Kesinlikle vermiyorum ama yiyecek yardımı isteyen olursa marketten kendi elimle alıp veriyorum. Yardıma muhtaç bildiğim kişilere muhakkak yardım ediyorum.

Bu da dilencilikte nirvana (Sosyal deney)
#ZorundamıyımEfsane ✌️ 1903✓™
Kesinlikle vermiyorum ama yiyecek yardımı isteyen olursa marketten kendi elimle alıp veriyorum. Yardıma muhtaç bildiğim kişilere muhakkak yardım ediyorum.

Bu da dilencilikte nirvana (Sosyal deney)
#ZorundamıyımEfsane ✌️ 1903✓™
Ben vermek isterdim lakin babam bana verme alıştırıyorsun onları, çalışsınlar, kimseyi tembelliğe alıştırma ''derdi ve ben babacığımı dinleyip artık vermiyorum, çünkü herkes çalışsın istiyorum, çalışana ekmek var, hem en kötü mesleklerden birisidir dilenmek, herkese göre bir iş vardır.
Öyle ama tembellik ve sahtekarlık.
Ben çok uzun zamandır dilencelere vermedim dilenciler bana denk gelmedi. Yolda geçen erkekler benden para isteyen oldu bana durumu anlattı yolda kaldığını şuraya gideceğini söyledi sadece yol parası istedi, başka bir gün de bir erkek metroya bineceğini para istedi bende yok dedim yola devam ettim. Yolda geçen erkekler kadınlardan para istenmez bana göre hiç doğru gelmiyor. Dilencilik ayrı ama bana denk gelmedi
O isteyenlerin de dilencilikten farkı yok öğretmenim. Senden istiyor gidiyor başkasından istiyor ayrı ayrı gidiyor kaç kişiden istiyorlar.
Çok güzel.
Rica ederim öğretmenim 🌹😊
Tanıdığım evsizlere denk gelirsem yiyecek içecek sigara veriyorum. Beni yıllar öncesinden tanırlar, verdiğimi bana güvenip tüketirler. Yoksa yemezlerdi çünkü güvenli değil.
Haricinde hiçbir dilenciye zırnık koklatmıyorum. Sadece bir performans sunanlara bazen para atıyorum.
Hayır aslaa resmen kandırıyolar milleti arkanı dönünce gülüyolar herkesten zengin onlar
Bence de. Akıllı insanın halı başka oluyor.
Rica ederim 🌹😊
Cevap
28Cevap
Hayır dilencilere para vermiyorum. hayvanlara mama alıyorum unun yerine.
O da güzel davranış.
Genelde %90 vermiyorum Daha "askıda" uygulaması yapan yerlere bağış da bulunuyorum. Vermek istediğim bir durum da mümkün ise bir yolda bir taş gibi nesneyi alıp çöpe atarsan diye veriyorum
Askıda uygulaması olan yerlere evet güzel bir şey ben de yapıyorum.
Kesinlikle vermiyorum , eskiden çok verirdim sonra haberlerde iç yüzlerini gördükten sonra asla acimiyorum vermiyorum onun yerine cami , okul kuran kursu vss kurumlara veriyorum , ya da bildiğim tanıdığım insanların vesilesiyle ihtiyaç sahibi olan ailelere para ya da erzak yardımı yapıyorum çok şükür 🙏❤️
İkimizin kafa yapısı aynı renkli kadın 🌹🥰❤️
Her zaman 👍👍👍❤️🥰 çünkü aklın yolu birdir
Müslümanlıkta iyilikler yardım ettiğin kişi için değil Allah rızasını kazanmak için yapılır.
Dilencinin paraya ihtiyacı olması ya da olmaması beni alakdar etmez o Allahla onun arasındaki bir durum. Beni ilgilendiren zor durumda görünen bir insana yardım etmemdir. Bu yüzden evet veririm.
Zor durumda görünüp de zor durumda olmayan bir insan ama.
Dostum açıkladımya zor durumda görünmesi benim için yeterli değilse onun hesabını Allaha verecek benim vazifem zor durumda görünene yardım etmek o adam ya da kadını araştırıp ihtiyacı var mı yokmu belirlemek değil ben zaten ona vermıyorum o parayı diyorımki Allahım sen emrettiğin için veriyorum sana verıyorum ona değil.
Hayır kim bilir o parayı ne amaçla kullanıyorlardır onu da geçtim çoğu inandırıcı gelmiyor bana aslında paraları var bence kütahyada dilenciler çok ben çok denk geldim öğrenciyim bacım/abicim bende de yok deyip geçiştiriyorum ama geçenlerde bir dilenci görmüştüm mesela kadının giyimi kuşamı iyiydi gayet hani o şekilde giyinebiliyorsa parası vardır hatta kim bilir kaça almıştır üstündekini
Kesinlikle güzel bir cevap.
