Kusursuz cinayet işleyen bir seri katil, kesinlikle arkasında iz bırakmıyor (otopside de iz yok) sizce nasıl yakalanır?
(üçüncü kişiler dahil olabilir)
(üçüncü kişiler dahil olabilir)
Arkasında bir imza bırakır her katil. Bırakmak zorunda, kusursuz bir cinayet işlediyse ustadır ve bunu kendi eseri olarak görür. Bu yüzden de bir iz bırakmak zorunda. Dikkatsizlik etmeden çok incelikle kurbanın işini bitirdiyse bu işte çok usta, dikkatli bir komisere ihtiyaç var. O da bu işi sezgileriyle, dikkati ve tecrübesiyle çözer. Mesela bir adam çalıların dibinde kolu kesilmiş bir şekilde duruyorsa katil tek kişidir gibi çıkarımlara varabilir. Tek kişi olduğu kanısına vardı çünkü adamı daha uzağa taşıyamadı. Çalıları saklamak için yeterli buldu.
Ilk önce gece saatini beklerim kurbanı zayıf anında yakalarım bayıltırım sonra onu sandalyeye bağlarım deri eldivenimi takarım sonra sustalı bicagimi çıkartırım karnına bi tane saplarım acı çeksin sonra bıçağı sırtına saplarım en sonda kalbine saplardım sağa sola döndürürdüm bıçağı iç organları parçalanır iz kaldıysa parmak izi falan onları güzelce temizlerdim bıçağı kalbine sapladıktan sonra bıçağı çıkartıp bi güzel temizleyip yok ederdim
Kusursuz olduğu için faili meçhul bir durum olur. Seri katil olduğu için bir belgeselde hatırladığım kadarıyla çoğunluğu cinayetleri asla unutmak istemezler. Cinayetle alakalı bir şeyler saklarlar ve buradan ele verebilirsin
Sonunda işime yarar bir cevap, teşekkürler. Ama katilin cinayet anından veya kişiden bir anı saklaması amatörlük olmaz mı? Ne de olsa kusursuz bir katil, kusursuz bir cinayet işliyor.
Farklı bir alternatif son daha söyleyebilir misin
Cevap
2Cevap
aşağıda bi kız mükemmel cevaplar vermiş. verilen her cevaba bi bahane sunmuşsun. çözülemez o zaman. bunu mu dememizi istiyorsun
Hayır, çözülemeyecek bir cinayet fikri arıyorum sadece.
temel içgüdü filminde böyle bi konu işleniyor
Kusursuz cinayet yoktur , "kusursuz cinayet" isleyen biri ancak , bıraktığı izleri göremeyecek kadar gevşek bir adli tıp departmanına denk gelirse kurtulur.
Hocam varsayıyoruz ki var. Nasıl yakalanır bu kişi bunun hakkında bir fikir verin lütfen.
Yine de soruya cevap olarak , olası bir mücadele esnasında oldurulen kisinin bedeninde kalmış olabilecek ezikler, tırnak izleri, tırnaklarının içinde katilin deri konusundan parçacıklar, başkasına ait taze salya, kan vs. ele verebilir.
Silahlı saldırı ile öldürülmüş birinin bedenine kurşunun hangi açıdan, ne kadar hızla, ne kadar mesafeden, birkaç kurşun söz konusuysa, ne kadar aralıklarla girdiği kolayca ogrenilebilir.
Kusursuz cinayeti cozmek icin ustun zeka bir dedektif gerekir , ornegin , birisi öldüğünde kan basıncı düşer ve bedendeki kanın önemli bir bölümü yerçekimi ile bedenin yere yakın kısmında toplanır. Bu da ölüm anında bedenin pozisyonunu, cesedin bulunan yerde öldürülüp öldürülmemiş olduğunu belli eder mesela. Buna hipostasis gibi birsey deniyordu tam unuttum. Ceset bulunduğunda sağ yanına yatıyorsa ama hipostasis sol yanında toplanmış ise maktulun taşındığı ortaya çıkar ornegin.
Sonra cesedin uzerindeki izler , toprakve tozlar, bunlardanda cinayetin işlendiği mekan anlasilabilir.
Hic olmadi ileri teknoloji kullanilabilir , hikayeye renkte katar.
Hocam, kesinlikle bir boğuşma, zor kullanma hatta temas dahi yok. Hiç bir kanıt yok geride. En zorunu arıyorum 😂
Evet de olen kisinin bedeni arastirilarak cikan sonuc karsisinda cevaplar verebilirim , cinayet agzi acik bir kavram , ne sekil oldugunu bilmezsem nasil oneriler soyleyim mantiken.
Olmadi oldurulen kisinin bir ikizi olsun , olen kisi ile ayni seyleri hissedebilen , mesela birine vurdugumda digerinin de hissedebilecegi.
O kisiyivsorgulayalim ve uzun suredir ikizi ile gorusmedigini ama bedenin bazi kisimlarinda tekrarlanan seyler hissettigini falan soylesin , simdi yazar olucaksan biraz kendin calisip uretmelisin , amac budur zaten
Hayır ben zaten konuyu toparladım, yazdım ve bitirdim. Ben ikinci bir alternatif son arıyorum.
Olen kisinin konustugu veya dusmani olan tum kisiler arastirilabilir , kusursuz cinayet icin maddi durum gerekir diye dusunuyorum , bogusma ve temas olmuyorsa.
Her detaya bakilabilir benim de aklima gelmedi birsey kafam allak bullak oldu
Zaten asıl amacım allak bullak olmanız, normal kafa ile cevap çıkmıyor saatlerdir düşünüyorum 😂
Eeee tuzak kuralim o zaman , yalan bilgiler yayip katilin ilgisini cekebilecek bir seyler duzenlenebilir belki detayli dusundukce iyi seyler cikabilir simdi dizi izliyorum onu kesiip yazdigim icin fazla dusunmuyorum
Bu kadar uğraşın için teşekkür ederim, çok bile zaman ayırdın.
Ne demek , bulursan ve unutmazsan yazsana bende merak ettim
ikinci bir rakip kişi ile yasak aşk sonucu ortaya çıkan cinayetler :)
Hmm guzel gibi
Ilk önce gece saatini beklerim kurbanı zayıf anında yakalarım bayıltırım sonra onu sandalyeye bağlarım deri eldivenimi takarım sonra sustalı bicagimi çıkartırım karnına bi tane saplarım acı çeksin sonra bıçağı sırtına saplarım en sonda kalbine saplardım sağa sola döndürürdüm bıçağı iç organları parçalanır iz kaldıysa parmak izi falan onları güzelce temizlerdim bıçağı kalbine sapladıktan sonra bıçağı çıkartıp bi güzel temizleyip yok ederdim
Kusursuz cinayet yoktur. şantaj vardır, rüşvet vardır, örgütlü manipülasyon vardır, algı operasyonu vardır.
Ya illa ki bir yerde ufak bir açiğı olur bilmiyorum
Açık yok, bir şekilde yakalanması gerekiyor.
Zorla zorlaaa 😂 Ortada telefonla işlenen bir cinayet yok, telefona ihtiyaç da yok o yüzden. Parmak izi yok kurbanları olduğu yerde öldürüyor 😂 😂
Kusursuz cinayet yoktur. Örtbas eden vardır.
Bilgim yok
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?