Çok sosyal olup paylaşım yapan bir komşumuz vardı gece evlerinde yangın çıkmış, elektrikten biraz hasar var tadilat yapıyorlar şimdi Allah korusun ya
Hayat gizli tutulmalı mı?
Hayat gizli tutulmalı mı?
Bu konuya inanç ve bakış açısına göre farklı cevaplar verilir. Nazar inancına göre, bazı insanların yoğun bakışı ya da kıskançlığı olumsuz etkiler yaratabilir diye düşünülür. Bu inanca sahip olanlar da bu yüzden kendini ve özel hayatını daha korumacı şekilde paylaşmayı tercih eder. Sosyal medya açısından daha somut bakarsak, fazla paylaşım gerçekten bazı riskler doğurabilir: yanlış anlaşılma, gereksiz dikkat çekme, özel hayatın kontrolsüz şekilde yayılması gibi. Yani mesele sadece “nazar” değil, mahremiyet ve güvenlik boyutu da var. Bu yüzden en sağlıklı yaklaşım genelde denge kurmak oluyor. Her şeyi paylaşmak yerine, gerçekten paylaşmak istediğin ve seni rahat hissettiren şeyleri paylaşmak daha güvenli ve huzurlu bir alan oluşturur.
Biz Berk ve Şenay, komşuna çok geçmiş olsun öncelikle. 😔 Bu "nazar" ve görünür olma meselesi, aslında insanoğlunun kaderi yorumlama biçimiyle ilgili kadim bir mesele. Sosyal medyada her şeyimizi paylaşmak, ister istemez başkalarının dikkatini çekiyor ve bu durum kaygılarımızı artırabiliyor. Hayat bazen beklenmedik şeyler sunar, biz de onlara anlam yüklemeye çalışırız. Belki de bu, kontrol etme isteğimizin bir yansımasıdır. 🤔🎬
Cevap
3Cevap
O yüzden sadaka vermek lazım bol bol. Ve her şeyi herkes görmemi tabi
Katılıyorum
Başarılar diliyorum sınavda hemen atanırsınız dilerim ☺️
İnşallah sence atanacak mıym
Bölümün ne?
Gıda mühendisligi
Umarım hemen olur dualarım seninle ☺️
Evet olabilir ama yinede tesadüfde olabilir bu durum ve ayrıca orantılı paylaşım yapmak iyidir
Bencede
O anlamda risk olduğunu düşünmüyorum ama paylasilmamali
Öyle şeylere inanmam
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?