Normalde asla vermiyorum uzun senelerdir de vermedim ama geçen bir çocuk geldi yanıma okul harçlığı abla diyince ilk defa içime bir merhamet düştü verdim. Çocuklar yalan söylemez gibi hissediyorum.. Ama günümüz de onları da kirlettiler..
İnşallah yalan değildir ✌️😊
Umarim
bı ara yolda ilerliyodum abla basladi ben esimi kaybettim Allah sevdiginden ayirmasin vs demeye basladi dedim bu benden para isticek onu orada birakip gittim çünkü kadinin giyinisi bile duzgundu ne parasi vericem
O da bilmiyorum anlamadım neden öyle yaparmış. Bana bir tane işte kadın lif falan satıyordu bir şeyler alır mısın bana dedi sana vereyim bunları dedi aldım ama lif falan almadım yani elinden
Ben şahsen Vermem Sonuçta Devlet yardım ediyor bunun için özel kurulmuş olan kuruluşlar var. Gidip başvurabilir he illaki. İçinde hakikaten öksüz kalmış insalar var ama çoğu dolandırıcı işte
Dinlecilik ayrı bir olay. Aynen öyle meslek edinenler de varmış. Bizim bir Mehmet Ali abi vardı patronun diyor koskoca toptancı dükkanı vardı diyor başka illere diyor dilencilik yapmaya giderdi diyor.
Dilencilere vermiyorum özellikle genç ve sağlıklı olanlara. Ekmek kumbarası karıştıran kişiler ya da soğukta market önünde oturan bir yaşlı gördüğümde veriyorum.
Bak mantıklı.
Para az diye beddua edeni görünce anlamıştım çoğunun gerçek yüzünü.. Genellikle gerçek ihtiyaç sahiplerini bulup, arkadaşlarımla gerekli ihtiyaçları alıp dağıtmayı tercih ediyoruz..
Bir de beğenmiyorlar evet.
Bikeresinde calistigim is yerine gelen dilenciye az para verdigim icin bana beddua etmisti
O gunden sonra hicbir dilenciye para vermiyorum sahipsiz hayvanlari beslemek daha mantikli
Sabah sabah çok güldüm Allah da seni güldürsün 😂
Amin hepimizi guldursun abi 😂 bana iki yakan biraraya gelmesin demisti dilenci kadin neyseki ALLAH bile sevmiyormus ki bedduasi tutmadi cok sukur
Sahtekar olduğu için tutmamıştır 🤣
😂😂 kesinlikle
Cami çıkışında sadaka kutusuna atarım ama kişilere para vermem
Bende.
Sadaka vermem gerektiğinde yardım kuruluşlarına veriyorum. Oturduğum lokasyonda bildiklerime yardım ediyorum
Bildiğin yardım kuruluşlarına evet yardım etmek güzel.
Allah versin
Olmuş 🤣
Yaa ben bebek elinde olursa kıyamam hiç allah bilsin yani yalan gerçek neyse amacı o onla Rabbim arasında ama bebek çocuk ona dayanamam 🥰🙏
Ama onu kullanıyorlar hep.
Ama dayanamam ya o günahsız
Onu kullanıyorlar işte ama.
Napim Allah bilsin ya
Hayır vermiyorum onlara çalışmasını öğütlüyorum bedevaya ancak nasihat veriyorum, bedelini ödemeden hiçbirşeye sahip olmazsın.
Aynen öyle. Neler neler çıkıyor.
Hayır para vermiyorum. Karnı açsa gerçekten doyururum ama parayı alıp iyi niyetle kullanmıyorlar o yüzden vermem
Kesinlikle öyle. Bir abi var tanıdım toptancı dükkanda çalışıyordu patron diyordu başka illere dilenciliğe gidiyordu diyordu.
Bir belgeselde görmüştüm dilenciliği birçoğu huy edindiği için yapıyor zaten. İnsanların manevi duygularını sömürmekten başka bir şey yapmıyorlar
Kesinlikle çoğunluğu öyle.
Çocuklara yok diyemediğim oluyor, yanımızda oğlum da varsa vermezsek bize sitem ediyor vicdan yapıyor çocuğum.
Yaa maşallah ama bazı şeyleri anlatarak öğretmek gerekli. Kimlere yapılıp yapılamayacağını.
