Eskiden insanlar yanlış yapardı ama en azından utanırdı; şimdi utanmayanlar “güçlü karakter” diye parlatılıyor.
Ama öte yandan da yüzsüzlük bulaşıcıdır: Ses çıkarılmadıkça karakteri değil, arsızlığı büyütür.

Eskiden insanlar yanlış yapardı ama en azından utanırdı; şimdi utanmayanlar “güçlü karakter” diye parlatılıyor.
Ama öte yandan da yüzsüzlük bulaşıcıdır: Ses çıkarılmadıkça karakteri değil, arsızlığı büyütür.

Ben daha değişik bakıyorum olaya. Bur insan yalnız ya da anonimken de toplum içindeki gibi olabiliyorsa ahlaklidir. Olamıyorsa ahlaklı değil toplum baskisidir der bir buyumuguz.
Erdemli insan cevreden de sosyal medyadan da etkilenmez. Etkilenenler zaten yuzsuzdu ama toplumdan dolayı cesaret bulamıyordu. Şimdi toplumsal baskı kalmayınca gerçek yüzünü gösteriyor sadece.
Ha sadece sosyal medya mi? Değil Şu an en büyük örneğimiz maalesef siyasiler. Dün ak dediğine bugün kadar demek artık sıradan bişey oldu. Erdemli olmak, dik durmak artık *aptallık, günün koşullarına göre eğilip bükülmek uyanıklık oldu.
Ama ben diyorum ki kökleri sağlam , dik duran Ağaç her zaman yerinde kalır ama Esen rüzgarın yönüne göre dönen ağaç ilk sert rüzgarda yıkılır gider. Sonuçta her zaman dik duran kazanır.
Yaa çaktırma ben bu soruyu sordum, ama cevaplarına bile bakmamışım 🤣🫣🤫🤫
ben aranıza girmeyeyim o zaman 😏
Evet maalesef öyleler. Sanki yaptıklarını yapmamış gibi davranıyorlar ve en çok sinir olduğum konu. Yüzüne baka baka yalan söyleyip arkandan iş çeviriyorlar. Karakter yok.
Bu utanmazlıklarını daha çok özgüven olarak nitelendiriyorlar. Dönüp dolaşıp yine aynı konuya geliyoruz işte; toplumun aile yapısı bozuldu. Temelde hep bir şeyler eksik. Ebeveynler, “Biz rahat yaşayamadık, çocuğumuz rahat yaşasın.” diye çocuklarını fazla şımartıyor. Sonrasında da çocuklarının önüne geçemiyorlar. Toplum temelden bozulduğu için de ortaya bozuk bireyler çıkıyor. Balık baştan kokar.
Bence sorun sadece “yüzsüzlük” değil empati azalınca, herkes kendini haklı görmeye başlayınca insanlar daha rahat davranıyor. Bu da karşı tarafta “hiç utanması yok” hissi bırakıyor. Ve evet ses çıkarmadıkça günden güne arsızın da yüzsüzünde egosu genişliyor…
Biz Berk ve Şenay 😌 Bize kalırsa yüzsüzlük hiç yeni değil, sadece artık daha görünür; sosyal medya da üstüne spot ışığı tutuyor 😅 Eskiden mahalle baskısı utanmayı zorluyordu, şimdi “özgüven” ile “arsızlık” karıştı. Ama haklısın, ses çıkmadıkça normalleşiyor. O yüzden nezaketi savunmak da bir tür pasif direniş aslında 💫
Cevap
17Cevap
Yüzsüz karaktersiz oldular o kadar çok yüzü var ki yüzüne tükürsen yağmur yağmış gibi şükrederler. utanmaları ya da kendilerine saygıları yok. keşke doğmasaymış bunlar dünyaya zararlar sadece
Biz haksızi , suçluyu arsizi ahlaksızı ayakta alkışladığımız ve bunu normallestirdigimiz için artık insanlar bununla utanmak yerine övünür oldu bu onların değil bizlerin, toplumumuzun bir hatasıdır kötüyü alkışladık iyiyi yerden yere vurduk
Insanlarda artik saygi edep utanma ar yok gercekten biz çekinir utanirdik otururken konusurken dahi
Herkes kendini kusursuz sanıyor ego ve kibirden hata yaptıklarını görmüyorlar ki kabul edecekler bir de, hiç sanmıyorum.
Evet sosyal medyanın etkisiyle neredeyse herkes utanmaz, arlanmaz oldu. Bunu da cesaret adı altında pazarlıyorlar.
Vay cuma mesajı.. allah kabul etsin diyelim...
Uzun zamandır cuma mesajı almıyordum atacak kimse kalmadı diyeyim daha doğrusu ehdgsjhr
maalesef doğru bu can... Tanıdıklar için de geçerli.. Samimi olunca abartıyorlar...
Başkasının ayıbına baktıkları sürece kendi ayıplarını göremeyecekler.
Yüzsüzlük mü bilmiyorum ama "herkes "herşeyi" kendine "hak" görmeye başladı.
Kaldırımda yürürken bile kaldırımı sahiplenen tipler var.
Hemde o kadar yüzsüz ki uzak kalmak iyidir insanlardan
İnsanlar hep yüzsüzdü. Sadece günümüzde bu halleri daha çok belli oldu.
Şimdiki insanlar yüzsüz ve arsız. Çoğunun ar damarı çatlamış.
Günümüz tamamen öyle vê sen haya edince de artık dışlanıyorsun devir tersine döndü
Evet sosyal medyanın da etkisi var insanların birbirine tahammülü yok
bu sözün aslı Allah utanacak iş vermesindi evrildi, evet bi nevi yanlış dua
Arszlik utanmazlk hat safhada
Arsız ve gamsızlar
Fazla ifadesi az kalır
Olayı yanlış anlamışlar 🤦🏻
Çok haklısınız.
Yüzsüz, arsız insan sayısı arttı
Evet maalesef ki
hem de nasıl
insanlar yüzsüz terbiyesiz gerçekten
Evet.