ben her gördüğümde veririm aslada düşünmem
bizi kandırıormu diye direk veririm
bizi kandırıormu diye direk veririm
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Üniversite Tercih
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Niyetiniz önemlidir, " Başımın Gözümün Sadakası Olsun " cümlesi boşa kurulmamıştır ama tabiki de bunu sürekli hale getirip daha fazla sevap kazanayım düşüncesinde yaparsanız pek makbul olacağını düşünmüyorum. Günümüz de dilenci diye tabir ettiğimiz bireylerede güvenimiz maalesef kalmadı, haberlerde görüyoruz kolum yok diyor arkadan sardığı kolunu çıkartıyor, kötürümüm diyor zabıta gelince kalkıp koşuyor vs.. En başta söylediğim gibi niyetiniz önemli zaten kişiye baktığınızda anlarsınız gerçekten ihtiyacı için mi dileniyor yoksa kolay para kazanmak için mi? Siz gene de ara sıra kazanıza belanıza karşı gelmesi temennisi ile SADAKA veriniz.
Tabiki. Dilenciye parayi verdigin gibi cennetten viaypi kazaniyosun
kaç kere gittinde konuşuyosun 35 mübarek?
sen heralde cenneti burası sanıp viaypı kazanmayı düşünüyosun yani xper puanı _?
@hush_dark aşkım bu ne diyo
@hush_dark oys aferim sana karıcım.
Gordun mu ląn kız sana sadece bu akli vermekle bile cennetten viaypi kazandı
İhtiyacı gerçekten var mıdır yalan mıdır orasını yoldan geçerken bilemeyiz ama ihtiyacı olan her insana sadaka vermek tabii ki sevaptır bunun üstünde konuşmaya gerek var mı..
gereğinin olup olmaması için değil
bazı yorumcular kafamı karıştırdı bu konunun üzerinde durmamın sebebi bazıları sadece
yoo yanlış anlama kardeşim
gerek var mı cümlesi için söledim
bir art niyet yok yani :(
O parayi gerçekten ihtiyaç sahibi birine verirsen daha sevap
Cevap
9Cevap
Türkiyedeki dilencilere inanmıyorum dolayısıyla vermem
verip vermemeni demiyorum
gerçekten ıhtıyaçları olucağını bılsem verırım. ama vermıyorum. ama şöyle oluyor bazıları mendıl, kalem falan satıyorlar o zaman değerınden fazla para verıyorum. en azından bır şey satıyor
yani... sonuçta iyi niyetinle veriyorsun
onun o parayı ne yaptığını Allah bilir
Sevabini bilemem ama özürlü birisi ise düşünmem veririm ama yok eli ayağı tutuyorsa da terslerim
Bende düşünmeden veririm sonuçta ona acıdığım için değil ALLAH rızası için yapıyorum.
Hayır vermem çünkü insanın duygularını suistimal ediyorlar gerçek ihtiyacı olan el açmaz bile dilencilik yapmaz
eli kolu kesiklere engelilere verde ali aygı tutanları s. et.. köpekler çalışıpta kazanmıyolarda..
İyilik yap denize at , balık bilmezse halık bilir.
Kerizliktir. ben yiyemiyorum al sen yeciliktir...
Hayır vermem.
bende onu sormuştum zate
Ben vermem. Çalışsınlar. Dilenmekten kolay ne var?
sevmiyorum asalakları
Ihtiyacı olanı bulabilmek en önemlisi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar