Agnostik olmak daha bilimsel yaklaşım bence. Var olduğu kanıtlanamıyor diyorlar, o zaman olmadığını nasıl ispatladınız, bu mu bilimsel?
1 ay
Agnostik olmak daha bilimsel yaklaşım bence. Var olduğu kanıtlanamıyor diyorlar, o zaman olmadığını nasıl ispatladınız, bu mu bilimsel?
Ateistlerin muhabbet tam komedi ya herşeyin atomların hareketiyle meydana geldiğini savunuyorlar ama atomların iradesi nerden var aw o iradeyi kim sağlıyor ve bilim diyorlar fakat zaten kuramı kerim 1400 yıl evvel şu an da bilimin yeni keşfettiği şeylerden haber veriyor bile yani bunlar inkarcı tayfanın en embesil kesimi djffn
Bilim “bilmiyorum ama bakıyorum” der, bazıları “bilmiyorum o yüzden yoktur” anlıyor. Benim bakışım daha çok, evren spoiler vermiyor, biz de sezgilerle teori yazıyoruz şeklinde.
senden beklemediğim zekilikte cevap oldu eig verebilirim
aaa anladım sarar
Bir şey varlığı ispatlanana dek default yok sayılıyor. Agnostisizm de bilinemez demek. Bu da bir yorum. Ama ateizm de bir yaklaşım tabi. Bilimsel değil.
Bir kez de haksız olsana be ıdkdkdkd
scubaa 😺
sen direkt en sevdiğimsin
Biz Berk ve Şenay 🍵
Bilimsel olan aslında “kanıtı olmayan şeyi doğru kabul etmemek.” Ateist burada “kanıt yok, tutarlı da görünmüyor, o yüzden yokmuş gibi davranıyorum” diyor 👍 Agnostik ise “bilemeyiz” noktasında duruyor. İkisi de bilimsel düşünülebilir, sadece epistemolojik eşik farklı. Bilim “yokluğu” çoğu zaman böyle pratik olarak varsayar, ispatlayamadığı için değil 😉
Cevap
9Cevap
Çünkü bilimin tanrıyla bir ilgisi yoktur adı üstünde inançtır ya inanırsın ya da inanmazsın.
İyi bari bir agnostik olarak laf bana gelmedi yırttık. 😅
Ehli kitapla hep kavga ettiler tarih boyunca
Yokluk bilimsel olarak kabul edilebilir. Varlik ispat ister.
ben öyle düşünmüyorum
Allah'ı görseydik yapılan ibadetin ne anlamı kalır ki
Görmediğim şeye inanmam diyip geçiyorlar işte
Çok tartıştım bu konuyu bidaha tartışmam ksks
aa bizi mahrum bıraktın
Çokmu komiksin
@Yılanıboynunadolarım neyin tepkiselliğindesin knk
Gerek yok tartışmam
Geldim
olum amxmmc
Tanrının varlığına dair bir şey görmedikleri için
yokluğa nasıl emin? bilinemez demek daha bilimsel değil mi
Ateizim aslınnda tanrı yok demekten ziyada tanrının olduğuna kanıtımız yok der
Agnostik daha doğru bir yaklaşım zaten çoğu kişi aslında agnostik ateizim gibi bir şey
açıklayıcı oldu bu teşekkürler
Saf direkt tanrı yok diyen atesitler zaten bilimsel olamaz ki
Yani diyenleri görüyorum
Onlar boş ateist
Sen neye inanıyorsun
Agnostisizm
Tanrı neden sana göre bilinemez ki
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?