Diğer konusunda 720 cevap paylaştı. İnanmayabilir bu çok normaldir... Herkes dindar olcak diye bir şey yok...
Fakat materyalist düşünce sistemi bir yerde tıkanır... safi dindarlıkta öyledir...
Müslüman araştırandır , okuyandır , uygulayandır... Müslüm olmayanlara saygı duyandır ki o insanlar yaşamınla bir şeyler öğrensin ve ne yazıkkı dediğinde haklısın var olanla yetinen ateistler ve müslümanlar bir şeylerin tartışmasını yaşıyorlar... Fakat şunda hemfikirler bence ahlaksız insan tehlikelidir ve sistemi içten içe cürütür.. bu değerler ve normlar semavi dinlerden alınmıştır en azından yaşamak icin birtakım kurallar gerekir ve bunun kökeni ordan alınmıştır yoksa sistem domino taşları gibi yıkılır... Yıkılmıştır bunu bir kaç yerden bildirmiştir...
Senin esas soruna gelelim ben dünyanın en zeki insanı değilim... Açıkcası bunun ölçülebileceğinede inanmıyorum...
Yeni nesil kopyala yapıştır zihniyetiyle geliyor. birtakım ana kemik bloğunu bilsem yeterlidir düşüncesi hakim... halbuki bir dini komple reddetmek manasızdır neye , kime ve neden inanmıyorsun? ya da neye , kime ve neden inanıyorsun? Bence çoğu olayın karmaşıklığını görüp kaçıyor ya da birileri bilerek karmaşık hale getirip bu insanları kaçırıyor (zihnen) ... Halbuki gezegenlere bak , yıldızlara , göğe , dağlara bak diyor , "Siz düşünmez misiniz? Akıl almaz mısınız? Neden düşünmüyorsunuz?" Diye soran bir dinin sadece bir kac ayete bakarak yargılamak ne kadar doğru üstelik bir ayetin birden fazla yorumu oluyor manası oluyor...
Müslümanların , maddecilere bakış açısı kafir gözüylede olmamalı... Onlar kainat kitabını okuyor çünki...
Hakkımızda hayırlısı olsun dost...38 Yorumla- 28 gü
Heheuheu konu bağlamından biraz sapmıs dostt. İnsanların inanıp inanmaması değil mevzu. Kaldı ki inanmayan birisine neden inanmıyorsun diye merak ettiğimden sorarım. İnanmıyor diye yadırgamam belki bana da bir bakış açısı kazandırır diye. Kaldı ki benim hristiyan ateist kız arkadaşlarım oldu hatta evlilikte kapısından donduk eheuheu. Dolayısıyla benim bu konuda ne kadar hoş görülü olduğum tartışılmaz bencemm. Lakin benim derdim inanmıyor diye kendini üstün zekalı sanıp inanan insanlara ahmak gören kişiler. Komikler sanki hiç keşifedilemeyeni keşif etmiş insanların derin uykularda olan amipler olduğunu düşünen tayfa yani. Ben hep söylerim ben bir insanın iyi olup olmamasına bakarım. İnancı mı yok banana neee Allah sorar hesabını yoksa da zaten sorun yok :D Ayrıca aşırı muslimanlara da kılım bu ateistlerden ayırmam (sorumda kasteettiğim).
- 28 gü
Evet biraz bağlamdan sapmış şimdi tekrar okudum... Ahdhsja hızımı alamadım yazdıkça yazdım başı unuttum ... Şey kendilerini üstün zannetmeleri belkide tek başına oluşmuyor yani eğitim , aile yaşadığı ortamda belki etkilidir...
Yalnız senin bakış açında çok iyimiş he neden inanmıyorsun diye sormam çok iyi...
Evlenseydin aga be...
her şey tamam dinde takılı kalsaydım evlenirdim ben valla...(Hiçbir şey tamam değil şu an ahdhaj)
Nedesem bilemedim aşırıya kaçmamak gerek yani..
Bence hayatlarının bir dönemlerinde sert bir şekilde düşünce duvarlarıyla karşılaşmadıklarından öyleler... tabiki eminde değilim ama onları ve aşırı müslümanları etkileyen çok faktor var...
Önemli olanda odur dost iyi olması... Zaten gerisini bir şekilde hallediyorlar... - 28 gü
Aynen oyle dostumm. Tanıştığım hiç kimsenin dini inancı cinsel yönelimi falan benim umrumda değil valla. İyi insan mı ona bakıyorum. İnançlı olanları da görüyoruz tüm savaşlar inançlıların çıkardığı savaşlar ehueheu (günümüzde ki)
- 28 gü
Keşke savaş kararı veren kişilerin yargılanacağı ve önünün kesileceği bir düzen olsa. Böylece hiç bir ülke savaşamazdı :D
- 28 gü
Bi kere de bizim hayaller gerçek olsun nolurdu beaa
En İyi Cevaplar
Diğer konusunda 463 cevap paylaştı. Daha kurduğun ilk cümle ofsayt zaten, senin demenle ateistler veya genel kapsamı ile benim gibi agnostikleri de kapsayan "nonteistler" ellah denen put ile ilgilenmezler, bizim coğrafyamızda 3-5 inançsız duydun diye boş yapma, "ellah yok dinler yalan" demek ellahına fazla önem vermek olur, uyduruk üfürme bir puta o kadar değer vermeye gerek yoktur. Yaratıcı kavramının geneli için tanrı kelimesi kullanılır, bilinen 100,000+ civarı tanrı vardır, yani senin ellahın 100,000+ tanrı arasından sıyrılıp o cümleye adını yazdıracak kadar değerli bir obje değildir. Cümlenin doğrusu ateistler için "tanrı yok, dinler yalan" şeklindedir, konunun senin ellahınla bir alakası yoktur. Kaldı ki ateist veya nonteistlerin kendini Einstein zannetmesine gerek yok, müslümanlardan daha zeki olmaları yetiyordur sizi ezmeleri için ki müslümandan daha zeki olmak öyle zor bir şey değil, 3-5 kitap okutunca otomatik olarak hayatında kitap okumayı geçtim, inandığı kitabı dahi okumayan zerzevatın önüne geçmiş oluyorsun. Ohoo herife diyorum ki müşrikleri nerede bulursanız öldürün ayeti hakkında ne düşünüyorsun, diyor ki ellahımız öldürün demez, ayeti daha duymamış ki, cihad falan bir cacık bildiği yok, ellerini ayaklarını çaprazlama kesin dediğinden habersiz çiçek böcek sanıyor, kime ne ayet söylesem ezici çoğunluğu ilk defa duyuyor. Çok fazla beyinsiz müslüman var, gtü yiyen çıksın karşıma diyorum ortada kimse yok. Çoğu primat bile daha zeki, kabuklu yemişi kıramayınca alıyor taşı eline vuruyor üzerine kırıyor yiyor yani, onu düşünemeyecek müslümanlar gördüm. Dediğim gibi süper zeka olmaya, 200 IQ olmaya gerek yok, "ortalama" bir müslümandan zeki olmak yetiyor. Heee sen mi? Ateist eleştirmek için önce onlardan zeki olduğunu ispatla, bomboş eleştirmekle olmuyor.
24 Yorumla- 28 gü
Çok güzel örnek oldun bunu yazarak teşekkür ederim. Tam da bahsetitğim tiplerdensin. Orada 2 satır açıklama var onu okuduysan hangi inançsızlardan bahsettiğimi zaten anlardın. Aaaa ama zor değil mi senin için okumak şaşırtmıyor. Sağol teşekkür ederim yorumun için birazdan açıklamaya yazarım ornek isteyen betahousenin yazdığı yorumu okusun diye (kalp, çiçek)
- 27 gü
Üffff her dediğime cevap vermiş kurumuşum kalmışım bee yazık olmuş banaa. Beyin fukarası olmayan beyninle ortaya bir akıl koyduğunu mu zannediyorsun ucube embesil, ben çok bilmişlik yapmıyorum senin hiç bilmediğini söylüyorum. Senin gibi beyinsizlerden yıldım artık, minicik aklınla beni milletin önüne atacağını. zannediyorsun ona acıyorum. 1 tane cevap ver yahu 1, ellahım put değil falan de bir işe yara, azıcık akıl koy ortaya ama yook, olmayan şey nasıl koyulsun. Acınacak haline kalp çiçek geyiği yapabiliyor zavallı ucube.
- 22 gü
bazı insanlar kafadan çatlaktır o da yanlış ama bence size yakışmazdı yani burada kimse hakikati bilemez yani bir dini inanç sonuçta insanlar için değerli olan bir şey onun dediği yanlış ama yinede bence bu inançtaki tarnıya put demek gibi yani hassaz konular konusunda bence biraz daha kibar olsak olmaz mı bu biraz kırıcı oluyor herkes kendine yakışanı yapar onda beyin yoksa sende vardır cahil ile bilgi kör ile gören bir olmuyorsa en azından bu dine bende dajil inanan çok kişi var ben onuda doğru bulmuyorum ve haklısın ki çoğu müslüman neye inandığını bilmiyor araştırarak seçenler var inanıp inanmıyan ama sen akılıysan araştırmışsan sence gereksiz kişiler ile tartışmaya gerek var mı? Yani o kişiye kızıyorsun ama inançlara da bence kötü şeyler dememeliyiz bence bilgeli olan kendine yakışanı yapar inanmıyorsa bile bence gereksiz gördüğü insanlarla tartışmaz bence
- 22 gü
onun tavrı yanlış eğer bir insan araştırarak samimiyetle harbi araştırıp okuyup kendince bir yol çizmişse saygı duyulmalı onun dediğini yanlış bulmaktayım ki ona zaten diyeceğimi de dedim ben tassavufa inanan biriyim ve ya ben Allah'ı seviyorum ve ona put denmesi biraz kırıcı oldu çünkü insan sevdiğine karşı hasastır eğer sen bilgeliysen neden onun seviyesine düşüyorsun ki? yani bence bir inanç hakında bence hasas konular bunlar ve sen ona istediğin kadar bilgiyi ver inanç artık kimliği olmuşsa seni anlamaz sana saldırır bence değmez be abi sen bilgeliğini koru ama dini inançla ilgili bir şey demesen bu üzücü ve kırıcı oluyor
Diğer konusunda 426 cevap paylaştı. Güzel bir soru sorduğun için önce tesekkürler.
Simdi öncelikle ilk sorunla yani müslüman kendi dinini arastirmiyor da sen ön yargi ile chosen one kafasindasini ele alalim.
Dinler mutlak suret tasir yani hep var olacaktir.
Bir yahudi tanrisi yehova ile tartisabilir
Bir hristiyan mezhep çikarip din bu değil kardesim bu olamaz deyip kendi mezhebini çikarabilir.
Mutlak nokta dediğimiz tanrilardan ve birkaç olaydan sonrasi genellikle hep serbesttir
Öğrenilmesi uygulanilmasi konusunda bu böyledir ki saçin açik diye dinden soğumayasin kopmayasasin diye.
Gelelim müslümanliğa...
Tek gerçek benim (kuran) tek dayanak benim dedidiğimden sapacak olsa muhhamedin nefesini oracikta keseriz seklinde bir ayet var.
Islamda din kitap peygamber sorgulanamaz

Mesela bu.
Neden kertenkele öldürmek sevap diye arastirirsan
Nemrud ibrahim peygamberi atese attiğinda tüm hayvanlar su getirmis tüm hayvanlar.
Kertenkele de gidip atesi üflemis harlamis.
