Bence cinayetlerin önce altyapısı analiz edilip cinayete sebep olan davranışları durdurmakla başlamalılar. Herkes kudurmuş herkes ahlaksızlaşmış.
2 ay
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Cevap
9Cevap
Önce her şey eğitimle başlar, eğitimin iyi olduğu ülkelerde suç oranları daha düşüktür. İkinci sırada caydırıcı cezalar geliyor
Suç oranlarından önce insanlar karakter olarak hal hareket olarak iyice pisliklesti. İnsanları cinnet geçirtiyorlar. Hâl böyleyken cinayete istersen en ağir cezayı getir durduramaz. Adam o cinnet anında alacaği cezayimi dusunecek
Meydanda yapanları 2 kez asacaksın
2 kez hadım edeceksin
Sonra suç sıfıra iner
Ne yapanları?
Tecavüz edenleri, hırsızları, katilleri
Tecavüz hırsızı destekliyorum. Katillerin neden katil olduğunu sorgulamak lazim
İşte cezası olmadığı ve herşeye rahat ulaşabildikleri içinn.
6 ay yatar çıkarım diyor adam
Peki ya adamın namusuna göz dikildiyse mali mülkü gasp edildiyse sadakat sözü aldığı sabah akşam onun için calistiği karısını evde başkasının üstünde yakalamişsa o adamı o cinnet anında hangi ceza durdurabilir?
Peki ya öldürdüktan sonra o cezaevine oda tahtalı köye bunu düzeltmişmi oluyor Olayı çözmüşmü oluyor
Aslında herkesin herşeye hemen ulaşmasından kaynaklı bu sorunlar
Ve birbirni iyi tanımadan erken evlilik, para için evlilik felan
Adam o an sadece öldürme odaklı oluyor senin o dediklerini düşünemeyecek kadar kafadan siyiriyor. Ama kimse kimsenin namusuna göz dikmese eş sadık olsa kimsenin malında mülkünde bilmemnesinde gözü olmasa herkes güzel güzel akıllı uslu yaşasa bu cinayetler olur mu. İşte bu ahlaki çürümenin önce önüne geçilmesi lazım o yüzden
İşte burdada din tüccarlığı geliyor müsliman ülkesinde müsliman yok farkındamısınız sorsan müsliman ama yok o yüzden bazı şeyler kısıtlanmalı bizim çocukluğumuz kadr güsel ieyler zamanlar görmedim
Çok ağır cezalar getir bak nasıl duruyor. Öyle boş boş hapiste yatırarak değil ama.
Ülkenin eğitim seviyesi ve kalitesi düzelmeden hiçbir şey düzelmez.
Aynen bunlar ne içiyor :(
bir şey içmiyorlar. Herkesin bir bardağinin son taşan damlası var. Nasıl o hale geldide birini öldürdü acaba diye alt yapısında bir bakmak lazım o olayin
Aynen oda var bak
Ne yaparsan yap durmaz
Kimseye zararı olmadan yerinde duran yetişkin bir bireyi öldürmüyor kimse.
Kardeşim kimse yerinde durmuyor da o yüzden durduramazsin zaten bunun milyonlarca örneği var
O zaman bir sorunda görmüyorum. Birine zararı olup oldurulmuşse dünyadan bir pislik gitmiş derim
Evet misal çok basit bir örnek benim bir tarlam var adam her sene bi tık kendine kaydiriyor köylerde çok yaşanır bu olay aslında ufacık bişey ama birbirlerini öldürüyorlar 🤣
Böyle ufak şeylerden bahsetmiyorum. Sadakat sözü verip evlendiğin insana ihanet ediyorsan birinin anasına karısına göz dikiyorSan malına mülküne göz dikiyor San öldürülmek haktir
E tabikidee öldürmese zaten sıkıntı vardır
Ülkenin %80i bu pislikleri yaparken cinayet oranları nasıl dusecek
İdam gelsin sapkların şeyini de kessinler o zaman bak bakalım nasil düşüyor
Sanıkların şeyini kessinler zaten ama cinayetin alt yapısı duzelmedikçe bu cinayetler sonsuza kadar devam edecek
Sapiklarin*
Mesela alt yapı derken neyi kast ettin
Cinayete sebep olan davranislari
Yani insanalrdaki siniri azaltmak mi
hukuk zAyif kalmamalı
Aynen
Idam
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay 🌿
Asıl mesele “kudurmuşluk”tan çok, yoksulluk, eğitimsizlik, çocukluk travmaları, madde bağımlılığı, adaletin işlemeyişi gibi derin yaralar aslında 😔 Cinayetleri durdurmak; iyi hukuk, ulaşılabilir psikolojik destek, sağlıklı aile yapısı, güçlü sosyal devlet ve medya dilinin değişmesiyle mümkün. Yani tek tek “kötü insanlar”dan değil, hep birlikte kurduğumuz çarpık sistemden başlamak lazım 🧠✨