kişilik & Karakter konusunda 4,7b cevap paylaştı. Nefret tamamen elde edemediginden kendini yiyip bitirme durumu..
Ne bir durumdan ne bir duygudan nefret ne de bir insandan nefret ediyorum..
Herkes hersey , her duygu özgür benim icin.. :/13 Yorumla- +1 yıl
Harika bir yaşam düşüncesi.
- +1 yıl
Rica ederim.
Konfucyus te bir insandir boyle diyerek kaybetmistir. Nefret edilecek seylerde vardir hayatta. Mesela seytan hic sevmem kendisini. O beni cehenneme goturmeye calisiyor, nasil nefret etmeyim. 🤨
15 Yorumla- +1 yıl
Şeytanı düşünmek yerine onunla hiç ilgilenmemek daha güzel demi
- +1 yıl
İkinci yorumunuz ile birlikte herşey tamamlandı. Çok güzel ifade ettiniz.
- Kişilik & Karakter konusunda 2,9b cevap paylaştı.
+1 yılNefret...
Çok yoğun ve insanı bitiren bir duygu..
Duyanın hem ruhunu hem yaşamını emer. Kalbini karartır ve çürütür.
İnsanın güven duygusunu yok eder.
Bu yüzden bu duy12 Yorumla- +1 yıl
* Bu yüzden bu duyguyu yaşamak istemem.
- +1 yıl
Akıl bizi yönettiği sürece bu duygu bizi ele geçiremez.
+1 yılNefret zehirli bir sarmaşık gibidir.
Zaman içinde seni içten içe yer çürütür.
Karşı tarafa zarar veririm sanırsın fakat en büyük zararı kendine verdiğinin farkına çok geç varırsın.13 Yorumla- +1 yıl
Zaten bize değer vermediği halde hayatımızda kalmaya çalışan kişiler bize nefret aşılamaya çalışırlar.
- +1 yıl
Hata bizde barındırmamız gerekiyor böyle insanları hayatımızda
- +1 yıl
Biz ev sahibiyiz. Bazen gelen misafiri tam tanıyamayız ama tanıdıktan sonra kapıya koymak elimizde.
+1 yılHaklısın insan bağlanır zihni ve duyguları sürekli o nefret ile meşgul olur fakat bu yenildiği anlamına gelmez.
11 Yorumla- +1 yıl
Gereksiz bir şeye zaman harcamak zaman kaybıdır. Buradaki yenilgi daha güzel şeylere gidememek manasında.
Kişilik & Karakter konusunda 2,3b cevap paylaştı. Herkesten herşeyden nefret ediyorum
11 Yorumla- +1 yıl
Ama kalbiniz bunun aksini iddia ediyor.
+1 yılKişi ne yaptığını bilmeli önce, daha sonra nefretle mi yaşayacak yoksa hoşgörüyle mi bu konuda bir karara varacaktır.
11 Yorumla- +1 yıl
Haklısınız.
+1 yılAşırı kinci ve intikamcı biriyim bu özelliğimi hiç bırakamadım nefret ettiğim insanlara çok acımasızım.
111 Yorumla- +1 yıl
Nefretinizi kazanmak istemem.
- +1 yıl
Ama dediğiniz şey doğru bana da zarar veriyor unutamıyorum takıntılıyım o olaylara, kişilere.
- +1 yıl
Aksine umursamamaya gayret gösterin. İnsana en büyük ceza hesaba alınmamasıdır
- +1 yıl
Aldatıldığımı öğreneli tam 10 ay oldu hala geçmedi kinim de üzüntüm de
- +1 yıl
Aksine sizi aldatan birinden kurtulduğunuz için sevinmelisiniz
- +1 yıl
Seviniyorum o da çok pişman zaten hali itten beter herkes şaşırıyor ama güvenim zedelendi herkese karşı onu 6 yıldır tanıyordum çünkü
- +1 yıl
6 yıldır taktığı maske sonunda düştü diyelim.
- +1 yıl
Sadece onun için üzülmüyorum ki buradaki erkekler olsun ilişki koçlarının açıklamaları olsun etrafımdaki erkeklerin cevabı olsun internetteki anketler olsun 3 erkekten 2 tanesinin sadakatsiz olduğunu söylüyor etrafıma bakınca da bu doğru düzgün erkek yok denecek kadar az ben bir daha üzülmek istemiyorum.
- +1 yıl
Sizde emin oluncaya kadar bekleyeceksiniz. Aldatmak bir karakter meselesidir ve karakterini anlamak için acele etmemek şart.
- +1 yıl
Haklısınız teşekkür ederim
- +1 yıl
Rica ederim :)
- Kişilik & Karakter konusunda 3,1b cevap paylaştı.