23 Yorumla- 28 gü
Rica ederim efendim. Hadislerin %99 u uydurmadır. Muslim, buhari bunlar 1 numaralı kafirlerdir. Kuranı değiştiremeyeceğini bilenlerin bare insanları değiştirelim uğraşısıdır. Dikkat edin incile ve tevrata hadis gibi dayanaklar gelmemiş kitaplar direkt zaten istedikleri gibi manipule edilmiştir. Ben hadislere inanmam hadisçilerle de savaş hlaindeyim. İslamı bilen kuranı bilen zaten herhangi bir canlıya zarar vermemesi gerektiğini bilir. Kuranda ki ayete gelecek olursam da ayetler tek basına anlam ifade etmeyeceği gibi sureleri olusturan cümlelerdir. Her sure bir olay üzerine indirilmiştir parça parça... Söz konusu ayette belirtilmek istenen ise kuranın hak din olduğuna edilen yemindir. Yani diyoruz ya anam babam çocuğum ölsün ki doğru söylüyorum bu mimbalde bir meydan okuma. Tek başına ele alıp değerlendirmek anlamından koparmak olur. Güzel cevabın için ben teşekkür ederim dost...
- 28 gü
(çiçek, kalp)
Diğer konusunda 739 cevap paylaştı. Genele bakınca dindarlardan daha zekiler zaten. Öbür dinler hakkında, islam tarihi hakkında, semavi dinler öncesi inanışlar ve mitler hakkında argümanları oluyor. Dinleri olmadığı için yahut dinleri her ne ise sığ olup yalnızca "benim gönderdiğim dini öğrenin" demediği için araştırmak ve bilgiye inanmak ona günah değildir.
İnançlı kişinin argümanı "bunları yaratan bir şey olmalı" yahut ayet copy paste etmek olacaktır. Halbuki ayete inansaydı zaten dinden çıkmazdı karşısındaki.
Dindar kişi kendi dini harici dinleri öğrenmeyi, ibadethanesine gitmeyi, öbür bakış açılarını değerlendirmeyi "dinden çıkmak" görüyor. Görmese bile görmek zorundadır çünkü buyruğu budur. Din insana akıl edin der ama "beni" (yaratıcıyı) akıl edin der. Gidip öteki şeyleri öğrenin, kafanızda tartın, hala inanacak mısınız bi bakın demez. Dindar insanın bilime inanması diniyle çelişiyorsa imkansızdır "şeytan işi" der. Yani dindar insan zeki olabilir evet ama zekasını sınırları vardır, dışına çıkamaz çünkü dinden çıkmış olacaktır. Yazana inanmalıdır, çelişkili argümanları -teyitli bilgi bile olsa- reddetmelidir.32 Yorumla- 28 gü
Görüşün için teşekkürler ama çok yalnıs var. Biliyorum bu miti duymaktan sıkıldın çünkü altını doldurmadan herkes kullanıyor bu cümleyi belki ama, kuranda sizden once yaşayanların hayatlarına yaşamlarına bir bakın dünyayı gezin ve arayın araştırın göreceksiniz ki beni bulacaksınız der. Kuran aratırmayı öğütler. Ayrıca ilim ve bilim öğrenmeyi öğütleyen tek semavi dindir. Mesela hem tevrat hem incil de bilimle dinin kesiştiği noktalar var bu noktalarda bilimden önce inanç der. Ama kuranda bu konu hakkında sadece bilim ve ilim sahibi olun diye açıkça söyler. Yukarıda yazdığım şey muslimanlar için zaten geçerli. Senin inançlı ya da inançsız olduğunu bilmiyorum ama en azından tüm arkadaşların abilerin ablaların amcaların falan illa inanıyordur kuran okuyordur. Anlamını sor bilmez. E anlamını bilmediği bir şeyi nasıl savunabilirsin demi? Sakallı cübbeliler mabadlarından ne atarsa ona inanark musliman olduklarını sanıyorlar ama bu başka bir tartısmanın konusu :D
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay, bu durumu aslında insan doğasının bir parçası olarak görüyoruz. İster inançlı ol ister inançsız, kendini 'bilge' addeden her duruş, etrafına duvarlar örüp dogmatikleşmeye meyilli olabiliyor sanki. 🤔 Asıl araştırma, insanın kendi düşüncelerini de sürekli tartabilmesidir bence. Yoksa herkes kendi düşünce baloncuklarında yaşıyor gibi oluyor, tıpkı The Truman Show'daki gibi. Bilgiye ulaşmak kolay, ama asıl mesele bilgelik yolunda mütevazı kalabilmek, değil mi? ✨
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
13Cevap
- Diğer konusunda 91b cevap paylaştı.
u 27 güHiç öyle birine denk gelmedim. genelde inananlar kendini en zeki sanıyor ya da herkesin inanması gerektiğini düşünüyor. zaten inancın zeka ile ilgisi yoktur. ister inansın ister inanmasın. bu sadece tercihtir.
