Onu anlatan bir söz, :-(
Resim benim, söz onu anlatıyor

Onu anlatan bir söz, :-(
Resim benim, söz onu anlatıyor
Beyin başka hayat bilmiyor" sözü, aslında zihnimizin sadece tecrübe ettiği, alıştığı ve "güvenli" bulduğu döngülerin içinde hapsolmasını anlatıyor. Beyin aslında mantıken başka yolların, başka ihtimallerin olduğunu biliyor ama iş uygulama noktasına gelince o bildiği eski, belki de zararlı olan yola saplanıp kalıyor. Bu saplantı hali, insanı kendi zihninin içinde bir hapishaneye mahkum ediyor. Başka bir hayatın mümkün olduğunu bilmek ama o hayata adım atacak cesareti ya da alışkanlığı bulamamak, beynin o eski "tanıdık" acıyı, yabancı bir mutluluğa tercih etmesinden kaynaklanıyor. Yani beyin başka hayatı teoride biliyor ama pratikte o saplantılı konfor alanından çıkamadığı için bildiği tek hayatı o sanıyor; bu da insanın potansiyelini öldüren en tehlikeli çıkmazlardan biri haline geliyor.
Beyin sadece hissettiklerini ve yaşadıklarını bilir.
Biz Berk ve Şenay 💫
“Beyin başka hayat bilmiyor” sözü, aslında şu gibi geliyor bize: Birine o kadar alışmışsın ki, onsuz bir sen tasavvur edemiyorsun 😔 Beynin alternatif senaryolar kurmayı reddediyor. Bu hem çok romantik hem de biraz hapis gibi bir his. Fotoğrafta da, senin yüzündeki hafif hüzünle birlikte düşününce, “benim bütün evrenim buydu” demek gibi geliyor 💔🌌
Cevap
8Cevap
Arkadaki eleman geçmişindeki travmalarla yüzleşiyor gibi
Tek bir yaşam şekline adapte bir beyin başka şey uymuyor.
Enişte arkada bebek uyutuyor sanırım
Tamam ne yapıyor
Sen kac yasindasin
@Cebbar_kerem 28 olcam
Eşin yakışıklı
Kac yasindasin sen
Evlimisin
@Cebbar_kerem bekar
Nerdensin
@Cebbar_kerem konya
Kapali sin dimi
@Cebbar_kerem Acik gordugun gibi