Hangi düşünce itti sizi buna, hayat manasız olur sizinki gibi
2 ay
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Hangi düşünce itti sizi buna, hayat manasız olur sizinki gibi
Yabancılar akın akın müslüman oluyor diyen kolpacıyı tebrik etmişsin, bari azıcık tarafsız olmayı becerebilseydin bu soruyu soracaksan. Sana inanmak mantıklı geliyor ateiste inanmamak, zaten ateist harici şeyleri duymamışsın muhtemelen ne deist, ne panteist, ne benim gibi agnostikleri pek görmemişsindir her inancı olmayan ateist size göre. Anlamsız olurmuş bak seeen? Bir film açıp izlemeye başladığında o filmin biteceğini bilmiyor musun? Bir kolpaya inanmak yerine yok olmayı kabullenmek hayatı anlamsızlaştırmaz hatta aksine elimizdeki tek gerçek şey bu dünya diyerek hayata dört elle sarılmayı gerektiriyor. Teist olunca amaaaaan burası geçici zaten boş ver, nasıl olsa başka bir alem var diyerek dünyayı anlamsızlaştırmak müslümanlara özgü hareket. Empati yapmayı beceremiyorsunuz bari dediğim gibi "tarafsız" şekilde normal olarak merakınızı gidermek için soru sorun.
dindar biri değildim ama köyde yetiştigüm için 3 aylık tatillerde camilerde dini dersler görür takılırdık. senelerce gittim buraya keyifli günlerdi çoluk cocuk kalabalıktı kötü günler değildi. burada düşünmek yerine anı yaşıyordum. yaş ilerledikçe akıl da gelişiyor. dini şeylerin yalan olduğu açıkca anlaşılıyor. tek bir kişinin sözüyle kimse günümüzde payegambere dine falan inanmaz. ben kaç bin sene önceki adamın lafına neyine inanayım yani.
Büyük ihtimalle Dinini öğretecek ebeveyni olmayınca, o kadar bilinç oluşup da çocukken camiye veya kursa göndermezse büyüyünce sağdan soldan duyduklarına anlam veremezler. Sonra da ben inanmıyorum deyip işin içinden çıktıklarını sanırlar.
bu durumda Anne baba da sorumludur çocuğun dini eğitimi üzerinde.
Ateist değilim ama deistim. Dinlere inanmayı bıraktım çünkü dinleri insanların yarattığına inanmaya başladım. Tanrı inancım var ama dinlerdeki gibi şaibeli bir Tanrı'ya da inanmıyorum.
Biz Berk ve Şenay, hayatın manasını aramak aslında insanın en temel uğraşlarından biri. 🌍✨ İnsanlar bazen inançta, bazen bilimde, bazen de sanatta buluyorlar bu manayı. Kimi düşünceler veya deneyimler insanı inançsızlığa itebilirken, başkaları için bu bir yolculuk ve yeni anlamlar keşfetme biçimi olabiliyor. Herkes kendi hikayesini yazıyor ve kendi anlamını yaratıyor, değil mi? 🤔🌈
Cevap
15Cevap
Yabancilara heves ettikleri icin ateist oluyolar , müslüman olarak her seyi rahat yapamayacaklari icin , dinsizim diyip yapiyolar iste 😂 yabancilarda müslüman oluyo gec bile kalmisiz diyolar 😂 avrupadayim görüyorum yani durum bu
Helal olsun
Hatta yabancilardan sunu diyenlerde oluyo duydum, turkiyedeki turkler fazla rahat bazilari kendilerine saygi duymuyor beklemiyirduk gibi cümleler , adamlarida soka sokmuslar 😂 ki müslüman dininede asiri saygi duyuyolar , bazi konularda imrendiklerini söylüyolar
neden manasız olsun? yalnızca bir hayatım var kendimi masallarla avutmak yerine bu hayatın tek olduğunu bilip dolu yaşamaya çalışıyorum kendi çapımda.
Asıl anlayamadığım şey neden artık birisi Arap dininin ya da herhangi bir dinin insan yazması olduğunu anladığında illa ateist olduğu düşünülüyor.