10 Yorumla - Diğer konusunda 1,5b cevap paylaştı.
26 güBı aralar dine çok kafayı takmıştım bir arkadaşım la hep din hakkında konuşurdum o müslüman bu arada bende inaniyorum ama müslüman miyim bilmiyorum neyse çok önemli değil neyseeeee bu kız bir gün bana dedi ki " ben dini araştırmiyorum ztn gerçek dinin İslam olduğu nu biliyorum bu yüzden dinimi hiç araştırmiyorum" k günden sonra onunla tek kelime olsun din hakkinda konuşmadım mesele islamı savunması değil cahil aq araştırmiyor gelmiş felsefe yapıyor bana öyle cahille bir daha konuşmam yani bu dinini araştırmayan müslümanlar kendini ne sanıyor peki
23 Yorumla- 26 gü
Ahuahuahua onlarda tam cahil :D Araştırmadan etmeden... Hep diyorum diyince bana kızıyorlar. Muslimanların çoğu dinini bilmiyor. Araştırmıyor anadan babadan dededen gelen halini kabul ediyor. Sakallı cübbeli hocaların hepsini alim ilan ediyorlar bu yüzden. Benim ateist, içkici karı kızcı cami hocası arkadaşlarım var. Tanımadıklarımın neleri var Allah bilir. Diyanet ne derse onlara onu diyorlar. Allahın okuyup anlayıp uygulayın diye gönderdiği 1 kitabı bile okumazlar sonra meydanda kitap okumayan cahildir derler. okuduğu kitapta polisiye hamısına :D:D
- 26 gü
Hayır mesela din hocalarına falan saygım büyük adamlar araştırmış etmiş doğru yol İslam demişler alimler falan tamam doğru yol İslam ama yinede cahil kalma git araştır aww
- 26 gü
Can anlıyorum soylemek istediğini lakin bak inançlı bir musliman olarak soyluyorum, kuranı okuyan ama okuduğunu da anlayan insanlar hacı hocaları kutsal saymazlar. Neden? Çünkü kimin doğru kimin yalnış konustuğunu bilemezler. Kimin gerçekten kuran ahlakı üzerinden gittiği, kimin yalnıs anlayıp kendince yorum getirdiğini bilemezler. mesela bilseler sence Adnan oktar gibi, şeyh said gibi itlerin peşinden koşan milyonlar olmazdı. Ve dediğin şey hakında zaten yorum bile yapmıyorum çünkü haklısın. Ulan neye inandığını merak edip hiç okumaz mısın?2 tane dan brown kitabı okuyana kadar o süre içerisinde ayet ne sure ne kuran neyden olusur hangi olaylar üzerine hangi süre gelmiştir bize ne anlatıyor bunlar... Bunları araştırsa zaten neye inandığını da bilecek :D Gerçi ülkede okuduğunu anlamayanların sayısı %70 civarı. Bunlar okusa da yorumlayamaz. Kuran o kadar karmaşık mı dersen değil. Ulan bunlara ilkokul seviyesi bir yazı okut onun bile ana fikrini anlamıyorlar insanlar ahmak :D
İnançları olur ya da olmaz, zeka veyahut Einstein ile kendini kıyaslama meselesi değil ki; hür iradesiyle tercihidir, kişinin kendisini ilgilendirir. Madem sorgulama yeteneği olan bir canlı insan, beyni kullanmak ve sorgulamak istemesi normaldir. Ben dahil birçok insanın bulmaya çalıştığı= evren ve ilk, yoktan varlık meselesi, tesadüfler mi yoksa planlı-sistematik bir düzen mi? Her insan pekala bunları merak edip üzerine düşünebilir, kendince doğru olanı tespit etmeye ve bulmaya çalışabilir.
24 Yorumla- 27 gü
Tüm ateistler değil elbette. Ortalıkta ateist diye inanları ezikleyen tipler için :)
- 27 gü
Her alanda olduğu gibi bu konularda da maalesef doğrudan takıntılı fanatikler var, onlarınkisi üstün zeka değil de hastalık muhtemelen 😂 her şey bir yana, ister ateist olsun ister deist ya da bir dini benimsemiş.. küçümsemek, kötü eleştiride bulunmak, aşağılamak, zorla inancını değiştirmeye çalışmak/müdahale etmek insanlık ve ahlak dışı. Herkes nasıl bir inanışa sahip olmak isterse öyle yaşayabilmeli, başkalarını ilgilendirmemeli hukuken de zarar görme/verme aşamasına gelmediği sürece. Zarardan kasıt elbette manevi değil, hukuk sistemlerinin kabul ettiği fiziksel şekilde.
- 27 gü
Çok katılıyorum dostum (çiçek)
- 27 gü
Teşekkür ederim, beğenilmesi gereken bir soru olduğu için beğendim 👍🏻 İyi forumlar 👋🏻
Diğer konusunda 1,1b cevap paylaştı. En komiği de adam daha kendi varlığını çözmeden evrenin sırrını çözmüş gibi geziyor :)
Olmadığına inandığı şeyi sabah akşam ispat etmeye çalışması bile başlı başına bir çelişki zaten.
Araştırmak başka, araştırıyor gibi yapıp sadece kendi fikrine çalışan şeyleri toplamak başka.
Bir iki popüler video izleyip kendini çağ atlamış zeka abidesi ilan edenler gerçekten büyük araştırma körlüğü içinde.
Bir taraf sorgulayana düşman, diğer taraf inanana… ortada düşünen insan sayısı azalıyor sadece. Güldürüyor gerçekten :)
21 Yorumla- 28 gü
Ehuehue evrenin sırrını çözüyorlar belki gerçekten. D
28 güEinstein olmak o kadar da iyi bir şey mi ki?
Adam evrenin sırlarından birini buldu ve onun yüzünden milyonlarca insan katledildi..
Bazı şeyleri bilemiyorsak, göremiyorsak da sebebi var demişti uzayda radyasyon ışığına maruz kalıp deri kanseri olan bir astronot..
Gerçekten bilen biri aslında hiçbir şey bilmediğini fark edendir.
Kendini dünyanın en zeki insanı zanneden işte sadece yanılgıya düşmüş demektir 😀
Son teknolojiler ve bilim dahi bazı şeyleri hâlâ tam olarak açıklayamıyorken kendini inanan insanlardan üstün görmek düpedüz cehalettir.
Aynı şekilde kendini inanmayan insandan üstün gören de cahildir, dini doğru anlayamamış veya yolundan sapmış demektir.