Bir kez anlatmaya çalıştık kadin kucağında çocukla ışıkta yakaladı. Biz doğru bulamadığımızı çalışarak para kazanabileceginden bahsettik. Üstüne giyecek elbisesi yok belki hem de kirli kimse iş vermez ki ona dedi. Büyüyünce kendi bildiğini yapsın artık üstelemiyoruz. :))
Çok merhametli desene 😂
Çok fazla ☺️
Bazen küçük çocuklar olduğunda kıyamayıp çikolata, abur cubur falan alırım ama para vermem
Aaa bak o güzel düşünce.
En azından kesin onlara bir faydası olacağını bildiğim şeyler yaparım sadece, diğer türlü onları çalıştıranlara gidiyor çünkü
Merhametli kalp
Yok vermiyorum Bu nedir arkadaş para isteyen , çorba isteyen , yok sigara isteyen
Evet ama gerçekten yardıma ihtiyacı olan ayrı. Ankara 'da bildiğim kişiler var onların evlerine kadar götürüyorum.
Kesinlikle ✌️👏
Meslek haline getirenlere kolay kolay vermiyorum
Aynen öyle meslek edinenler de varmış. Bizim bir Mehmet Ali abi vardı patronun diyor koskoca toptancı dükkanı vardı diyor başka illere diyor dilencilik yapmaya giderdi diyor.
Adam bu işe baş koymuş tebrik etmek lazım nereden geldiğini unutmamış 😄
Aynen öyle vallahi hakkını veriyormuş 😂
İşin ucunda gezmekte var ben bu işi bi düşüneyim aklımda olsun 😄
Bir çoğumuz bir şekilde vicdanı nedeniyle bu duruma kanıyor
Maalesef öyle ben artık etrafta tanıdık yardıma muhtaç olanlara yapıyorum.
Aynı şey sistem değiştirdiler haberin yokmu🤣
Yok
Para isteyene hayır. Ama karnım aç derse oturur yer
Evet müdürüm.
Dua almak için veriyorum bazen. Allah senden razı olsun güzel kızımm falan diyorlar sjznz
Ne diyeyim bilmiyorum ki
Para asla vermem ama yiyecek ve giyecek olur. Para yardımı özellikle babaları olmayan çalışamayan çocuklara yardım ediyorum maddi olarak. Para gönderdiğim 2 aile var her ay.
Bende 2 aileye elimden geldiğince yardım ediyorum. Adak kurban kestikçe muhakkak onlara götürürüm.
Allah kabul etsin ☺️ Ben de yaparım her ay çocuklar için en azından gıda masrafları çıksın diye gönderiyorum
Vermiyorum birine para verince sürü gibi peşine takılıyorlar
Evet aynen. Beğenmeyen de varmış verdiğini 😂
O zaman sende verdiğinin üstünü iste. Senden kaçarlar 🤣
Vermiyorum artık para falan, hepsi benden zengin ulan djdjs
Ben de başlayacağım. 😂
Özellikle sizin evin sokağına tezgah açacağım 🤣
Aç, burada polisler seni biraz misafir etsin :D
Sen engel olursun götürmeyin gariban diye. 🤣
Asla engel olmam
Biliyorum zaten
Ağla
Mod yok mu bu sitede şekil hanımın yorumu silsinler lütfen 🤣
Sen varsın ya, sil :D
Elim gitmez benim 😂
Sevdiğim delikanlılara karşı kullanmıyorum 😂
Hadi ordan :D
Aaa torpillisin işte 🤣
İhtiyacım yok, sen başkalarını torpille
Ben de bayılıyordum sana
Amaaaaan 🧌
Dilencilere asla para vermiyorum. Ama elinde sattığı bişey varsa kağıt mendil olur yara bandı olur onlardan alıyorum.
Evet onu bende yaparım. 2 katı veriyorum.
Allah rızası dediği için evet veriyorum. Verdiğin niyet önemli ki..
Ama çoğunun belki de hepsinin ihtiyacı yok ki. Bizim bir Mehmet Ali abi vardı patronun diyor koskoca toptancı dükkanı vardı diyor başka illere diyor dilencilik yapmaya giderdi diyor.
Bu beni ilgilendirmez. Niyet varsa ortada geriside onlara kalmış.. Kaldı ki onun harici birkaç esnaf abiyle konuşup askıda ekmek veya askıda gözleme uyumasını başlattık vs..
Askıda ekmek iyi oluyor. Ben genelde onu yapıyorum.
Veriyorum yaa artık gerçek mi yalan mı o günah onların boynuna
Yok ya yine de dikkat etmek lazım.
Tabi öyle bizim niyetimiz belli onlarında artık onlar düşünsün bizim kaybedecek bir şeyimiz yok😂😂
Ben genelde veriyorum özellikle çocuklara onlara hiçbir şekilde hayır diyemiyorum
Ya bazen ben de denk geliyorum çocuklara. Para hesabı yapıyorlar şunu alsak bunu alsak paramız yeter mi diye dayanamıyorum istediklerini ben alıyorum.
