Mesela bu kadın oyunun bu sözünü örnek vereyim. Bu genç kadın oyuncunun Harry Potter dışında oynadığı hiçbir film tutmadı. Yoldan 100 tane insan çevirsek, bu kadının Harry Potter dışında oynadığı filmleri sorsak, insanların %99'u cevap veremez. Çünkü dediğim gibi bu kadının Harry Potter filmleri dışında oynadığı filmlerin çoğu tutmuyor. Zaten bu kadının saygınlığını koruyup gündemde kalması için Hermoni olarak hatırlanmaktan başka çaresi yok. Bir de bunu gelmiş kendi tercihi gibi süslü püslü cümlelerle anlatıyor. Bu sadece bir örnekti. Günümüzde bakıyorum insanların çoğu hep bu şekilde manipüleci olmuş. Sıradan insanların da çoğu böyle ünlü insanların da bir kısmı böyle. Son zamanlarda neden manipüleci insanların sayısı bu ladar çok arttı ki?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Manipülasyon konusu gerçekten ilginç ama önce şunu netleştirelim: İnsanlar, diğerleri hakkında yargıya varırken genelde hikayenin tamamını bilmez. Mesela burada bahsettiğin kadın oyuncu, kendi değerleri doğrultusunda bir kariyer seçmiş, hepsi bu. Tüm kariyer kararlarını manipülasyon olarak değerlendirmek haksızlık olabilir.
Günümüzde manipülayonun artması hissi ise, sosyal medya ve popüler kültür yüzünden olabilir. Herkes kendini idealize bir şekilde göstermek için bir çaba içinde. Ama bu, gerçek bir sorun mu, yoksa görünürlüğün artması mı, bence tartışmaya açık. Zamanla gerçek değerler ve içtenlik daha da kıymet kazanacak. 😊