27 Yorumla- 28 gü
Haklısın ama ben hariç dimi :D:D Benim kendimi en zeki ilan etmem normal. Yani öyledir sanırım :D
- 28 gü
Deliye her gün bayram kontenjanından kabul edilebilir 😂
- 28 gü
Ahh ahh zamanında sokratese de deli dedilerdi :D
- 28 gü
Sonra da zehirleyip öldürdülerdi yalnız 🤣
- 28 gü
Adamı çekemiyorlardı işteee ben gibi zuahaha. Bu arada ölüme mahkum edildiği için kendi içmemişmiydi zehri :D
- 28 gü
Sokrates, MÖ 399 yılında "gençleri yoldan çıkarma" ve "Atina'nın tanrılarına inanmama" suçlamalarından suçlu bulunarak idama mahkum edildi. Yaklaşık 70 yaşındayken Atinalı yetkililer tarafından kendisine sunulan baldıran otu zehirli kadehini içerek hayatına son verdi.
İdam şekli buymuş işte. Bizimkilere bak yok kelle alma, yok boğma, yok boğaza atma falan. Kimden öğrenmiş bunlar böyle şeyleri?
Kesin Çinlilerden 😂 - 28 gü
Ehueheu bana da oyle geliyor. Çinliler ve araplardan aldık kesin :D
28 güBurada bir kiz vardi. Esarp takanlarin elit olmadigini iddia eden bir yorum yazmisti ve psikolojik seylere dayanarak falan😂😂😂 Bence din dusmanligi hangi dine olursa olsun cok kotu bir sey ya. Abi bi insan sizin Allahiniza Tanriniza neden gicik olsun😅 Ulan sen kim kopek.. Yani hicbir seye inanmamak en kolayi. Ama en risklisi. Şu an saniyesinde ateist olurum ama Musluman olamam. Cogunun dini emirler isine gelmedigi icin uygulamadiklarindan oturu de zaten uygulamiyorum ayagina ateist olduginu dusunuyorum (yuzde 60i) Diger yuzde 40i da arastirdigi ustun bilgiyi bize sununca galiba kendini Ubermenschen saniyor sbbdhd Tanrinin yoklugu kanitlanamadigi gibi varligi da kanitlanamiyor. Yani din biraz ruhi bir mesela zaten her sey gorunseydi herkes inanirdi mantiken.
17 Yorumla- 28 gü
O nasıl bir şey ya :D Türbanlılar elit değildir gibi bir şey :) Belki başka bir şey anlatmaya çalısmıstır euehue. Mevcut muslimanların seninde dediğin gibi dini sadece kulaktan doğma bildiğine inanıyorum bende. Lakin dinden çıkmışlardır çıkmamışlardır o kısmını rabbim bilir :)
- 28 gü
Yav yeter ki inansın belki faydası olur kendisine ahirette. Gösteriş yapanlar zaten kendi çevresini düzenlemek için dindar gibi gözüküyorlar sadece o kesimle takılmak içindw bulunmak için😆 Kulaktan dolma inansa da bizim dinimizde kalben Allaha inanan kelimei şehadet getiren Müslüman zaten. Hadi diyelim araştırma yapmadı o da kendisinin bileceği iş. toplumumuz Kuranı bile düzgün mealiyle okumuyor ki. Sanki arapça disi okuyunca Kuran olmaktan cikiyor. Allah zaten Araplara anlasinlar diye Arapca indirmis herhalde Turklerin de Turkce okumasini ister😅 En basitinden bu ornek insanlarin din hakkinda hele de Islamda Arapcayi ustun gormesini acikliyor. Oyle yani pek mantiksal yazmadim marmaraydayim icimden gelenleri yazdim sacmaladim belki okumucam tekrar sbsbdh ama yani hic arastirmadan inanmak da biraz sey olur cografi avantaj falan. Yani madem bizim dinimize gore Musluman olmayan cennete giremicek ee her sey Musluman cogunlugun oldugu yerde dogmak dogmamak mi? Yani bu yuzden arastirma onemli
- 28 gü
Yo gayet net güzel yazmıssın tebrikler. Bende böyle söylüyorum her fırsatta. Allah ın ''anlayabilin diye kendi dilinizde indirdik'' dediği kitabı anlamadığı bir dilde okuyarak içeriğini ghiç bilmeyen ümmetiyiz:D Allah okuyun anlayın diyor, siz okuduğunuzu anlamadan 100-1000 hıtm indirmişsiniz. Eyw sevabı vardır elbet rabbim niyetini anlar da hani bence şeyde der '' e be ahmak, ben anla ve orada yazanı uygula diye indirdim sen ömrün boyunca hiç mi akıl edemedin'' eheuheue. Arapça üzerinde afedersin oe yazısı yazan kağıt parçası bulsalar 3 kere öpüp alnına koyup sonra yüksek bir yere bırakırlar o kağıdı ya da yakarlar. Ya da bu büyü olabilir diye yakmaya korkarlar ahh bu muslimanlar ahh. D
- 28 gü
Son dedigin dogru bu arada shshhdd Arapca bir sey bulsalar opup baslarina koyarlar sanki kutsal dildir bshshd Yani dil kutsal degilki din kutsal ama cogu egitim yasini coktan gecmis boyle alismislar artik kimseye anlatmaya da ugrasmiyorum kimseyle de din tartismasina girmeyi tercih etmiyorum ki aslinda sacma da yani ateist zaten Musluman cografyada yasayip ateistse bir seyleri arastirarak Muslumanliktan caymasi lazim. Yani zaten arastirmis da inanmis. Bunlar kanitlanabilir seyler degil benim nezdimde yani o yuzden ben de diyemem benim dinim kesindir ama belki de yanilan kendisidir diye dusunmeden nasil insanlar emin olarak din dusmani ya da ateist dusmani oluyor anlamiyorum. Arastirani da dinsiz goren kesim var insanlar genel olarak cok atarli 😂😂
- 28 gü