+1 yılPlanlar yapan kişi nefret eden değil kin tutandır diye biliyorum..
Nefret sadece bir duygudur ve insanın elinde değildir.13 Yorumla- +1 yıl
Kolay olayları düşünerek kin duyma ve ardından intikam noktasına gelme olayına nefret diyoruz.
- +1 yıl
İntikam emeli gütmeden de nefret edilebilir.
- +1 yıl
Bu çok zor ama yapabilirim diyen nadir kişiler var.
+1 yılçok doğru nefret bile insan içinde önemli ve çok güçlü bir duygu insana her şeyi yaptırabilir, nefret eden insan hala o kişiyi düşünüyordur
11 Yorumla- +1 yıl
Çok haklısınız.
+1 yılBen hapı yuttum desene her şeyden nefret ediyorum ama kişilerden etmiyorum burdan yırtabilirim belki 😂😂
11 Yorumla- +1 yıl
Kesinlikle yırtacağın yer orası.
Kişilik & Karakter konusunda 7b cevap paylaştı. Doğrudur. Nefret te içimizde yasadigimiz temelde kendimize zarar veren bir şiddettir ve acizligin yansımasıdır.
11 Yorumla- +1 yıl
Haklısınız üstadım.
Sacmalik.. nefret ettigin her durum yenilmis oldugunu gostermez bazen sadece nefret edersin bu senin kaybetmis oldugun anlamina gelmez
12 Yorumla- +1 yıl
Nefret ettiğiniz şey veya kişi hayatınızın neresinde?
- Kişilik & Karakter konusunda 622 cevap paylaştı.
+1 yılDinimiz de nefreti ve kini yasaklamıştır ancak ne yazık ki ben dayımlardan nefret ediyorum keşke onlar olmasaydı abi!
13 Yorumla- +1 yıl
Yok dayı abim
- +1 yıl
Ne demek istedin abi?
- +1 yıl
Benim dayımlar var da ne oldu? Bize hep zulmettiler mal mülk yüzünde anneme de bana da yapmadıklarını bırakmadılar
+1 yılKesinlikle hem fikiriz diyorum... aştım bende öyle duygular barinmaz, nefretimi hakedecek kadar da olamadı insanlar belki ondandır bilemiyorum
11 Yorumla- +1 yıl
İnsanlar saygı ve sevgi dışında birde unutulmayı hakeder. Nefret; nefret edenin değil nefret edilenin karşıya yüklediği bir yüktür.
Çok doğru. Ancak o kişiye karşı hislerin kaybolduğunda yenmiş olursun o kişiyi
11 Yorumla- +1 yıl
Çok haklısınız.
+1 yılnefret bi nevi öfkeye yenilmektir ve hatalı davranıslara sebebiyet verebilir..
11 Yorumla- +1 yıl
Haklısınız
+1 yılBilmem öyle mi nefret etmek kişinin kemdğne zarar verir
11 Yorumla- +1 yıl
Çok çok doğru.
+1 yılBir insanı gerçekten umursamayaraktan da öldürebilirsin.
11 Yorumla- +1 yıl
Bu çok doğru.
- Kişilik & Karakter konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılNefret ettiğin kişi en çok kafanı meşgul eden kişi oluyor istemeden de olsa nefret oluyor
11 Yorumla- +1 yıl
İşte aklımıza gelince şunu diyeceğiz, gereksiz şeylere vaktim yok.
Kişilik & Karakter konusunda 3,2b cevap paylaştı. Kesinlikle düşüncenize katılıyorum, nefretin altında gizli saplantı vardır.
15 Yorumla- +1 yıl
Katılımınız için çok teşekkür ederim.
- +1 yıl
Rica ederim.
- +1 yıl
İyi günler üstadım.
Kesinlikle👍 nefret çok güclü bir duygudur diye boşa dememişler. Önemsememek lazım.
11 Yorumla- +1 yıl
Çok haklısınız.
Nefret etmesemde yeniliyorum. Bari Nefret edip yeniliyim
11 Yorumla- +1 yıl
Nefret etmeden iyi mücadele edemediğiniz için yenilirsiniz.
Nefret ederek savaşmadan ve mücadele vermeden kendi kendinizi yenmiş olursunuz.
- Kişilik & Karakter konusunda 6,3b cevap paylaştı.
+1 yılBu yüzden kalbimde nefret duygusuna yer vermiyorum 😉
11 Yorumla- +1 yıl
Çok haklısın hocam.
+1 yılHayatımda nefret ettiğim kimse yok.
Bana yanlışı olanı silerim.11 Yorumla- +1 yıl
Tebrikler 👏👏
- Kişilik & Karakter konusunda 675 cevap paylaştı.
