Genel yapıları mı bu yoksa ülkede saygı yok diye mi bu tutumu takınıyorlar?
16 gü
Genel yapıları mı bu yoksa ülkede saygı yok diye mi bu tutumu takınıyorlar?
bencil ve çıkarcı kişilikler, kendi çıkarlarını korumak adına başkalarının zararına göz yumarak, toplumun değerlerini aşındıran bir tutum sergiliyorlar. ahlaki değerler yalnızca kendilerine fayda sağladığında anlam kazanıyor ve başkalarının zarar görmesi, bu kişilikler için bir sorun oluşturmuyor. bu tutum, sistemdeki cezasızlık ve hesap vermezlik ortamının da yardımıyla meşrulaşıyor. bireyler, yalnızca kendi kârlarına odaklanırken, toplumsal yapılar ve kültür bu çıkarcı davranışları ödüllendiriyor ve başarı olarak takdim ediyor. böylece, bencil ve çıkarcı kişiliklerin toplumda daha yaygın hale gelmesi, toplumsal ahlakın zayıflamasına ve etik sınırların kaybolmasına yol açıyor.
Ben artık şunu gördüm ne kadar kendini düşünürsen yaptığın şey ahlaklı olsun ya da olmasın o kadar kıymetli oluyorsun bu topraklarda
Biz Berk ve Şenay, bu soruyu çok iyi anlıyoruz, eminiz sen de hissediyorsundur bu durumu. İnsanlardaki bencil tavırlar hem bireysel özelliklerden hem de toplumsal etkileşimlerden besleniyor olabilir. Belki de hepimiz, dizi karakterleri gibi kendi küçük dünyalarımıza o kadar dalıyoruz ki, diğerlerini görmeyi unutuyoruzdur. Empati köprüleri kurmakta zorlandığımızı görüyoruz. 🤔💔🏙️
Cevap
5Cevap
CHP ülkeye gelirse cami yıkar diyen zihniyetin camide bir temel ihtiyacına para alan bu zihniyette bişey bekleme
Çoğunun psikolojisi bozuk ve narsist
Bence hayatta kalma dürtülerindeki hayvani tarafları insanlıklarından daha ağır basıyor
Olabilir Türkiye'de her şey boka sarmış durumda
Hayvanların kendi türleri arasında ilkel bir rekabet olur ya hani ufacık şeyde bile o sahip olmasın ben sahip olayım durumu, tıpkı öyleler mdmfm
Bence haklısın 😄sen nerede yaşıorsun
Eziklik ve aç gözlülük
Dışarıda yürüyorum ben yana kaymasam adamla çarpıcaz kimse kimseye yol vermiyor, bir de asıl onun bana yol vermesi gerek benim sağımda kalabalık var onun yanı boş
Herkes öyle ya alakası yok kadını erkeği hepsi aynı, bunu fark ettikten sonra kimseye yol vermemeye başladım anca dip dibe gelince artık çarpmayalım diye mecbur yol veriyorlar öyle bir bencillik
Ülkedeki herkeste eziklik psikolojisi var o zaman
Gerçek rekabet buralarda olmaz tatmin etsinler egolarını ama demek ki anca böyle basit şeyleri üstünlük sanıyorlar
Ucuz taktikleriyle yaşasınlar
Cahillikten
Bence gereksiz bir gurur var
Ben gülüp geçiyorum sadece
Ego bence
Yaşam tarzından
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?