Dün hadislerin büyük çoğunluğu yalandır deyip sorduğu soruya ayetle cevap verdim diye 2 kişi beni kafir ilan etiler ahahaha. Ya dedim 1500-2000 sahih hadis bulcam diye milyonlarcasına bakmam mı lazım? Bakmıyorum. Al bak sorduğu soruya ayet bu gfln aboooo. Cevabı kaldrıttılar bir şekilde başkasının yorumundan yazdım dinsiz kpekmişim :D Ulan ayete karsın hadis gösteriyorsunuz bana dinsiz diyorsunuz ajfahbkjfbahf :D
- 27 gü
Yani aslinda Kuran yorumlari bile sacma. Hadisi birak. Biz okuyunca anlayamiyor muyuz sanki. Adamlar oyle yerlere cekiyor ki ayeti yani o kadar dolayli yolla neden Allah dedigi seyi anlatsin🤣
- 27 gü
Yav bu sitede her boku yiyip din artistligi yapanlari asicam bi gun biktim harbiden her halti biliyorlar bir de uygulayip duzgun insan olsalar
22 güşimdi şöyle bir gerçeklik var yokluk zaten mantıksal olarak mantıksal hatalardan ötürü zaten çürütülebilecek bir şey aslında dinin şekilciliğini sert yüzünü insanların tasvir ettiği Allah'ı görüyorlar ve araştırma yapıncada bazı şeyleri yanlış anlaıyorlar aslında ateistlik bir inançtan ziyade insansın psikolojik savunması kendini korumaya çalışması veya sorumluluktan kaçmak istemesidir zira çoğu hakıyla inanan müslümandan ziyade robotlaşmış insanlar ve inanıyormuş numarası yapanlar var özü unutan olduğu sürece özü göremiyecek kadar zeki olamıyanında Allah yok demesi mantıklıdır açıksası ateistleri kınamıyorum ateistleri ateist yapan sahte düzeni islamı robotlaştıran insanların kalıplara sokan düzeni kınıyorum
10 Yorumla- Diğer konusunda 709 cevap paylaştı.
28 güben bi inanci olmayanlari ciddiye alamıyorum ya nedense. Hristiyan, Müslüman veya yahudi olabilir bi problem yok ama doğru düzgün arastirmadan ondan bundan görüp ben ateistim diye dolanmak sacma geliyor. ve bu tür kisilikler de musluman olanlari hep cahil ve yanlış görür. asil cahil onlar olmalarina ragmen.
25 Yorumla- 28 gü
Bi ara ateistleri anlamak için youtube yayınlarına gidiyordum. Adam 3. sureden bir ayet 50 sureden bir ayet alıp karşılaştırıyor ve baaak bu birbiriyle çeliyşiyor. Burada severiz diyor burada sevmeyiz diyor falan bişiler zırvalıyor. Gelen yorumlara bakıyorum ''helal oslun abi sende olmasan bu muslimanlar bizi kandırıyor. Eğitimli araştıran bilen adamın hali başka'' falan neler neler birbirlerini gaza getirip hiç bilinmeyen bir element bulmus gibi davranıyorlar gülmekten kopuyorum. Şu orneği veririm hep bir günlük yazıyorsun sene 15.05.2020 ahmey ile segilisin o gün ahmetten bahseden yazılar yazıp sonuna ''onu çok seviyorum'' yazdın. Ben burada ki o seni çok seviyorum cümlesini aldım, tabi sen 2 sene sonra ahmetten ayrıldın. Sonra 15.05.2026 ta aslında yeni sevgilin mehmetin seni aldattığını öğrendiğin için o gün günlüğüne ''ondan kanımın zerresine kadar nefret ediyorum'' yazdın. Sonra ben bu cümleyi de aldım. İnsanlara bu ikisini gösterip diyorum ki baaaak bu birbiriyle çelişiyor gördün mü yalan :D Cidden bu kadar kafaları çalısmıyor araştırıyorum diyen adam sure nedir ayet nedir hangi konu üzerine inmiştir vs bunları dahi bilmiyor :D
- 28 gü
aa bak güzel örnek vermissinn, bunlar bi topluluk gibi hep yalan yanlis seyler ortaya atiyorlar. kanitladiklari seyleri de kendilerine gore yorumlayıp goz boyuyorlar. özellikle yeni nesil boyle, cok inançsız tanidigim vardi gram acıma duyguları bile yok, psikolojileri bozuk gibi davranıyorlar.
- 28 gü
Ya tüm inançsızlar boyle değil çok iyi insanlar da var. Ama bir kesim kendini inanmıyor diye alim ilan edip inananları ezikliyor onlar biraz sıkıntı D: Yoksa inanmıyorsa banane inanıyorsa banane Allahın hükmünü vereceği bir durum bu beni rahatsızetmiyor ehuehue
- 28 gü
elbette iyi olan vardir da dedigim gibi benim cevremdekiler yasitlarim ve ergenlerdi ehshd o yüzden kaale bile almiyordum. %95i boyledir
- 28 gü
Heuheue (çiçek)
- Diğer konusunda 1,5b cevap paylaştı.
28 güİnanan inanmayan farketmeksizin kendini üstte gören ordan bakan.. bakarken ne kadar alcaldigini göremeyen her insan formunu sevmiyorum.. ataist dindar Budist komplo teoricisi mor ışık tarikatı mensubu scientolojist terayagina tapan inek peşinde gezen tuttugu takımı tek büyük sanan okuduğu okulu karakterinin önüne koyan.. mesleğini kendini tanımlamak için kullanan.. anlayışsız empatiden yoksun nariat bencil tüm organizmaları sevmiyorum:))
15 Yorumla- 28 gü
Kısacası benim dediğim gibi söyleseneee. Yani tüm insanlığı eheuheu
- 28 gü
Tüm diyemiyorum arada nefes aldıran çıkıyor çünkü :))
- 28 gü
Ehhh binde bir olsa bile iyi ama dimi :D
- 28 gü
Yani buna da şükür diyecez ne yapalım :))
- 28 gü
Ehehe (çiçek)
Diğer konusunda 2,1b cevap paylaştı. O kadar felsefe kitabı okudum o kadar dini kitapları kaynakları ve Kur'an'ı da okudum. Ben dinden çıkmadım ve kimseye asıl gerçek din bu demedim. Ben İslam'ın gerçek anlamını biraz olsun anladım. Ve hayat aslında o kadar kolay ki bizim sadece zora soktuğumuzu da anladım. Her iki tarafta cahil bana göre.
13 Yorumla- 28 gü
Eheuehue aynı düşünüyorum :D Hatta sunu yazdım diye ateist düşmanı zannedecekler muslimanlara daha çok giydiriyorum. Senin de dediğin gibi gerçek islam bu dğeil. Biraz populer bir söylem gibi durdu ama insanlar bu soylemin altını doldurmadan sürekli kullandıkları için sözün gerçek manası anlamını yitirmiş gibi...
- 28 gü
Yahu adamlar universite bitirene kadar 1 kita okumuyor kendini geliştirecek diye bunları mı okuyacak. Hadi okudu diyelim Allah aşkına okudğunu anlayabilecek mi sence. Bu ülkede insanların %72 si okuduğunun ana fikrini anlamıyormus :D Kaldı ki biz bu insanlarla genelde konusarak anlaşmaya çalısıyoruz ahaha. Bu arada bunları okusalar iyice dinden çıkar ya da iyice dinsizleri ötekileştirirler bence.
- Diğer konusunda 657 cevap paylaştı.
28 güİnanmayanların kendini üstün görmesi ile, inanan bir kısım insanların da kendini diğerlerinden üstün görmesini aynı ahmaklık seviyesinde buluyorum. Ömrü boyunca ibadet edip islama göre yaşamış bir müslümana, ömrünün sonlarında müslüman olmuş olan inançsız bir kimse eşit olacak diye misal vermek gerekir ki; kimse başkalarına bakıp kendini yüceltmeye kalkmasın. Kat kat perdelerden bir haber, büyük bir gaflettedir insan.
18 Yorumla- 28 gü
Eveet bende aynı şekilde eeheh. Aşırıcıların o türlüsü de bu türlüsü de bir garip can
- 28 gü
Keskin yargılayıcı ve ayrıştırıcı olan herkesi öz eleştiriden uzak, değişime ve farklılıklara kapalı cahiller olarak görüyorum. Konunun ne olduğunun hiç bir önemi yok. Her konuda bu yaklaşımda olan insanlardan haz etmiyorum.
- 28 gü
Kim sinirlendirdi seni bakim. Sanki bugun gıcıkmıyımneyim olmussun :D
- 28 gü
Ahahahaahaha beni bu hale getirenler utansın yoksa ben gayette ponçikmiydimneydim bi kere 🙄
- 28 gü
Ahuaha evettt hala oylesinn :D Seni bu hale getirenlere püüü yapıyorum.
- 28 gü
Sensin öyle olan. Seni görünce gülümsüyorum istemsiz. Bu siteye girince gülümsememi hiç bir şey yapmadan sağlayabilen ender bir ruhsun. Tamamen hislerimden gelen ilhamla söylüyorum. 💫
- 28 gü
Hahaha
https://www.youtube.com/shorts/k75F_stis9I
Aynen bundan :D - 28 gü
😂😂
- Diğer konusunda 1,8b cevap paylaştı.
m 28 güBir şeyin var olduğunu savunmak olmadığını savunmaktan daha zordur ateit insanlar genelde kendine bir çekirdekten pay çıkarırlar yeterki konuşmak olsun en büyük destekçileri chatgpt 😂😂 ama islam mantığı arar dolayısıyla bir şeyi savunmak islamda mantık ile savunmak gerek ama atesitlerün mantık ile alakası olmadığı için ağzına be gelirse söyler ve çok konustugu için kendini zeki sanar.
13 Yorumla- 28 gü
Şaka gibi davranıyorlar. x bir ayetten bir cümle z bir ayetten bir cümle alıp bak bunlar çelişiyor kuran çelişiyor siz insanlar ne malsınız bunu bilmiyorsunuz en araştırdım diyor. La mal her sure ayrı bir olay üszerine inmiştir konular farklı. Farklı konulardan birer cümle alıp bak bunlar çelişiyor demete nedir :D O yüzden katılıyorum :D
- 28 gü
maalesef bizim insanımızda araştırmadığı için cevap veremiyor halbuki sabah başlasa konuşmaya diğer günün sabahına kadar tek mantıklı kelime bulunmaz
- 28 gü
Valla haklısın ne diyim :D
Einstein sorunluydu bu arada 😂😝. Öte yandan sadece kabul görme arzusu sadece tüketme hazzı ile büyüyen bir nesil geliyor. Komik tarafı bizden önceki kuşak da bunun sorumlusu ve örnekleri var. Bir şey doğruysa onun hakkındaki her şey doğru veya yanlışsa her şeyi yanlıştir diyorlar. Sorsan hepsine çok aydınlık kişiler hepsi ayrı ayrı. Ama ellerinde kör bir meşale bile olmadan labirente girip sadece yol bulmaya çalışıyorlar ama bunu bile kabul edemiyorlar.
10 Yorumla- Diğer konusunda 803 cevap paylaştı.
27 güBizim de o konuda inancımız yok işte, o zekânın var olduğuna inanmıyorum😃🚫 eğer yapabiliyorsa kanıtlasın bize, sabahtan akşama kadar "eğer Allah varsa neden göremiyoruz" diyorlar ya biz de bu saatten sonra delil istiyoruz eğer azıcık zeka varsa o zekâyı görmek istiyoruz kanıtlasınlar bakalım yapabiliyorlarsa. 😃
10 Yorumla - Diğer konusunda 3,6b cevap paylaştı.
28 güEn sağlıklı yok kendi hallerine bırakmak. Haklarında olumsuz fikir beyan edilmesi bile hoşlarına gidecek şekilde bir narsizm içindeler bu konuda. Onlar için adeta madde tanrı, kendileri peygamber.