Evet çocukları kimse geri çevirmesin bence
Yalan yok para vermiyorum. Eğer yemek isteyen olursa sizin de dediğiniz gibi kendi elimle marketten alıyorum veriyorum ama asla para vermiyorum.
Askıda ekmek uygulaması yapan yerlere bende bırakıyorum arada bir.
Annem ve babaannem çok yapar askıda ekmek.
Ne güzel.
Lütfen dilencilere para vermeyin arkadaşlar. Alışıyorlar ve insanları sürekli olarak zan altında bırakıyorlar sevap işleyim derken günah işlemeyin. Onun yerine öğrencilere, ama hastalarına verebilirsiniz...
Kesinlikle haklısın ✌️👏
ya hep veririm ama insanlarin artik guvenci kalmadi kimseye... yani gercekten kimin ihtiyaci var kimin yok anlayamiyiruz... insanlarin duygularini somuruyirlar...
Verme evet.
Ben tekme atiyorum. Pesimden kosarsa vermiyorum. Kosmazsa cok ozur dileyip yigiyorum parayi.
Allah sevdiğine kavuştursun diyince canımı bile veririm
Çok kolay kanıyorsun.
Veriyorum, Allah affetsin yalan yere dilenenleri ne diyim. d
Affetmesin. Parayı biz sokaktan mı topluyoruz.
Vermek zorunda değilim parayı zorlarsa bıçaklarım biter acımam
Sende sadist çıktın 😂
?
Bıçaklama ne ya
Sinirime dokunursa hakeder
Yok vermiyorum
Mantıklı
Vermem. Kendim kuruluşlara yardım yapıyorum.
Ben kuruluşlara değil de kişiye özel yapıyorum tanıdık bildik kişilere.
Onlar ayrı. İhtiyacı olan biri görürsem elbette.
Hayır çoğu samimiyetsiz zaten
Aynen öyle. Parayı verene kadar iyisin ondan sonra kötüsün oluyor zaten.
Hayır, para vermiyorum.
Bildiğin kişilere yardım yapılıyor ama
Gerçek ihtiyaç sahipleri dilencilik yapmıyorlar zaten. Onları bildiğim için direkt kendilerine ulaşıyorum.
Eskiden verirdim artık asla
Ever asla.
O an aldığım enerjiye bağlı
Ben hiç enerji alamıyorum 😂
Hiç belli olmuyor varsa bazen veriyorum
İhtiyacı olduğunu bildiğin birisine ver.
Genelde esnafta gördüğüm güvendiğim kutulara atarım
Hayır vermiyorum.
İşe başlamış mıydın
Haber bekliyorum.
İnşallah
Allah rızası için evet
Dilenciler değil de yardıma muhtaç insanlara olsa daha çok güzel olmaz mı.
ikisinin yeri ayrı hocam
dilenen Allah rızası için diye istiyor ya, ben onun için veriyorum, ihtiyacı vardır yoktur o onunla Rabbin arasında
yardıma muhtaç insanlara zaten gidiyorum
Aynen öyle ✌️👏
Bazen Çocuk olsa evet
Çocuklara kıyamıyoruz.
Tabi ki
Vermiyorum. Dilenciler benden daha zengin.
Bence de. Bende öyle düşünüyorum. Bizim bir Mehmet Ali abi vardı patronun diyor koskoca toptancı dükkanı vardı diyor başka illere diyor dilencilik yapmaya giderdi diyor.
Zengin olan daha açgözlü oluyor.
Evet ya. Neden öyleler acaba
Kesinlikle vermem, hayatımda hiç vermedim
Ben çok verdim ama artık vermiyorum.
Dilencilere vermiyorum.
Ben de vermiyorum da yolda yerde para bulursam o şekilde veriyorum ancak.
Onları da vermem, almam daha iyi
Ben bulduğum parayı cebime almam asla.
En güzeli
küfür ederim genelde
Bak ya 🤣
Bazen veririm bazen de varsa sen bana ver derim ahshahhsha
Yok onlar bizden daha zengin
Vallahi ekrandaki fotoğrafa göre evet.
Veriyorum gitsin diye 🤣
Mantıklı
Aynen
Bazen
İhtiyacı olan bildiğin birine ver daha iyi.
Dolandırıcı hepsi vermiyorum, önceden çok verirdim
Ben de aynen öyle dilencelere vermiyorum.
bazen
Arada demek
Onlar bana versin
Söyleyelim versinler 🤣
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?