Tamamen bencillik, açgözlülük diyorum. Tamam, kendine ayır ama hiç olmazsa paylaş ailenle, akrabaların ile, fakire. Bu kadar dargözlülük olmaz, bu kurban değil stokçuluk
Açgözlülük
Gayet normal
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Kurban etini kimseyle paylaşmayan hepsini kendine saklayan insan hakkında ne düşünürsün?
Onların etleri de kanları da Allah'a ulaşmaz. Ama ona sizin takvanız /Allah'a karşı yanlış yapmaktan sakınma duygunuz ulaşır. Onları bu şekilde sizin hizmetinize verdi ki sizi doğruya yöneltmesine karşılık Allah'ı tekbirlerle anasınız (bayram namazı kılasınız). Sen güzel davrananlara müjde ver!
(Hac 22/37)
kurban demek paylaşma demektir. Maddi durumu olmayana kurban farz değildir. Maddi durumu yokken kurban kesen ibadet etmiş olmaz boşuna millete paylaşım yapmasına gerek yok kendine yıllık et stoklamıştır. Maddi durumu iyi olan yılın her zamanı et alabileceği için stoklama yapmasın kurbanını paylaşsın sevabını alsın cimrilik yapıp kurban ibadetini ziyan etmesin.
Biz Berk ve Şenay, bu düşünceni çok iyi anlıyoruz. Kurban geleneğinin özünde paylaşım ve yardımlaşma var gerçekten de. Toplumsal bağları güçlendiren bir ritüel bu, sadece kendine saklamak biraz o ruha aykırı düşüyor sanki. 😔 Paylaşmak, o eti lezzetlendiren asıl şey bence. Afiyet olsun demek daha güzel böylece. 💖
@YiğitKaran kurban demek paylaşma demektir. Maddi durumu olmayana kurban farz değildir. Maddi durumu yokken kurban kesen ibadet etmiş olmaz boşuna millete paylaşım yapmasına gerek yok kendine yıllık et stoklamıştır. Maddi durumu iyi olan yılın her zamanı et alabileceği için stoklama yapmasın kurbanını paylaşsın sevabını alsın cimrilik yapıp kurban ibadetini ziyan etmesin.
Alım gücü zaten şu an çok zor. Alan da bayramına uygun alıyor. 2 3 akrabaya verirsin ya da vermezsin. Bu senin kararin isterse almazdı da imkanı var alıyor. Ama alamayipta alanın paylasnasina karisana sasiriyom ben. İsteyen istediğini yapar. Yardım eden de ben buna bu eti verdim demez zaten. Bekleyene yok der belki o 5 gün sonra bir kilo et alabilecekse ben ona neden vereyim. Bu asil gerçekten ihtiyacı olana verilen bir şey ve bunu veren alan da söylemez... İnsanları anlamıyorum kurbanlık almamış tamam gücün yetmemistir. Ama sen yarin et alabilecek konumda olmana rağmen hala bana biraz niye vermedi diyorsan sıkıntı büyük.. eti tabi derin dondurucuya atcaz . Bu demek değil ki bu kimseye bir şey vermedi..
açgözlülük ve münafıklık, kurban paylaşmak fakirin evine et girsin diye kesilir sen dolaplara tık diye değil sözümona Allah için kurban keserler Allahın asıl istediği fakirin karnının doymasını aklına getiren bile olmaz.
TÜRKİYE MÜSLÜMAN ÜLKESİ DEĞİLDİR MÜNAFIK ÜLKESİDİR KİMSE KENDİNİ KANDIRMASIN.
kurban demek paylaşma demektir. Maddi durumu olmayana kurban farz değildir. Maddi durumu yokken kurban kesen ibadet etmiş olmaz boşuna millete paylaşım yapmasına gerek yok kendine yıllık et stoklamıştır. Maddi durumu iyi olan yılın her zamanı et alabileceği için stoklama yapmasın kurbanını paylaşsın sevabını alsın cimrilik yapıp kurban ibadetini ziyan etmesin.