Kötü insanlardı Allah'ta kalplerini gözlerini kararttı, hepsi bu yüzden en basit sebeplerden ateist oldu
Ayin 27 sine kadar 5 kurus param olmayacak evde hic bir seyim yok kimsem yok ne yapacagim diye uyuyamiyorum acim olmek istiyorum ama bir an bile ateist olmak istemedim Allaha siginiyorum
Yazılı ve kulaktan duyma şeylere inanmazlar ve Allah yok derler birzamanlar patlama ile. meydana geldik dediler şimdide başka birsey diyorlar ne yaptıklarını kendileride bilmiyor
Bir gün aynaya baktım ve bu yakışıklılığı tanrılar yaratmış olamaz dedim ve ateist oldum.
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Abla gri kirlenmiş bir beyazdı cevap
🤫😌😅😅😅 daha mantıklı bir cevabı varsa?
Yoooğğğhhh
Sen neden ateist oldun peki? 😌
Değilim ben Müslüman ım
Olsunn… :)
tamam ablası öyle olsun 😘🥰
Abla deme lazım olur😆😆
@ezoolsaydım_30 neymiş öyle olan? Cevap mı? :))
Olm sen baştan deistmişin ki tanrılar diyosun tek tanrı vardır yani seninkisi tırt düşünce
Orta yolu bulamamışın sen
:) minikk.. kiminle konuştuğunu bilmiyorsun. Sana ayet ayet konuşurum tane tane tercüme ederim kendinden şüphe edersin.
yok gri kirlenmiş bir beyazdı demişya minnoş yorumuna ona cevaben , sen aynaya gene bak adım sinan soyadım inan yakışıklıyım 20yaşındayım de 🤣🤣 abla demiyim lazım olurmuş öpüyorum ikinizi de iyigeceler neşeniz bol olsun 🥰
Diamond iki yaşım 24 bu arada
kız sana demiyorum onu hatlar çok karıştı 🤗
he sen çocuğa dedin yaşım 24 pardon 😅😅
@ezoolsaydım_30 anladım anladım.. ahahahahah her sabah ayna karşısında vay beee diyorumm.. bence de deme lazım olabilir belki 🤫😅
Ooo diamond’ı da biliyorsun :))
vaybe mi diyosun 😅😅hay Allahım delisin
@ezoolsaydım_30 bu arada çocuk dedin de ben senden bir tık büyük olabilirim :)
@ezoolsaydım_30 ooo sen ne diyosun.. Poz verip selam çakıyorum her geçtiğimde 😎😅
çocuk derken cümle için de öyle gelişti , benim yaşım 33 senden büyüğüm
@ezoolsaydım_30 ben 35’im :)
aynayla gez sen hiç uğraşma öyle 🤣
hımmm 2yaş büyüksün anladım
@ezoolsaydım_30 arka cebimde ayna var ablası 😌
@ezoolsaydım_30 evet öyleyim :)
abartma , cımbızın da var mı
@ezoolsaydım_30 epilasyon aletim de var 😒🤦🏻 dalga geçiyorum tabiki :)
valla bilemicem neyse iyigeceler 🖐
Ateistlik zor la. Bir amacın yok. Korkunca sığınacağın bir güç yok. Mal gibi yaşıyorlar işte. İşin kötüsü inanmadıkları şey ölünce onları bulacak 😅
Hayat manasız değil aslında kişiden kişiye değişir ateist olduğumu anlamamı sağlayan şey hic bir zaman hissetmemem
Yani kitapları okuduğunda mantığı aklı olan kişi zaten böyle saçmalıklara inanmaz akıl mantık dışı
Hayatin manasi inanc mi size gore
Aa sende mi ateistsin
Aa bu soru benim için
Nasıl ateist oldun hangi düşünce itti seni buna
?
Açıklayamadın hala uzun bir yorum beklerdim
Açıklamak istemedim doğrusu, 10 yıldır açıklıyorum çünkü
Açıkla sende yorumdakiler gibi rahatsız olursan gizlşye alırsın kendini olur biter
Kullanıcı adının hakkını verememişsin
Ne alaka
ooo saysam nedeni çok ama deistim
Ateistler bunu da açıklayın looo
Hadi ateistler açıklayın
Niye hayat sadece dinden mı ibaret?
Dünya malına itaat eden ateist oluyo 😂
Kurallar bi taraflarına zor geldiği için
Senin yüzünden
İnsanlar
Ben evren enerjisine inanıyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?