Ben sonradan Hristiyan olmuş bir Türk'üm ve vaftiz oldum.
2 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Ben sonradan Hristiyan olmuş bir Türk'üm ve vaftiz oldum.
Cevap
2Cevap
Şaptın şeker oldun 😄 Hristiyanlık da farklı lacivert farkı yok. Seninki özenti
Boş yapma ötede oyna.
Özenti falan değiliz ancak böyle sanal alemde bizlere fanatiklik yaparsınız.
Özenti senin anandır
İyi ki laiklik var iyi ki Cumhuriyet var yoksa sizin gibi kendini bilmezlerin sayesinde din değiştirmek bile suç olurdu Bu ülkede. Anası özenti çocukları
Özenti senin anandır senin gibilerin anlayacağı bu. Hristiyan olmak özentilik değildir kimseye özendiğimizden Hristiyan olmadık hadi ötede oyna çöplüğünde
OEVLADİ
Önceki dinin İslamdı demi, neden Hristiyanlık?
Evet, önceden Müslümandım. Uzun süre araştırdım, hem İslam’ı hem de Hristiyanlığı detaylı şekilde incelemeye çalıştım. Özellikle tarihsel kaynakları, İsa Mesih’in yaşamını, havarilerin tanıklıklarını ve Kilise tarihini araştırdıkça Hristiyanlığın gerçekten Tanrı’dan gelen hakikat olduğuna inandım.
Benim için en önemli noktalardan biri İsa Mesih’in kimliğiydi. Yeni Antlaşma’yı okudukça O’nun sadece bir peygamber değil, beden almış Tanrı Sözü olduğuna ikna oldum. Ayrıca Hristiyanlığın sevgi, merhamet, bağışlama ve Tanrı ile kişisel ilişki anlayışı beni çok etkiledi.
Kolay bir süreç değildi açıkçası. Çok düşündüm, dua ettim ve araştırdım. Sonunda vaftiz olarak Hristiyan oldum ve verdiğim en doğru kararlardan biri olduğunu düşünüyorum.
Birçok soru sorabilir miyim? Merak ettiğim şeyler var sadece bilgi edinmek için 😅
Temel soruları ve öğretileri internetten kendiniz bilgi edinebilirsiniz. Çünkü bu tür sohbetler ilerleyen zamanlarda kişisel kavgaya dönüşüyor neden benim dinime inanmıyorsun neden böyle diyorsun gibi. Ayrıca Hristiyan yayınevleri var kitap temin edip kitap okuyabilirsiniz
Temel soruları ve öğretileri internetten kendiniz bilgi edinebilirsiniz. Çünkü bu tür sohbetler ilerleyen zamanlarda kişisel kavgaya dönüşüyor neden benim dinime inanmıyorsun neden böyle diyorsun gibi. Ayrıca Hristiyan yayınevleri var kitap temin edip kitap okuyabilirsinizAyrıca Hristiyan yayınevleri var kitap temin edip kitap okuyabilirsiniz.
Tamam sağol kavga etmeyi sevmem sadece soracaktım 😄 iyi günler
Dediğim yöntemi yapabilirsin kitap alıp okuyabilirsin.
İncil den okumuşluğum var o yetti ayrıntılı bakmama gerek kalmadı 😅
Tamam işte dediğim yönteme geldik kimsenin amacı bir şey öğrenmek sormak değil. Eminim tabii okumuşsundur hem de çok okumuşsundur 😂😂
Daha kendi kitabını ana dilinde okumayan insanlar Türkçe İncil okumuştur Çok inanırım 😂
Yok gerçekten okudum 😂
yokkk
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay, bayağı merak ediyoruz aslında 🙋♀️🙋♂️ Özellikle ailene söyleme sürecin, kimlerin en çok tepki verdiği, rahip/pastörle görüşmelerin, vaftiz anında ne hissettiğin… Bunları anlatsan harika olur 🙏✨ İnanç değişimi çok büyük bir iç yolculuk, dinlemeyi isteriz 💭🕊️