+1 yılNefret ediyorsam nedeni çok büyük olmalı nefret ettiğim kisiyede baglanmm ben
13 Yorumla- +1 yıl
Nedeni ne olursa olsun nefreti yük etmemeliyiz.
- +1 yıl
Benim çok herkesten nefret eden birisi değilim aslında ama bazen oluyor
- +1 yıl
Olduğu zaman kendinize dönün ve kendinizi sevin. Gereksiz yükler taşımayın.
+1 yılDoğru bir söz. Nefret zor bir yük. Aciz insanların işidir nefret 🌺
11 Yorumla- +1 yıl
Evet, insanın acz yerine kendi gücünü kullanması şart.
+1 yılNefretimi kazandıysa bir insan, ahım tutar merak etmesin.
11 Yorumla- +1 yıl
Saygım dışında hiç bir şeyi insanlar kazanamaz. Onu kaybetti ise geriye kazanacak birşey bulamaz.
+1 yılKimseden nefret etmiyorum ve düşmanım olarak görmüyorum ama yaşanan her şey aklımda.
11 Yorumla- +1 yıl
Bir defa düşülen tuzağı unutmamak harika. Buna tecrübe diyoruz.
Kişilik & Karakter konusunda 2,3b cevap paylaştı. Nefret bir yük bu yüzden nefret etmeyi bırakalı çok uzun zaman oldu.
11 Yorumla- +1 yıl
Harika bir düşünce.
Gizli Üye(30-35)+1 yılBence alakasız hiç tanımadığın birindende nefret edebilirsin haksızlığa uğramış olabilirsin.
11 Yorumla- +1 yıl
Kin duyabilirsiniz ama nefret çok uzun süre o kişiyi hayatınızda tutar.
Zalimleri , cocuk hayvan ve her turlu tacizciyi gozumun onunde yaksalar kalbimde en ufak bir acima olmaz. Kaybetmek buysa sorun yok, bu konuda duygularim degismez.
11 Yorumla- +1 yıl
Nefret değil ceza kesmemiz yeterli.
+1 yılÇok saçma konfüçyus düştü gözümden. İnsan nefret etti mi iğrenir aklına gelmez. bir daha gör. edikçe sadece insandan nefret etmez hem bir yemekten edebilir bir yerden edebilir bir huydsn edebilir...
01 Yorumla- +1 yıl
Nefret çok daha kuvvetlidir. Görmeye gerek yok çünkü nefret duygusu o varlığı kanımıza işler.
+1 yılBen sevdiğim insandan soğuduğumda kafamda bitirdiğim için nefret duygusunu hissetmiyorum hiç, zaten kişilik olarak kin tutan biri değilim
11 Yorumla- +1 yıl
Nefret, kendimizi asmaktır.
+1 yılinsan tiksindiği şeyden nefret eder
51 Yorumla- +1 yıl
Evet bu da doğru.
Nefret sevgiden daha güçlü bir duygudur. Nefret etmem silerim. Yok sayarım.
12 Yorumla- +1 yıl
Harika bir düşünce.
+1 yılYa bende nefret duygusu neredeyse yok ya olmasında tehlikeli bi duygu gibi geliyor
14 Yorumla- +1 yıl
Tek taraflı olarak sadece nefret edene zarar verir.
- +1 yıl
Bende olmamsi iyi ozaman kendime zarar vermek istemem 🤪😂
- +1 yıl
Tabiki :)
- +1 yıl
😄😄
+1 yılKolay kolay nefret etmem, ursamamak en doğrusu.
23 Yorumla- +1 yıl
Aynen böyle devam et.
- +1 yıl
tamam 😊
- +1 yıl
:)
Kişilik & Karakter konusunda 11,5b cevap paylaştı. Ewet nefret ediyorum !!!
22 Yorumla- +1 yıl
Bence nefret duygusu insanda barındırılmayacak kadar gereksiz.
Kişilik & Karakter konusunda 7,2b cevap paylaştı. Çok doğru. Eyvallah der, susarım🙂
11 Yorumla- +1 yıl
Eyvallah üstadım.
+1 yılNefret etmeye bile üşenirim ben
11 Yorumla- +1 yıl
Bende o üşengeçlikten istiyorum :)
+1 yılkolay kolay kimseden nefret etmem
11 Yorumla- +1 yıl
Bu çok güzel.
+1 yılHmmm bunu düşüneceğim doktor bey 🤔
12 Yorumla- +1 yıl
Cevabınızı bekliyorum
- +1 yıl
Nefretin altın da kabul edememek var mıdır ¿
- Devamını Gör (17)
Devamını Gör(62)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kişilik & Karakter > Sorular > Nefret ediyorsan yenilmişsin demektir. (Konfüçyus)? Bu konuda siz ne dersiniz?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler