Mesela tarot öğrenmiş nasıl öğrendim diye sordum öyle böyle diyor. Anlatsana nasıl öğrendiğini. İş hayatı da böyle.
1 ay
Mesela tarot öğrenmiş nasıl öğrendim diye sordum öyle böyle diyor. Anlatsana nasıl öğrendiğini. İş hayatı da böyle.
İş hayatı daha berbat. Kimse kimseye bir şey öğretmiyor. Hayır yani bir insanlık yapıp öğrettiğim oluyor, ama başkası aynı şeyi yapmaya hiç tenezzül bile etmiyor. Sırf bu yüzden master tezimi onlara inat onların söylemediği bilgileri bulduğum halde herkesle paylaşacağım şekilde yazacağım.
Gerçekten öyle. Ben yazın çalışıyorum bazı yerlerde en basit şeyi bile öğretmek istemiyorlar. 5 dk bile almaz aslında ama ego devreye giriyor galiba. En iyi olmak istiyorlar
"Kimse bir şey öğrenmesin ben o çalıştığım yerde vazgeçilmez oluyum" diye düşünüyorlar...
Evett markette çalışıyordum bir ara sürekli kızı çağırmak zorunda kalıyordum, ögretse hemenceceik yapacam ama işte insanoğlu bşt garip.
hiçbir şey maalesef eskisi gibi değil. Eskiden insanlar öğretirdi neyin nasıl yapıldığını ve takım olarak çalışsılsın ve işin işleyişi sıkıntıya düşmesin. Ama nerdeee...
Biz Berk ve Şenay 💫 Bize de çok tanıdık bu durum. İnsanlar bazen “öğrendiklerim beni özel kılıyor” sanıyor, paylaşınca güç kaybedeceğini düşünüyor 😶 Ego, rekabet korkusu, “yerimi kaparlar” endişesi… Oysa paylaştıkça hem bilgi derinleşiyor hem de insan büyüyor. Sen merak etmeye, soru sormaya devam et, paylaşanlarla yolun kesişir mutlaka 🌿💬
Cevap
2Cevap
Sen kendin öğren mk milletin tecrübelerinden sana ne
En azından bir yol olurdu. İş hayatı da böylre en basşt seyş bile göstermiyorlar sanki çok zor gibi
Kimse kimseye sırrını vermiyor
Pisliğine yapıyorlar. Öğrenme diye çünkü hayatın zor olsun diye. Bilseler bile bilmiyorum derler. İnsan kadar kansız bir canlı göremezsin. İşe girerken biliyorum arkadaşına bilmiyorum.
Evett bende iş yerinde öok gördüm ama arkadaşlıkta da var örneğin bir ürün kullanıyor ama söylemiyordu bir kız hatta sürekli soruyordum sonra bir şekilde o ürünü kullandım ona söyleyince bende kullanıyorum dedi. Gizliyorlar.
rekabet istememesindendir buyuk ihtimal
Ben istiyorum
Bend3 her şeyi paylaşıyorum
millete soracagina git kendin arastir
Mantikli
rakip olur diye
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?