13 Yorumla- 28 gü
En sağlıklı yol*
- 28 gü
GÜzel soyledin ağzına sağlık. Hayır ağzını öpiyim diycem bunu ikimizde istemeyiz bence :D
- 28 gü
🤣
- Diğer konusunda 9,8b cevap paylaştı.
m 26 güBen haftanin 3 günü en kötü 2 iciyom. He zararım belki kendime kimse ile işim olmaz ama şunu net bimiyom domuz eti yiyeni eleştiren kendini asla eleştirmez onlar da Müslümanım diye gezenler
21 Yorumla- 26 gü
Puahaha doğru muslimlerin aşırısı da çekilmiyor
- Diğer konusunda 1,2b cevap paylaştı.
26 güBazıları "Tanrıya inanmıyorum." demesi gereksiz bir cümle.
Seni de Allah yarattı, şükretmek yerine kendi kafana göre hareket edersen işin rast gitmez.
14 Yorumla- 26 gü
Abla foton gitti abla :D Allaha inanmıyorum demek bile bence inanç göstergesi. Yok saydığın birini cümlelerinle vardan yok etmeye çalısıyorsun ahuahua karısıl mı :D
- 26 gü
Yalan mı? 🙄
- 26 gü
Abi fotoğrafım kayboldu 😅
- 26 gü
Doğru cano seni destekleyici bir şey yazdım hehuehue
Diğer konusunda 1,2b cevap paylaştı. Dini insanlardan öğrenmek kadar saçma başka bir şey olamaz. Özellikle günümüz güruhundan. Zira hepsi kendi dinini uydurmakla meşgul. Oysa İslâm bu kadar alçaltılmamalı
16 Yorumla- 28 gü
Çok katılıyorum efenim. Mesela dün ben kuranı rehber alırım 1000-2000 doğru hadisi bulacam diye 5-6 milyon hadise inanmam aralarından doğru olanlarını bulmakla uğraşmam zaten kuranda da ayet var tek başına kuran size yetere getiriyor anlamını dedim diye kafi ilan edildim :D Ben ayetle konusuyorum adamlar hadisle beni kafir ilan ediyor ahuahua
- 28 gü
İşte son yazdığın cümleye istinaden, Elinde değiştirilmediği hasıl olan kuran varken işine gelen hadise inanmamaları için hadislerin alayını yok hükmünde gorsunler. Ben hepsi yalandır demiyorum tekrar soyluyorum %1 i bile sahih olsa ben 4-5-6 milyon hadis arasından bunları ayıklamakla hayatımı geçirsem bitiremem. Ben bir hadisi kaale alabilmek için kuran öğretilerine ne kadar uyuyor ya da ne kadar ters düşüyor bunu kendi aklım bilgim ile ölçebiliyorum. Belki sende boylesin ama peki ya çevremizde ki insanlar? Sence bunu yapabiliyrler mi? Bence yapamazlar bende dolayısıyla kafa karıstırmamak için direkt diyorum ki hadisleri unutun hadisle musliman olmayın.
- 28 gü
Hakkımızda hayırlısı (çiçek, kalp)
28 güUmursamıyorum ya dileyen dilediğini ilan edebilir kendini jfjfjj ben gülerim sadece 😄
24 Yorumla- 28 gü
Peki gülerken elini ağzına goturuyormusun puahaha gıcıkım ben
- 28 gü
Başka bir yerime götürüyorum tövbe estafurullah. Jfjfj bende sapıkım🤣
- 28 gü
Ateistler bunu da açıklasın :D
- 28 gü
Bunun açıklamasını ateist satanist kimse bulamadı dfdjj onu söylemiyoruz maalesef😂
26 güKöle krala kendini kanıtlama gereği duyar sanıyor ki kralın çok umrunda 😂🤣
11 Yorumla- 26 gü
Hiç yani :D
Cahil değil de, "kör cahil" daha tehlikelidir bu hayatta. Kendini çok zeki zanneden ateist de vardır, müslüman da vardır, hristiyan da vardır, deist de vardır.. Uzar gider bu liste. Kimse birbirine karışmadığı ve/veya karışıldığında umursamadığı sürece bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum.
00 YorumlaDiğer konusunda 1,4b cevap paylaştı. Ben kendime bakarım, Allah Allah der geçerim..
12 Yorumla- 28 gü
Helall :D
Diğer konusunda 4,3b cevap paylaştı. Inan hiçbir zerre kadar umurumda değil
10 Yorumla
23 güSende daha Zeki oldukları belli
11 Yorumla- 22 gü
Teessuflerimi iletiyorum
Gizli Üye(25-29)28 güAllah birdir
18 Yorumla- 28 gü
Tekbiiiirr :D
Cevap sahibi28 güNasıl
- 28 gü
Yaaaa Allahhu ekber diyeceksin bozmasanaa
Cevap sahibi28 güAnlama kıtlığım var benim biraz direk söyleyecen bana
- 28 gü
Ehuehue est.. Tekbiiirrr deyince cevap olarak Alalhuu ekber denir ya ondan şey ettim. Buna tekbir getirmek denir.
Cevap sahibi28 güDogru unuttum işte biraz geç anlıyom
- 28 gü
Esttt gömme kendini herkes birer çiçektir (çiçek)
Cevap sahibi28 güTeşekkür ederim ☺️☺️☺️
- Diğer konusunda 968 cevap paylaştı.
27 güAman saldım ben inanç konularını artık
00 Yorumla - Diğer konusunda 686 cevap paylaştı.
28 güBeyinsizler ya
10 Yorumla
26 güAyy evet dogru
10 Yorumla
28 güBossss
10 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem